Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233252 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #70 : 30.Oct.2015, 05:41:59 p.m. »
Buna intrebare  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline TVS

« Răspuns #71 : 30.Oct.2015, 08:59:02 p.m. »
 =)) . Înainte , bine-nțeles !
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline enicky

« Răspuns #72 : 02.Nov.2015, 11:42:22 p.m. »
Broasca s-a defectat inainte s-au dupa ce ai scos fetele la usi?  :D

Chiar in timp ce le scoteam !

Adevarati colegi  : de un real folos !    :clap:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #73 : 03.Nov.2015, 08:26:34 a.m. »
           Diagnostic service : broasca defecta ! deci mai astept 5-7 zile sa vina o broasca noua, si apoi speram.... ! Deci partea proasta este ca  am constatat ca in service-urile  suzuki  nu se gasesc decat chei si elevatoare  :) (cel putin pt. vitara!)
In care service ai sa gasesti ca au pe stoc broaste/incuietori pentru un model nou??? Sunt tare curios....

Sent from my V370 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline enicky

« Răspuns #74 : 07.Nov.2015, 06:47:19 p.m. »
         Pana la urma s-a "gasit" broasca, s-a montat (in aporx 2ore si 30min), cu "sprijinul" a 3 (TREI !) mecanici, dintre care unul a "reusit" pana la urma, dupa mai multe "incercari nereusite" sa rupa ornamentul lucios montat pe usa si care, chiar n-avea nicio "vina" ca exista acolo ! Adica faptul ca a fost "sacrificat" nu a ajutat la finalizarea lucrarii, de altfel,  atat de  "dificile" !! Am pus atatea ghilimele ca sa nu injur acest service(si sa-mi intelegeti indignarea), service care ar treb. sa-mi multumeasca ca nu l-am reclamat la P.C. Acum treb. sa mai fac un drum pana in militari(Iuliu Maniu) sa inlocuiasca ornamentul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #75 : 07.Nov.2015, 07:59:15 p.m. »
Situatia de mai sus arata lipsa cursurilor de pregatire a personalului din service pentru interventii tehnice la noul model New Vitara.  Sau neconsultarea /nerespectarea operatiunilor indicate in manualul de service, ceea ce este si mai grav. Pana si strangerea diverselor suruburi trebuie efectuata cu un anumit cuplu. De cate ori ati vazut mecanicii utiluzand cheia tarata?  Situatia trebuie sa fie un semnal important pentru inginerii de service si mai ales pentru Suzuki Romania.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #76 : 09.Nov.2015, 03:46:13 p.m. »
      Remarca ta e corecta legat de cursurile de pregatire .
      Mai grav este urmatorul fapt : in general este cunoscut, ca , intre modelele aceleiasi firme (in speta suzuki) exista foarte multe asemanari intre repere(piese), unele fiind chiar identice (ex.: oglinzile dela Vitara identice cu Sx4) si modul de montare/demontare a acestora, si deci ar fii suficienta experienta lucratorului pentru a executa corect o lucrare. Dar se pare ca si experienta lipseste.
       Deci eu as propune unui moderator deschiderea unui topic cu un titlu sugestiv,  unde sa expunem problemele de incompetenta constatate in service-uri, domeniul respectiv (mecanica,electrica, tinichigerie, vopsitorie,etc), si numele acestuia, pentru a stii la ce sa ne asteptam sau de ce sa ne ferim cand avem o problema. Si cred ca este imperios necesar pt. ca toti avem masinile in garantie si deci pt. orice problema trebuie sa mergem intr-un service suzuki, cel putin 5 ani. Personal am deja cateva probleme de expus (pt. binele colegilor).

Offline AT

« Răspuns #77 : 09.Nov.2015, 03:51:21 p.m. »
Exista o asemenea zona pe forum, unde observ ca se discuta punctual despre fiecare dealer/service Suzuki:

Suzuki Club ROMANIA »Discutii auto generale »  Discutii despre service-uri si dealer-i
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #78 : 09.Nov.2015, 03:55:47 p.m. »
1. Corecta observatia colegului @AT - exista o arie dedicata chiar acestui aspect.
2. Nu este doar apanajul moderatorilor sa deschida topice; acest lucru este la indemana fiecarui membru. Este de resortul moderatorilor sa organizeze/curete putin informatia, la nevoie... 
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutz

« Răspuns #79 : 09.Nov.2015, 04:04:30 p.m. »
Tot la indemana utilizatorilor se afla si functia "search" a forumului sau rasfoirea lui pentru familiarizarea cu structura si continutul.

Ambele aspecte pot produce surprize placute temerarilor.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: shpeedy