Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233296 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #860 : 06.Iul.2021, 09:19:11 p.m. »
Sunt placute TRW, montate de service la revizia de anul trecut (54.000 km ... iar acuma am 66.000 km) .... iar cele originale mai aveau 1/3 (asta ca sa intelegeti ca franez destul de rar)

Offline enicky

« Răspuns #861 : 07.Iul.2021, 12:18:26 p.m. »
... cand intorc complet rotile fata catre stanga in mers, la roata fata stanga se aude un sunet ca de la polizor (ca si cand s-ar freca placutele de ceva .. de disc ?), iar cand le intorc catre dreapta in mers, tot de la roata stanga fata se aude un scartait scurt (ca o zgarietura de sarma pe ceva metalic), ca apoi sa se auda imediat pt. mai mult timp, un sunet asemanator cu patinarea curelei de la accesorii/alternator.
Ma duc vineri la revizie, insa m-ar ajuta ceva idei, ca sa nu stau ca vitelul in fata mecanicului ....
    Din cate am inteles de la alti "patiti", este vorba de  lamelele arc aflate pe placute care uneori mai ating de disc. Eu in 6ani n-am avut problema asta, dar am  folosit numai originale.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #862 : 07.Iul.2021, 12:35:03 p.m. »
Posibil sa sune lamele cand intorc roata la maxim spre dreapta ... insa cand intorc spre stanga, suna a frecare ca la un polizor .. deci acolo alta e problema ..sa speram ca nu vor incepe ca nu sunt placute originale si de aia  suna asa ... ca doar sunt modelul utilizat si de ei, stampilate cu TRW (avem mai multi colegi cu astfel de placute TRW .. iar la unii am citit ca s-a si polizat ceva zona care determina astfel de sunete de frecare).

Offline enicky

« Răspuns #863 : 07.Iul.2021, 01:01:55 p.m. »
..sa speram ca nu vor incepe ca nu sunt placute originale si de aia  suna asa ... ca doar sunt modelul utilizat si de ei, stampilate cu TRW (avem mai multi colegi cu astfel de placute TRW .. iar la unii am citit ca s-a si polizat ceva zona care determina astfel de sunete de frecare).
   Eu am avut placutele originale in mana, le-am studiat, asa ca simplu cetatean, dar n-am vazut "TRW" pe ele, cu toate ca o asemanare normala intre ele(originale-TRW) le face sa para identice, nu poti afirma ca sunt aceeasi marca. Dar, cum ziceam, eu nu sunt expert in domeniu... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #864 : 07.Iul.2021, 02:30:10 p.m. »
Când fabrica pentru altii producatorul este de multe ori obligat sa nu-si puna "amprenta" pe produsele sale (ca atunci toata lumea ar prefera sa ia mai ieftin).
De aia seamana dar nu rasare....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #865 : 08.Iul.2021, 12:55:46 a.m. »
Când fabrica pentru altii producatorul este de multe ori obligat sa nu-si puna "amprenta" pe produsele sale
De aia seamana dar nu rasare....
  Ok, perfect de acord, dar atunci cum pot afirma cu fermitate ca este marca "X" ?!!! Ei, le place unora sa para experti... :-j

Offline Dogy

« Răspuns #866 : 09.Iul.2021, 12:21:20 a.m. »
Deci placutele originale de pe Suzuki sunt TRW sau Textar sau Akebono sau oricare alta firma, din moment ce nu se mai scrie nimic pe cutie...
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #867 : 09.Iul.2021, 01:02:15 a.m. »
   Chiar daca sunt una din marcile respective, nimeni nu are certitudinea ca si cele de pe piata si cele "originale" au aceeasi compozitie/structura. Este normal sa le produca o firma care asta are obiect de activitate, dar calitatea poate sa difere, practic nu stim care este mai buna, sau daca sunt la fel.

Offline Myhay

« Răspuns #868 : 09.Iul.2021, 07:29:39 a.m. »
Asa este. La autonet si la radacini militari la receptie este o macheta daca ii pot spune asa cu reclama la placutele originale suzuki si poza cu doua suzuki cu distanta de franare ( mai mica cu placutele originale). Este mentionat TRW pe macheta aia.

Pe de alta parte , cand am schimbat la Baleno placutele fata la 45k km , am cumparat placutele originale in cutie Suzuki iar pe placute nema brand. Nici macar Suzuki nu scria nu mai stiu exact. Sau scria Suzuki pe placute dar nu cred… oricum…azi sunt TRW maine sunt Textar si tot asa…depinde de stocuri si oferte.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline VictorN

« Răspuns #869 : 09.Iul.2021, 07:41:20 a.m. »
Eu le-am înlocuit pe cele originale cu TRW și n-am observat sa frâneze mai prost. Performanță e aceeași.

Nu prea ai cum sa știi dacă sunt identice plăcuțele OEM cu cele TRW, Akebobo sau TEXTAR.

Alti producători montează din fabrica TRW, ATE, TEXTAR, s.a.m.d fara să le mai rebranduiasca.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk