Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233345 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline kellogs

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #740 : 02.Dec.2020, 05:26:56 p.m. »
E cel de iarna cumparat de la Petrom, l-am schimbat acum 2 saptamani Temperaturile is negative in Cluj de cateva zile, chiar -7 dimineata.

Ai si dat doua - trei jeturi dupa ce ai facut operatiunea ? Altel, apa ramasa pe furtune e probabil inghetata
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Vecchio

« Răspuns #741 : 02.Dec.2020, 05:36:43 p.m. »
Am pățit-o în munte! Nici o altă sursă de spirt decât pălinca. Cu durere în suflet am băgat-o-n rezervor. A avut efectul scontat. Să vezi parfum după aia la spălat parbrizul.
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Dogy, dthem

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #742 : 02.Dec.2020, 06:01:01 p.m. »
La fel a facut si un prieten de-al meu, cu palinca si culmea, l-a oprit militianul intr-o comuna. Sa vezi tu explicatii pana l-a convins pe militian de adevar si ca el nu bause...  :-))

Offline ntire2000

« Răspuns #743 : 02.Dec.2020, 07:21:18 p.m. »
Trebuia sa-i dea niste jeturi ca sa se convinga.  >:)

PS: voi nu sunteti normali, mare pacat de palinca.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #744 : 03.Dec.2020, 01:29:11 p.m. »
Dimineața am franat puțin din scurt și tare, mașina a frânat ok inițial după care s-a auzit un tarsait de roti pana la oprire completa. S-a simțit ca frânat ul pe zăpadă.
Cum îți dai seama dacă tarsaitul respectiv e de la ABS sau de la rotile blocate?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Offline ...

« Răspuns #745 : 03.Dec.2020, 01:31:04 p.m. »
ABS-ul loveste inapoi in pedala, simti ca niste batai in picior.

Offline dthem

« Răspuns #746 : 03.Dec.2020, 01:56:08 p.m. »
Si de asemenea rotile n-au voie sa se tarsaie nici macar pe zapada, ca de-aia exista ABS. Tarsaiala merge numai cu frana de mana.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #747 : 03.Dec.2020, 02:07:36 p.m. »
Si de asemenea rotile n-au voie sa se tarsaie nici macar pe zapada, ca de-aia exista ABS. Tarsaiala merge numai cu frana de mana.

La mine se tarsaie si pe mazga (chiar in weekend am patit) dar si pe asfalt uscat daca e cu pietris fin (de la 80 km/h am vrut sa intru intr-o benzinarie pe care am observat-o tarziu). Alta chestie ce am observat-o, spre servici am o coborare scurta, diferenta de nivel cam 2 metri, insa asfalt destul de prost, cu mici gropi, daca tin frana cand cobor, intra ABS-ul, chiar daca am 10 km/h .......Pe primele 2 situatii descrise merge ca saniuta, cu tot ABS-ul.... :dknw:
Nu-s deloc sigur pe franare, in conditii "de siguranta" pe carosabil umed, cu mazga ( pe zapada nu am incercat, da-s cred ca ar fi o dezamagire) - probabil ca masina e prea usoara  :D
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline dthem

« Răspuns #748 : 03.Dec.2020, 02:27:33 p.m. »
Eu zic sa reclami la service chestia asta. Faptul ca masina e usoara ar trebui sa se traduca intr-o aderenta proasta, dar care NU are voie sa duca la blocarea rotilor. Eu zic sa nu fie totusi o parere subiectiva faptul ca rotile se tarsaie (continuu). As proba asta punand pe cineva sa se uite din exterior cand franezi pe o suprafata alunecoasa. Poate acel cineva iti va spune ca rotile se blocheaza intermitent si pe durate scurte, dar nu ca se tarsaie (continuu) ca atunci cand pui frana pe spate la bicicleta.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline VictorN

« Răspuns #749 : 03.Dec.2020, 02:47:23 p.m. »
Cred ca intra abs ul. Îmi da înapoi în pedala dar discret. Se simte mai mult ca atunci cand frânează autonom.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk