Autor Subiect: Discutii legate de bebe  (Citit de 38938 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Discutii legate de bebe
« Răspuns #260 : 22.Apr.2017, 01:08:28 p.m. »
Cam spre prima varianta inclin si eu.  :-?  Sa plec seara pana la Viena, cam noua ore jumate si sa caut o cazare acolo. Sotia se poate plimba cu el in timpul zilei pana spre seara si eu sa ma odinesc. Sa vedem.

Offline zongor

« Răspuns #261 : 22.Apr.2017, 01:56:32 p.m. »
Din experienta voastra, cum e mai usor de calatorit la drum lung (Elvetia - Romania de exemplu) cu un bebe de 1,5 ani, noaptea sau ziua?
Inclin sa cred ca noaptea dar si asa drumul e cam lung pentru o singura bucata, cam 1600 km si daca e sa opresc la un hotel nu cred ca gasesc hotel la care sa ma cazez dimineata si sa plec seara in aceiasi zi. Daca calatoresc ziua si dorm noaptea la hotel ma tem ca devine nelinistit pe timpul zilei la un asa drum lung si trebuie sa fac prea multe pauze.  :dknw:
Pana in RO, probabil noaptea. Totusi, nu iti recomand sa calatoresti noaptea prin Romania, pe drumuri pe care nu le cunosti, in special cu copil in masina.
Acum, desigur, conteaza si de unde in Elvetia pana unde in RO. Daca vrei sa faci un drum Basel-Timisoara de ex, merge varianta cu popas in Viena peste zi.
Dar daca vrei sa intri in interiorul tarii, mergi ziua.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #262 : 22.Apr.2017, 03:05:01 p.m. »
Nu am nici o treaba să conduc noaptea în România, am condus de nenumărate ori pe timp de noapte. Problema e ca trebuie sa ajung la Blaj și dacă e sa merg ziua sunt puține locuri adecvate unde sa faci un popas cu copil mic.

Offline centel

« Răspuns #263 : 22.Apr.2017, 03:22:28 p.m. »
Din punctul meu de vedere soferul este cel mai important cand vine vorba de condus, pana la urma in mainile tale e viata lui si a sotiei. Daca nu doame bine copilul sau sotia una/doua zile nu se intampla nimic. Pleci cand te simti tu mai confortabil sa conduci.

In cazul meu, am plecat tot timpul dimineata cat de devreme, 6-7-8 AM. Nu imi place sa conduc noaptea. Sotia se ocupa de entertaiment copil pana la pranz -> oprit -> alimentat copil, dezmortit -> condus cu copil adormit -> trezit, mai mers putin -> stop -> dormit toti hotel/prieteni -> restart a doua zi. Eu personal imi planuiesc ca mersul cu masina sa nu dureze mai mult de 7-8 ore. Inarmeaza-te cu tablete/telefoane/laptopuri cu filmulete si asta e....la drum. Pana acum nici o problema majora....nu punem la socoteala smiorcaitul minor :D ala e inevitabil....

• Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline aleksanders

« Răspuns #264 : 22.Apr.2017, 09:01:08 p.m. »
Din experienta voastra, cum e mai usor de calatorit la drum lung (Elvetia - Romania de exemplu) cu un bebe de 1,5 ani, noaptea sau ziua?
Inclin sa cred ca noaptea dar si asa drumul e cam lung pentru o singura bucata, cam 1600 km si daca e sa opresc la un hotel nu cred ca gasesc hotel la care sa ma cazez dimineata si sa plec seara in aceiasi zi. Daca calatoresc ziua si dorm noaptea la hotel ma tem ca devine nelinistit pe timpul zilei la un asa drum lung si trebuie sa fac prea multe pauze.  :dknw:

eu am facut un drum bucuresti-viena cu oprire la arad - plecat la 7-8 seara din buc si a fost ok pana la arad, a doua zi plecand de dimineata a avut perioade de plictiseala si a trebuit sa stea sotia in spate cu ea sa ii faca diverse jocuri (asta cu fata care acum a facut 5 ani), cu a doua fetita am facut cel mai lung drum iasi-buzau (pauza 3-4 ore) - bucuresti, cand avea 4 luni si a fost groaznic cu plictisitul - asa ca din experienta avuta cu cele doua maimute... recomand drumul noaptea cand baga cornul in perna si uiti ca este in masina si pe cat posibil cu o oprire - (chiar mai pe seara la distanta de 2 ore de somnul de noapte - eu cam atat estimez ca au o stare de calm :) )
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline miaunica

« Răspuns #265 : 24.Apr.2017, 08:59:44 a.m. »
Si noi tot noaptea facem cursele lungi. Pe timp de zi, maimuta mica e mult prea energica, n-are stare in scaun, iar al tau e prea mic pt tablete si alte vrajeli....si cate ore sa te maimutaresti si sa-i arati chestii pe geam?!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline dAlex

« Răspuns #266 : 24.Apr.2017, 09:42:04 a.m. »
Baiatul nostru are 1 an jumate si de pe la 1 an facem drumuri de aproximativ 1400 de km de trei ori pe an. Drumul dureaza cam 11 ore(doar dus, 700 de km), din care o ora-o ora jumate se pierde cu pauzele de dezmortire si mancare.

Circulam ziua, si fiind mic, doarme cam 4-5 ore dupaamiaza si seara inca vreo ora. Deci cam 5 ore sta treaz in masina cu nevasta-mea in spate si se joaca. Masina este destul de spatioasa pe locurile din spate, un motiv pentru care am luat-o.

Nu circulam noaptea din doua motive:
1) Mi-e teama sa conduc obosit( nu sunt obisnuit sa fac schimburi de noapte la servici ) si riscul e prea mare ca sa merite.
2) A doua zi sunt prea obosit de la drum ca sa mai stau si eu cu el, asa ca sta nevasta-mea cu el toata ziua, deci, ce dau pe mere, iau pe pere. Ca sa nu mai zic ca nu ma lasa sa dorm.

O data am mers cu trenul la vagon de dormit, cand avea vreo 6 luni. A fost foarte bine.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #267 : 24.Apr.2017, 11:30:36 a.m. »
La mine sunt vreo 1400 km pe sens. În octombrie anul trecut am venit și noi pe ziuă și a fost ok, dar era mai mic atunci,  ii ajungeau pauzele și dormea în rest.

Offline ocoleanui

« Răspuns #268 : 24.Apr.2017, 11:50:23 a.m. »
Circula des cu masina in Elvetia ?...adică zilnic ,in weekend?
De obicei cei care circula des , fac fata la distante lungi ca timp si ore.
Oricum 1400 km este foarte mult sa ii faci fara repaus de câteva ore.
Baftă.
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #269 : 24.Apr.2017, 12:30:54 p.m. »
Circula zilnic, la creșă și înapoi. Dar nu se compară, sunt doar câțiva km. :)