Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233325 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #780 : 23.Ian.2021, 10:59:59 p.m. »
...Recomanzi sa bag doar benzina de 95?
    In manual scrie cel putin 95, deci merge si cu cifra octanica mai mare. Eu bag si de-o 100 si nu-s probleme. De altfel se gasesc pe net multe teste facute...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Catalln

Offline crisanidan

« Răspuns #781 : 29.Ian.2021, 10:02:05 p.m. »
buna seara si imi permit sa ma bag si eu in seama. cind mi-a dat vinzatorul masina mi-a spus sa nu pun benzina cu cifra octanica mai mare de 95. asa scrie si-n manual. nici n-am pus. cit despre vitara mea, cool, luata de noua in septembrie ce sa spun ? e ok. nu-mi place ca nu are oglinzi incalzite, nu are senzori parcare.....nu prea imi place ca treapta 3 la cutia de viteze intra tare pe scurt si usa din dreapta fata nu se inchide bine. in rest e ok si-mi place sa urc in ea. nu stiu foarte bine daca e de bine acel kit reparatii pana sau e bine sa iau kit cu roata de rezerva slim. cele bune si sanatate tuturor.
  • vitara cool 48v

Offline enicky

« Răspuns #782 : 29.Ian.2021, 11:16:57 p.m. »
  S-o stapanesti sanatos ! Vezi ca oglinzi incalzite, fie comanzi la dealer fie pe alli sau similare(merg si de sx4). Cablaj e pana la oglinda, un electrician auto se pricepe. Vezi la mine in jurnal. Senzori de parcare-spate iti poti pune, dar nu lua cei mai ieftini ca sunt si cei mai prosti. Se pune disply-ul deasupra oginzii si gata.
Acel kit e de bine cat timp nu tai cauciucul ci doar il intepi. Dar roata de rezerva iti da si un confort psihic. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #783 : 12.Feb.2021, 04:01:41 p.m. »
După 4 ore de mers prin viscol, pe fetele interne ale aripilor fata și alte locuri din compartimentul motor, inclusiv baterie și căblăraie, s-a strâns zăpadă în cantități deloc neglijabile. Presupun ca a intrat, gratie aerodinamicii, prin spatiile neacoperite din podea.
N-are cum sa fie în regula nu? Ma gândesc ca pot sa apară defecțiuni, rugină, etc.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline friedrr

« Răspuns #784 : 12.Feb.2021, 04:19:19 p.m. »
Ai scut pentru motor?
  • Vitara Luxus 1.6 allgrip benzina

Offline VictorN

« Răspuns #785 : 12.Feb.2021, 04:19:56 p.m. »
Da. Dar tot rămân spatii goale în podea, aproape de carenaje și pe lângă cutia de viteze.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline dthem

« Răspuns #786 : 12.Feb.2021, 04:24:35 p.m. »
N-are de ce sa apara rugina daca vopseaua e ok. Oricum, daca apare de la interior esti acoperit de garantie.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ...

« Răspuns #787 : 12.Feb.2021, 04:27:09 p.m. »
VictorN se teme de rugina si probleme la conexiunile electrice si la piesele metalice din compartimentul motor, nu la coroziunea vopselei. Zic eu.

Offline enicky

« Răspuns #788 : 12.Feb.2021, 08:30:29 p.m. »
VictorN se teme de rugina...., nu la coroziunea vopselei. Zic eu.
  Pai coroziunea duce la rugina, nu?
Pai sunt 4(patru) ore si vantul isi face "treaba". Daca stateai pe loc posibil sa gasesti tot compartimentul motor plin de zapada. Prin anii '90 am vazut la o masina statuta motorul acoperit de zapada, ce-i drept n-avea scut. N-apare rugina, stai linistit.

Offline ...

« Răspuns #789 : 12.Feb.2021, 10:17:48 p.m. »
De fapt, doar fierul ruginește prin corodare.