Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 245899 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #900 : 19.Apr.2022, 07:24:14 a.m. »
Vezi daca merge sa lipesti cu cloroform (depinde din ce material este facuta acea piesa rupta, probabil e ABS).
Nu cred ca gasesti prea usor, dar sugerez sa cauti cloroform industrial pe la firme care produc firme luminoase din material plastic.

Alta incercare ar mai fi rasina folosita la lipirea machetelor din fibra de sticla.
Dar ar fi pe locul 2 dpdv al rezistentei mecanice a lipiturii.

Ar mai fi de incercat si cu Micro Kristal Klear. Acest adeziv e folosit la lipirea farurilor, in mod frecvent.
« Ultima Modificare: 19.Apr.2022, 07:35:08 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #901 : 19.Apr.2022, 08:52:12 a.m. »
Eu zic sa incerci la anuntul urmator
La câti bani dai pe diverse solutii si lipiciuri si rezultatul va fi sub semnul întrebarii, mai bine cauti tot ornamentul la dezmembrari.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: acidutzu

Offline VictorN

« Răspuns #902 : 19.Apr.2022, 08:57:32 a.m. »
Lipeste-l langa zona de unde s-a rupt. E greu sa îl pui la loc de unde s-a rupt și nu o sa țină. Pune-l la nivel langa zona de unde s-au rupt. Eventual ii dai un șurub pe mijloc.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline NicNic

« Răspuns #903 : 19.Apr.2022, 09:21:08 a.m. »
Eu zic sa incerci la anuntul urmator
La câti bani dai pe diverse solutii si lipiciuri si rezultatul va fi sub semnul întrebarii, mai bine cauti tot ornamentul la dezmembrari.

Asat ar fi solutia cea mai practica.
Cu rezerva ca e mai greu de gasit o piesa SH.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #904 : 19.Apr.2022, 10:10:13 a.m. »
Salutare,
Aveti vreun sfat cum as putea lipi acel suport lateral pe care stã capacul de pe portbagaj? (foto)
   Pus acolo cu solutie de lipit pur si simplu nu va rezista ever, va trebui atasat de o placuta de plastic, fibra de sticla, perdinax, sau textolit, care sa vina peste gaura respectiva, iar la folosirea adezivului, ar fi bine sa se frece cu smirghel in prealabil.
   O alta varianta ar fi o platbanda lunga de 7-10cm, lata de 1-1,5cm, cu 5 gauri, unde cea din mijloc sa fie pt. sustinere(cu un surub, eventual) iar celelalte 4(2 st. si 2 dr.) vor fi de prindere cu autofiletante.
  Iar la dezmembrari cred ca merge si cu foto cum ai pus aici, ca toata lumea are wp.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mariusFM

« Răspuns #905 : 19.Apr.2022, 10:12:03 a.m. »
Salutare,
Aveti vreun sfat cum as putea lipi acel suport lateral pe care stã capacul de pe portbagaj? (foto)

La fostul SX4 am rezolvat cu Picatura. Am luat o bucata de hartie si am lipit-o pe interior, apoi am lipit pintenul de plastic. Dupa ce s-a uscat am pus vreo 2-3 bucati de hartie de 3 cm latime in jurul lipiturii - jumatate pe pinten si jumatate pe suport. Fiecare foaie de hartie a fost data bine cu Picatura, apoi lasata sa se usuce. Plasticele le-am matuit putin cu hartie abraziva si curatat cu diluant. Cu lipitura asta cu "armatura" nu am mai avut probleme in ultimii 4-5 ani si am carat diverse lucruri relativ grele pe polita.

ps. hartia o vei cresta pana la jumatate ca sa se muleze pe unghiul de 90 format intre cele 2 piese lipite.
  • S-Cross 1.4 Hybrid AllGrip, Passion, 6AT, Energetic RED (2022), ex. (2011) Sx4 1.6, 4x4, Alcantara, 5MT

Offline acidutzu

« Răspuns #906 : 19.Apr.2022, 10:21:39 a.m. »
Salutare,

Notat toate sfaturile. Mai incerc un proiect de bricolat - lipit - fixat și in paralel sondez și piața de dezmembrări pentru Suzuki.
Mulțumesc tuturor!  :cheers:
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline ntire2000

« Răspuns #907 : 19.Apr.2022, 10:44:49 a.m. »
Daca ai manualul (postat de un coleg) o sa gasesti referinta piesei la pagina 612 - FIG.745A (4-J-3) INTERIOR TRIM.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #908 : 19.Apr.2022, 11:10:24 a.m. »
Salut,

Am avut si eu aceeasi problema doar ca eu am avut "noroc" ca m-a busit unu din lateral si atunci a intrat pe casco. La ce forte se intampla pe acolo, mai ales cand vei vrea sa scoti polita, cred ca doar lipici nu tine. E si un plastic pacatos rau. Ideal : schimba elementul, Buget : trebuie intarit cu o placa ceva si prins mecanic + lipici apoi emotii cand va trebui sa dai jos placa.
La mine au trecut ani buni de cand am elementul schimbat si de atunci nu s-a mai rupt, deci merge si o cheltuiala mai mare ca tine in timp.

• New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline T.George

« Răspuns #909 : 23.Mai.2022, 04:39:13 p.m. »
Salut,

A ajustat cineva balamalele usilor spate?
Cea din stanga refuza sa stea deschisa, chiar si in plan drept. Daca nu o tin, se inchide singura. Ma gandesc ca-i putin prea sensibila balamaua, se deschise si ceva mai usor decat surata din dreapta, care nu sufera de problema asta.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip