Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233298 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline zambru

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #820 : 17.Mai.2021, 10:05:28 a.m. »
Pare foarte jos, dar e la 17,5 cm de sol, cu scut. Aceeași distanță e și la nivelul scutului față.
Oficial garda la sol e 18,5 cm.

Mersi, Victor.
  • Suzuki Ignis

Offline Dogy

« Răspuns #821 : 17.Mai.2021, 02:23:22 p.m. »
Pare foarte jos, dar e la 17,5 cm de sol, cu scut. Aceeași distanță e și la nivelul scutului față.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Cu masina goala, as preciza eu.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline VictorN

« Răspuns #822 : 17.Mai.2021, 02:24:52 p.m. »
Corect! Cu pasageri spate și bagaje ea scade pe la vreo 13 cred.

Offline VictorN

« Răspuns #823 : 23.Mai.2021, 09:47:46 p.m. »
Nu știu dacă am dobândit vreo sensibilitate dar soarele arde foarte tare prin geamurile laterale. Prin parbriz nu prea simt nimic, dar prin lateral mă pârlește pe mâini.
Am căutat și am găsit că nu am voie sa pun niciun fel de folie pe geamurile față.
Nu mai are nimeni problema asta?

Online ntire2000

« Răspuns #824 : 23.Mai.2021, 10:19:07 p.m. »
Ba da, si eu am problema asta, sunt mereu bronzat ca tractoristii (doar mâna stânga), dar cauza nu sunt geamurile ci soarele - sau mai exact lipsa stratului de ozon care ne asigura protectia.
Eu cred ca se gaseste totusi o folie mai invizibila dar care sa protejeze UV.

Atata doar ca nu-s autorizate, dar ma gândesc ca daca nu se observa, se trece cu vederea.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #825 : 23.Mai.2021, 10:56:57 p.m. »
Nu știu dacă am dobândit vreo sensibilitate dar soarele arde foarte tare prin geamurile laterale. Prin parbriz nu prea simt nimic, dar prin lateral mă pârlește pe mâini.
Am căutat și am găsit că nu am voie sa pun niciun fel de folie pe geamurile față.
  Exista o rezolvare, eu am rezolvat-o simplu : mergi la un centru specializat pe montat folie de geamuri si iti va monta pe geamurile fata o folie complet transparenta dar cu rezistenta mare la UV si se rezolva. Folia asta este ceva mai scumpa decat cea fumurie dar chiar merita banii. Eu chiar vreau sa pun si la S-Cross pentru ca deja a inceput sa se simta nevoia. Daca vrei iti dau un nr. de tel. de la centrul la care eu mi-am pus si la Ford si la Vitara, sper sa mai functioneze ca vreau s-ajung si eu. Oricum prin "geamurile cu tenta" se vede tot in masina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: badmania98

Online ntire2000

« Răspuns #826 : 23.Mai.2021, 11:14:55 p.m. »
Pai exact asta îi sugeram si eu, dar vezi ca daca te prinde la ITP cu asa ceva trebuie cumva sa-l faci pe inspector sa "se uite în alta parte" sau sa-l "ungi" putin ca sa nu "scârtâie".
Ca cica nu-s "autorizate" - cam ca si foliile alea de pe faruri.

Asa suntem noi mai catolici decât papa, în schimb e plin de afumatori pe drumuri, de te miri cum au trecut aia inspectia.
Azi am mers în spatele unuia vreo 10 km (ca era linie continua si serpentine) de m-a luat usturimea de ochi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #827 : 24.Mai.2021, 12:14:03 a.m. »
  N-are nicio treaba cu ITP-ul pentru ca spre deosebire de folia de pe faruri, asta nu se observa, ca dovada c-o am de vreo cinci ani si n-a fost nicio problema, sa nu exageram.
P,S. Pune un filtru de aer FP1919.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #828 : 24.Mai.2021, 08:28:37 a.m. »
  Exista o rezolvare, eu am rezolvat-o simplu : mergi la un centru specializat pe montat folie de geamuri si iti va monta pe geamurile fata o folie complet transparenta dar cu rezistenta mare la UV si se rezolva. Folia asta este ceva mai scumpa decat cea fumurie dar chiar merita banii. Eu chiar vreau sa pun si la S-Cross pentru ca deja a inceput sa se simta nevoia. Daca vrei iti dau un nr. de tel. de la centrul la care eu mi-am pus si la Ford si la Vitara, sper sa mai functioneze ca vreau s-ajung si eu. Oricum prin "geamurile cu tenta" se vede tot in masina.
Da, dă-mi un nr te rog.
Știu că la Ia ITP nu trece nicio folie pentru că geamurile singure au transparenta la limita legii, dar dacă nu se observă e ok.

Vad in trafic multi cu folie fumurie pe faruri/stopuri sau violet pe parbriz de nici nu vezi pe ce parte e volanul si pe ei nu-i mai oprește nimeni.

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #829 : 24.Mai.2021, 08:54:23 a.m. »
Buna ziua.
Tin sa va contrazic. Eu pe Opel am folie pe geamurile laterale (sofer si pasager) si am trecut de ITP fara probleme (fara sa mai punem ca am si parasolar la parbriz din folie fumurie ca pe geamurile din spate).  Totusi la ITP mi-a cerut de la centrul unde s-au montat foliile un certificat care mentioneaza pentru fiecare geam gradul de transparenta al foliei aplicate.
Nu am acuma actele la mine .... dar incerc sa revin cu un alt post pentru a va da valorile exacte. CRED ca "opacitatea" foliei trebuie sa fie de maxim 75% pe spate;  pe geam lateral fata de maxim 25% iar pe parbriz 5%.
Verific cand ajung la actele masinii si revin.

Cam ast am gasit in legislatie:  http://www.efol.ro/legislatie.html
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise