Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233269 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #930 : 21.Aug.2022, 07:00:23 p.m. »
 Au mai intampinat si alti colegi problema, am gasit-o si eu la mine :
Azi am curatat filtrul K&N si am observat surubul cu pricina slabit, adica complet desfacut, urmand sa-l pierd. Din foto se vede ca este sub busonul de ulei, usor spre stanga. Ce-i drept era intepenit, dar dupa ce i-am aplicat un jet de WD-40 l-am scos cu mana. Are doua saibe, l-am strans la loc, nu foarte tare si trebuie sa-l mai controlez, cred eu. Asta se-ntampla dupa 7 ani.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Costique, Dogy

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #931 : 22.Aug.2022, 05:55:22 p.m. »
Am pus amortizoare Ridex doar pentru ca aveau o nota mai mare de la utilizatori. Curios: prețul când le-am cumpărat acum o săptămână era 70.88 RON bucata. Astăzi sunt... 117.58 RON bucata!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #932 : 22.Aug.2022, 09:03:08 p.m. »
... Curios: prețul când le-am cumpărat acum o săptămână era 70.88 RON bucata. Astăzi sunt... 117.58 RON bucata!
  De ce e curios, eu am mai pati-o : ai prins stocul vechi, apoi au primit marfa cu pret nou si ei pun si stocul vechi la pretul nou, daca au "intrare" cu pret mai mare. Eu am dat mai mult pe ale mele, dar erau de origine.
Ai adus Vitara in tara ? :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #933 : 22.Aug.2022, 09:09:15 p.m. »
Da, e la fratele meu acum... M-am gândit la asta dar 65% este nebunie, in orice situație. Dar si timpurile sunt nebune, cei ce conduc Europa au pus-o pe foc si ne spun candizi ca ei ne scot din foc deși tot ce fac nu ajuta, ba din contra...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: sfichiu, Catalln, badmania98

Online Catalln

« Răspuns #934 : 22.Sep.2022, 08:38:53 p.m. »
Legat de amortizoarele pentru haion am mers pe solutia data de @PetruRares aici pe care le-am luat de aici.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #935 : 22.Sep.2022, 09:42:47 p.m. »
   Codul amortizoarelor OEM este 845844. Probabil ca ai vazut si ce am folosit eu. Daca sunt tot Stabilus(si folosite la Skoda) nu inseamna ca sunt si cele folosite de fabricant. :)
Dar daca te tin si astea sapte ani, e bine.

Online Catalln

« Răspuns #936 : 22.Sep.2022, 11:41:01 p.m. »
Pe OEM, codul Suzuki e 81850-54P01 pentru cel din dreapta respectiv 81860-54P01 pentru cel din stânga codurile pe producător Stabilius fiind 353023 respectiv 352545 ambele de 360N.
Diferențele între cele de pe Vitara cu cele de pe  Skoda e foarte mica 0,5mm în lungime și 12mm la cursa.
Faptul ca sunt mai multe în piață pentru Skoda face sa fie și mai ieftine, la jumătate de preț.
Cat privește posibilele diferențe de calitate între cele folosite de fabricant și celelalte comercializate direct, stai liniștit mare diferență nu e, doar de un cod marcat în plus.
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #937 : 23.Sep.2022, 12:53:43 a.m. »
  Eu am scris aici codul gasit pe amortizoarele montate pe masina din fabrica si acelasi lucru am cumparat si eu(vezi clipul video), iar amortizoarele nu sunt st/dr., se pot monta oricum.
   Evident ca n-ai cum sa vezi diferenta, decat cand se vor defecta si pana atunci uiti cand le-ai schimbat.  :)
Posibil sa nu fie nicio diferenta intre ele, chiar daca pretul e de trei ori mai mare la cele puse de mine.
Dar mie asa imi place sa mentin valoarea/calitatile masinii, folosind pe cat posibil piese de schimb aceeasi marca folosita de producator. Dar fiecare face cum vrea !

The following users thanked this post: Dogy

Online Catalln

« Răspuns #938 : 23.Sep.2022, 04:53:56 p.m. »
  Eu am scris aici codul gasit pe amortizoarele montate pe masina din fabrica si acelasi lucru am cumparat si eu(vezi clipul video), iar amortizoarele nu sunt st/dr., se pot monta oricum.
   Evident ca n-ai cum sa vezi diferenta, decat cand se vor defecta si pana atunci uiti cand le-ai schimbat.  :)
Posibil sa nu fie nicio diferenta intre ele, chiar daca pretul e de trei ori mai mare la cele puse de mine.
Dar mie asa imi place sa mentin valoarea/calitatile masinii, folosind pe cat posibil piese de schimb aceeasi marca folosita de producator. Dar fiecare face cum vrea !
La fel și eu, am încercat sa încarc pozele dar îmi da ceva probleme de securitate  :-/.
Consum mixt realizat la

Offline paraschivrazvan25

« Răspuns #939 : 06.Dec.2022, 02:56:44 a.m. »
Presiunea aceasta in rezervor am constatat-o si eu dar nu mi se pare o problema grava.