Autor Subiect: Discutii legate de bebe  (Citit de 38939 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Discutii legate de bebe
« Răspuns #270 : 04.Mar.2019, 10:18:40 a.m. »
Offtopic
Cand era mama profa de geografie, in anii 70, intr-un sat din ardeal a observat obiceiul de a le da bebelusilor sa suga coltul unei  batiste inmuiate in tzuica pt a dormi (evident nu recomand)
Asta ca o paranteza de antropologie culturala
 Fi-miu adormea daca-l plimbam cu masina prin oras, dar avea un senzor de miscare, cum opream, cum urla
Astept sa vad cu ce setari vine din fabrica fi-mea, care apare prin aprilie
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: Mustang

Offline Mustang

« Răspuns #271 : 13.Mar.2019, 12:02:07 p.m. »
Offtopic
Cand era mama profa de geografie, in anii 70, intr-un sat din ardeal a observat obiceiul de a le da bebelusilor sa suga coltul unei  batiste inmuiate in tzuica pt a dormi (evident nu recomand)
Asta ca o paranteza de antropologie culturala
 Fi-miu adormea daca-l plimbam cu masina prin oras, dar avea un senzor de miscare, cum opream, cum urla
Astept sa vad cu ce setari vine din fabrica fi-mea, care apare prin aprilie
Offtopic 2:
Masina si caruciorul o culca instant de poti da si cu tunul langa ea, nu mai misca vreo 2 ore. O mai trezeste rareori voma cauzata de refluxul gastric cu care se cearta de cand a venit pe lume. Uneori o trezeste din cauza ca se ineaca cu ea si ramane fara aer, de trebuie sa ii apesi butonul de reset (o palma pe carca mai serioasa nitel).

Sa iti traiasca si nastere usoara.

Multam pentru urari, baieti! :)

Revenind la topic, cine doreste ceva anume, mentioneaza aici si "luam masuri" :).
  • Skoda Rapid 1.0 TSi / 2018

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #272 : 13.Mar.2019, 12:28:01 p.m. »
A avut și al meu probleme cu refluxul gastric, s-a ameliorat când am trecut pe lapte praf antiteflux.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #273 : 17.Mar.2019, 08:34:52 p.m. »
Nu prea are treabă Infacolul-ul cu refluxul, problema e maturizarea întârziată a orificiului piloric.
Trece cu vârsta, cel târziu la un an n-ar trebui să mai aibă probleme.
Tratamentul este simptomatic, pentru a ajuta copilul să continue să mănânce, pentru că refluxul e însoţit de arsuri şi îl poate determina să facă refuz alimentar.
O variantă eficace este suspensia orală Motilium (testat!). Numai că în Ro nu se comercializează decât tablete, tre' să faci rost de ea de afară (vezi că e pe reţetă!). Nu te speria că e contraindicată bebeluşilor, cu doza corectă face copilul să continue să mănânce, până se închide orificiul pilori.
Sănătate şi răbdare!
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #274 : 17.Mar.2019, 08:54:47 p.m. »
A avut și al meu probleme cu refluxul gastric, s-a ameliorat când am trecut pe lapte praf antiteflux.
In mod dubios la noi nu are deloc efect asta.
Dar am citit pe presa din strainatate ca si Infacolul pe care i-l dam preventiv poate cauza probleme. E posibil ca AR-ul sa nu isi faca efectul din cauza Infacolului pe care l-am scos din meniu.
Insa de la pieptul mandrei inca nu sta laptele unde trebuie si il intinde peste tot. :)
Dar va trece si asta, doar nu e capat de lume. :)

Am mutat aici discuția despre bebeluși. Sa va trăiască sănătoși!
« Ultima Modificare: 17.Mar.2019, 09:05:28 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #275 : 02.Iul.2019, 11:34:46 p.m. »
De asta n-am mai vrut sa scriu,
  Nici eu n-am mai vrut sa scriu de asta, dar m-a rascolit @Costique :
Am intalnit situatia si in Grecia si pe la pensiuni in tara si n-am reusit sa-i inteleg : au copil de 8,9, 10 luni, un an+ si pleaca in concediu, stau in restaurant sau in foisor si isi ridica tricoul si alapteaza copilasul !!!
  Eu trebuie sa-mi intorc capul, daca nu chiar sa-mi schimb si pozitia(eventual am schimbat locul cu sotia) sa nu se creada ca ma uit ca un... la ce face d-na cu sanul ei !! Sar peste plansete si tipete(si ale copilului si ale parintilor!), dar cu ce-am gresit eu(si ceilalti prezenti) de sunt pus in fata acestor situatii penibile?! 
Si pros... sotului de langa ea ii place ca sotia sa-si arate zonele intime in public?! Intreb si eu...
  Oare este asa o mare tragedie daca sari un an peste un concediu?! Ca sa nu mai zic ca in Grecia cale de vreo 30-50km in jur nu exista nici macar farmacie. Plus drum cu masina 8-10 ore cu un copil mic...
   Asta ca tot vorbeam ieri de bun simt...  :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #276 : 03.Iul.2019, 06:51:09 a.m. »
@enicky alaptatul in public e o chestie naturala, non sexuala, asa ca poti sa te holbezi linistit. Nu e ca pe plaja unde vezi vreo zana fara sutien, sau nici cu aia nu esti de acord
Pudicitatea ta e excesiva, daca calatoreai mai des in occident vedeai ca toti fac asa
Si bebe trebuie sa manance, dar nu ca tine ceafa cu garnitura de mici si salata de cabanosi, el mananca lapte
Cu privite la deranjatul celorlati, aici sunt de acord, daca nu calmezi bebele il pui in carut si te plimbi, nu deranjezi pe toata lumea
Eu am fost 5 ore cu bebe in masina pana spre izvorul muresului (unde am parcat tribul), a dormit 3 ore, am facut o pauza de alaptat/schimbat la sf gheorghe, si inca 2 ore nani, asa ca nu e o problema drumul
In scoica doarme bine, iar mersul cu masina e un bun somnifer pt copii
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: toma, Catalln

Offline wolfin

« Răspuns #277 : 03.Iul.2019, 09:04:08 a.m. »
si sa mai adaug aici...daca interzici in local alaptatul amenda e colosala. sotia alapteaza oriunde..copilul e mai importat "decat jena" publica.

asa cu deranjatul (eu avand copil si de 1 an) e ok....cand incepea sa urle il luam din scaun( eu sau masa) si il plimbam pana termina unu din noi. sunt sigur ca mai "deranjam" si noi..asta e scuze  >:D< :pardon:...probabil cei deranjati nu au fost sugari  :D

in ultimile zile la greci sa fiu on topic cu @enicky....i am dat tralala pe youtube (cantece) - am facut exact ce condamnam cand eram mai tanar. nu imi aduc aminte daca fata a servit ..din ce imi aduc aminte nu...

PS. venit din dublin cu avionul si langa mine era un bebe care a plans tot zborul (probabil deranjat de zgomot..presinue etc). nimeni nu a comentat nimic. chiar compatimeau copilul si parintii. mentionez aici ca insotitoarea de zbor are puterea de a refuza imbarcarea celor care au obiectii la adresa copiilor.

in 2017 juma de avion era cu copii..cand am fost in creta..... cum credeti ca era..conceret. nu m au derajat copii..doar un bou care imi lovea scaunul ca era dat putin pe spate. eu zburand cu avionul nu cu rata..am chemat insotitoarea de zbor si l a dat ea pe spate max.. si .bine ca i a varsat cafeaua in poala :):):):)  si sa nu uit..la intoarcere una si a bagat laba piciorului printre scaune sa stea intinsa. fimea mai dilie a inceput sa o gadile ...pana si a retras piciorul. cava doro
« Ultima Modificare: 03.Iul.2019, 09:20:15 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: toma

Offline Catalln

« Răspuns #278 : 03.Iul.2019, 09:38:07 a.m. »
@enicky cu săritul peste CO un an nu e o soluție, în cazul meu de exemplu cu 3 copii care au fost alăptați toți iar cei mari 2 ani +, ar însemna că 6-7 ani cel puțin sa stau acasă.

Cum spuneau și ceilalți colegi alăptatul este un lucru cât se poate de natural, recomandat și normal.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, toma, vincapetrut

Offline Leutz

« Răspuns #279 : 03.Iul.2019, 10:34:22 a.m. »
PS. venit din dublin cu avionul si langa mine era un bebe care a plans tot zborul

Sa vezi ce fericire e la un zbor de 14-15 ore. Beethoven te cheama cand ajungi la debarcare  :D, indiferent daca esti parinte sau doar spectator.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019