Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233391 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #620 : 01.Ian.2020, 09:15:51 p.m. »
foarte usor....  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline wolfin

« Răspuns #621 : 07.Ian.2020, 10:01:21 a.m. »
Salut.

Cum se extrage duza de la spalator? De cand am schimbat lichidilul cu cel de iarna, duza sofer arunca apa cu 2 jeturi si nu perdea  :-/

Drumuri bune si uscate

Si

La multi ani!
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline VictorN

« Răspuns #622 : 29.Ian.2020, 01:23:03 p.m. »
Salut! De vreo 3 zile am observat ca pentru a merge drept, volanul trebuie sa stea ușor virat spre stânga, asa ca am mers în service. cei de acolo mi-au spus ca de vina sunt unghiurile de convergenta care erau de minus 0°36" și minus 0°42". După reglarea geometriei problema persista.
Are cineva ideea care ar putea fi cauza? A mai avut cineva problema asta?

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #623 : 29.Ian.2020, 01:56:35 p.m. »
   Am mai avut problema asta la modele mai vechi de masini. Unghiul defectuos il dobandesti din mai multe cauze,  n-are rost sa le insir acum, dar uneori dupa reglarea directiei e necesara si reglarea volanului si probabil baietii  tocmai au uitat. Deci cam trebuie sa te intorci la ei si sa rezolve problema ...gratis. Poti merge si asa, cu volanul intr-o parte ca nu se strica nimic la masina, doar ca deranjeaza vizual.
 Dar e de preferat sa-ti rezolve problema.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aavii

« Răspuns #624 : 29.Ian.2020, 02:05:13 p.m. »
Salut! De vreo 3 zile am observat ca pentru a merge drept, volanul trebuie sa stea ușor virat spre stânga, asa ca am mers în service. cei de acolo mi-au spus ca de vina sunt unghiurile de convergenta care erau de minus 0°36" și minus 0°42". După reglarea geometriei problema persista.

Sigur ti-au facut bine geometria? Sigur ti-au fixat inainte volanul in pozitia corect? Intreb ca am patit si mai rau adica m-am dus cu volanul drept sa fac geometria si am plecat cu el stramb dupa. Bineinteles s-a rezolvat destul de repede si usor si gratis, dar a necesitat sa fac o alta geometrie!
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #625 : 29.Ian.2020, 02:05:29 p.m. »

Primul este sa fii sigur ca diametrul cauciucurilor, fata cel putin, este acelasi si ca sunt umflate la fel. Altfel masina "trage" spre partea cu raza redusa. Daca cauciucurile au problema proprie de geometrie, geometria directiei se strica la prima umflare a rotilor. Stiu ca in NASCAR masinile nu au acelasi diametru la rotile interioare ca la cele exterioare. Apoi la test sa fii pe drum orizontal, nu drum ce are panta de scurgere laterala, este stiut ca greutatea trage masina spre sant si trebuie sa o tii din volan drept pe drum, usor stanga, cum scrii.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #626 : 29.Ian.2020, 02:16:30 p.m. »
   Deja cred ca se face din tantar, armasar..., e pacat sa speriati omul...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #627 : 29.Ian.2020, 02:56:16 p.m. »
I-am verificat presiunea înainte sa merg la service și am testat pe drum drept și înclinat. Tocmai, volanul sta drept pe drum înclinat spre stânga. Problema a apărut recent sau cel puțin acum am sesizat o eu, fără însă să dau în gropi sau sa am vreun eveniment notabil.
Mașina nu trage stânga dreapta, nici acum, nici înainte de a merge în service.

Offline catalin.b

« Răspuns #628 : 29.Ian.2020, 06:36:53 p.m. »
@VictorN să şti că şi eu am aceeaşi problemă, doar că trebuie să ţin volanul uşor dreapta.
Am refăcut de două ori geometria (am ataşat rezultatele), dar fără rezultat. Maşina nu avea nici măcar un an vechime la data aceea.
În final m-am resemnat, n-am mai încercat în altă parte.
Probabil intră la categoria "aşa fac toate". Am avut destul timp la dispoziţie să urmăresc cum se comportă pe diverse tipuri de drum, cu diverse persoane în maşină, aşezate pe anumite scaune în maşină, adică cu încărcări diferite. Degeaba, face la fel.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit 4WD

Offline VictorN

« Răspuns #629 : 29.Ian.2020, 06:39:14 p.m. »
@VictorN să şti că şi eu am aceeaşi problemă, doar că trebuie să ţin volanul uşor dreapta.
Am refăcut de două ori geometria (am ataşat rezultatele), dar fără rezultat. Maşina nu avea nici măcar un an vechime la data aceea.
În final m-am resemnat, n-am mai încercat în altă parte.
Probabil intră la categoria "aşa fac toate". Am avut destul timp la dispoziţie să urmăresc cum se comportă pe diverse tipuri de drum, cu diverse persoane în maşină, aşezate pe anumite scaune în maşină, adică cu încărcări diferite. Degeaba, face la fel.
Probabil asa a fost și al meu și mi-am dat seama abia acum de asta. Ma întreb de ce nu ar putea sa regleze doar volanul.