Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233277 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #910 : 23.Mai.2022, 04:49:56 p.m. »

...A ajustat cineva balamalele usilor spate?
           Nu e nevoie de reglaj, asa imi facea si mie, trebuie inlocuit opritorul : https://www.aliexpress.com/item/1005002767844937.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.7c12180240ATAj
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline T.George

« Răspuns #911 : 23.Mai.2022, 04:52:41 p.m. »
Spanac, speram sa fie un surub de strans. :))
Merci.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #912 : 08.Iun.2022, 05:12:35 a.m. »
Buna dimineata. Vin si eu cu o problema pe care o am de ceva vreme si poate ma ajutati cu un raspuns.

Cand accelerez de la 2500 la 3300 de turatii in toate treptele se aude ca si cum ar fi o bataie fina pe o tablita sau 2 tablite ca si cum s ar lovi.

Ideea este ca se aude doar cand sunt in viteza. Cand sunt pe liber si accelerez nu se aude deloc. A mai intampinat cineva asa ceva?

Aveti idee de la ce poate proveni sunetul?

Mentionez ca am verificat tablitele protectoare de la discurile de frana si de la toba de esapament nu se aude. Deci de la astea este exclus.

Am un vitara 2019 1.0 MT AllGrip.

Inca nu m am dus la reprezentanta dar intreb mai intai aici ca acolo cand ma duc cei de la Doly Iasi mereu spun ca nu are nimic. Macar sa am idee de unde ar putea proveni sa ii pun sa verifice.

Va multumesc
  • Suzuki Vitara Facelift 2019

Offline Calin sb

« Răspuns #913 : 08.Iun.2022, 10:31:18 a.m. »
Planetară , rulment transmisie totusi la 55000 cam greu de crezut.
Pune un film.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline teutzue

« Răspuns #914 : 08.Iun.2022, 10:40:39 a.m. »
Eu am avut un simptom similar si era cazut un colier de la toba, dupa galeria de evacuare. Am mers la reprezentanta unde ei au identificat problema fiindca acolo stiau ca trebuie sa fie inca o piesa. Eu cand m-am uitat, totul mi s-a parut normal.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: Zota Sergiu

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #915 : 08.Iun.2022, 07:46:23 p.m. »
O sa incerc sa fac si o filmare dar va fi dificil fiindca doar in mers se aude. Si vantul va acoperi sunetul.

O sa merg si la reprezentanta dar daca mai are cineva idee va rog.

Am fost la un service auto unde lucreaza un prieten de familie si a verificat masina la tot ce tine de tren de rulare dar a spus ca sa nu am probleme cu garantia nu se baga la motor.

Offline ntire2000

« Răspuns #916 : 08.Iun.2022, 11:36:23 p.m. »
Daca ar fi ceva din transmisie sau cutie ar fi tot timpul nu doar într-o anumita plaja de turatii.

Eu zic ca undeva ai o prindere slabita la ceva "anexa" - toba, scut, etc. si care intra în rezonanta (se activeaza) fix în plaja respectiva de turatii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Zota Sergiu

Offline Dogy

« Răspuns #917 : 20.Iun.2022, 01:13:14 p.m. »
Si eu banuiesc ca era un zgomot de la vibratii.
Ai rezolvat problema intre timp?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Zota Sergiu

« Răspuns #918 : 21.Iun.2022, 07:26:34 p.m. »
Inca nu am reusit sa rezolv nimic. Inca caut raspunsuri pana ajung la reprezentanta.

Offline TVS

« Răspuns #919 : 05.Iul.2022, 01:20:16 p.m. »
Zilele astea am verificat nivelul ulei motor și am trebuit sa completez vreo 200 ml.(nu era obligatoriu dar piticii...asta e prima oara în 7 ani și urmează revizia, cam 12000 de km de la ultima revizie)
Am completat și am dat un pic pe lângă. Când dau sa șterg ating un șurub care cred ca tine capacul de motor(cel metalic nu cel cu filtru de aer care se scoate) și surpriza,șurubul complet desfiletat adică la un hop ceva,cred ca ar fi căzut.
Mi a picat fata,și când le verific și pe celelalte 2 (sunt 3 care țin capacul) și alea un pic slăbite.
În poza e șurubul din stânga, nu cel care tine protecția din tablă
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015