Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233359 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline perfidus

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #680 : 15.Iul.2020, 05:11:00 p.m. »
Raspunsul il gasesti in clipul de mai jos:

Partea asta care se refera la Allgrip evident ca nu se aplica la 2WD.
Posibil ca la 2WD modificarea cuplului motor in functie de acceleratie similar modului Sport la 4WD sa fie ceva default (intra turbina mai jos in turatii si pedala de acceleratie devine mai sensibila) deoarece din datele tehnice rezulta si ca timpul de accelerare 0-100Km/h e mai scurt la 2WD (in primul rand datorita diferentei de masa).
Deci nu, fara o remapare a softului (si renuntarea la garantie) nu poti sa obtii un raspuns mai nervos al acceleratiei.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline boga81

« Răspuns #681 : 15.Iul.2020, 08:25:06 p.m. »
Renuntarea la garantie este doar daca se prinde service-ul. La mine nu s-au prins timp de 3 ani :)

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline ntire2000

« Răspuns #682 : 15.Iul.2020, 10:29:16 p.m. »
S-au mai degraba n-au fost în stare sa observe.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Flamaropol

« Răspuns #683 : 15.Iul.2020, 11:01:02 p.m. »
Raspunsul il gasesti in clipul de mai jos:

Partea asta care se refera la Allgrip evident ca nu se aplica la 2WD.
Posibil ca la 2WD modificarea cuplului motor in functie de acceleratie similar modului Sport la 4WD sa fie ceva default (intra turbina mai jos in turatii si pedala de acceleratie devine mai sensibila) deoarece din datele tehnice rezulta si ca timpul de accelerare 0-100Km/h e mai scurt la 2WD (in primul rand datorita diferentei de masa).
Deci nu, fara o remapare a softului (si renuntarea la garantie) nu poti sa obtii un raspuns mai nervos al acceleratiei.

Eu cred ca motorul de 1.4 turbo e un motor fortat, ca dealtfel toate motoarele turbo.
Asa ca nu o sa-i modific softul.
Merci oricum pentru explicatii.
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline Dogy

« Răspuns #684 : 15.Iul.2020, 11:57:43 p.m. »
Nu are cum sa fie niciodata acelasi efect la 2WD, din moment ce, la trecerea in modul Sport, sistemul Allgrip cupleaza partial si rotile din spate, care imping si ele masina. Si chiar se simte asta! Mai ales in urcare si mai ales in serpentine.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline perfidus

« Răspuns #685 : 16.Iul.2020, 01:51:32 a.m. »
Varianta 2WD nu are selector de mod și deci nu ai de unde da pe  Sport.

Offline gxx

« Răspuns #686 : 16.Iul.2020, 10:55:59 a.m. »
Întrebare de nepriceput (nu dați cu pietre :D ). Afectează cu ceva daca folosesc modul sport mai des? (Mă refer in oraș, mai mult)
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

Offline ...

« Răspuns #687 : 16.Iul.2020, 11:02:25 a.m. »
Da, afecteaza buzunarul. Prin consum de carburant si eventuale amenzi de viteza. :)

The following users thanked this post: gxx

Offline perfidus

« Răspuns #688 : 16.Iul.2020, 11:13:19 a.m. »
@gxx - nu vad unde este mica problema in intrebarea ta? (relativ la titlul topicului)
As putea elabora, dar as fi offtopic.
Din punct de vedere constructiv ansamblul cuplaj-diferential spate este dovedit a fi unul foarte fiabil, e prezent pe modelele S-Cross Allgrip Select inca de prin 2013 daca nu ma insel si nu au fost probleme. Este dotat si cu senzor de temperatura, daca e suprasolicitat termic pur si simplu se va dezactiva.

The following users thanked this post: gxx

Offline kellogs

« Răspuns #689 : 01.Aug.2020, 11:56:25 p.m. »
Iar cand luminile de ceata sau cele de zi nu mai functioneaza dupa ce ati rupt jumatate din plasicele de pe fata prin periplurile montane, nu ezitati sa desfaceti si cealalta jumate; foarte probabil ca dupa ce refaceti cablajul sa nu functioneze. O siguranta arsa, desigur; mi'a luat cateva ore sa imi amintesc de locul intunecat la care barbatii au acces cu foarte mare truda, si plin cu bunatati  :-S - dupa ce am rasverificat toate sigurantele de sub capota.

simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/