Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233387 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #450 : 13.Iun.2018, 07:53:38 p.m. »
Aaa, ok, acum capătă sens.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Ruhestand

« Răspuns #451 : 13.Iun.2018, 08:30:55 p.m. »
@traian.rosoiu in 8 ani de Hyundai nu s-a dus nimic...iar la Suzuki pare ca se duce cat dureaza transportul de la fabrica la dealer :P
cu siguranta trebuie sa fie altceva...dar se pare ca n-are nimeni o explicatie stiintifica  :inteligent: poate ar trebuie sa intrebam direct la "japoneji"
  • Suzuki Vitara S

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #452 : 13.Iun.2018, 08:33:07 p.m. »
Cum ajungem sa luam legatura cu samuraii. Nu am gasit nici un link.

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline ngeo

« Răspuns #453 : 13.Iun.2018, 09:34:07 p.m. »
@bekxy nu ma ingrijoreaza. nici n-am remarcat ca face asa pana nu s-a plans cineva pe forum. eram doar curios de ce unele fac asa si altele nu.
nu cred ca vorbim despre acelasi lucru. era vorba despre un ticait (de 3 ori pana la finalul cursei) care se aude in momentul in care rotesti de volan in directia in care semnalizezi
Si a mea ticaie discret la rotirea volanului. Ma refer la un sunet diferit de releul de semnalizare. Cand am testat eram pe loc fara sa ating manetele semnalizatoarelor. Parca ar fi un arc sau o parghie ce la momentul atingerii scapa. Nu am testat insa alta pozitie a volanului (poate nu se mai aude).
Citind aici am devenit curios. In mers nu am realizat ca se aude ceva.
Nu-mi fac probleme pentru asta.
  • Masina

Offline wolfin

« Răspuns #454 : 14.Iun.2018, 07:08:15 p.m. »
@traian.rosoiu ...S a incercat modificarea pozitiei volanului?

Stiu..n are legatura..dar ....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #455 : 14.Iun.2018, 08:45:30 p.m. »
Nu am incercat, o voi face în câteva zile când voi urca în mașină (din fericire pentru mine nu sunt nevoit sa conduc zilnic). Oricum nu am dat prea mare importanta, raportat la prețul plătit pe mașină, am ajuns sa accept micile presupuse sau nu probleme.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline marius_gxg

« Răspuns #456 : 15.Iun.2018, 04:12:47 p.m. »
De cateva saptamani masina mea a capatat cel mai enervant tic de pana acum. De fiecare data cand pun semnalul si virez in directia respectiva volanul scoate un tacanit la fiecare rotatie pana cand sare maneta de semnalizare inapoi la pozitia neutra  . Nu am mai vazut problema asta de la Dacia 1300 incoace si ma scoate din minti  X-(. Inainte sa ma duc cu ea in reprezentanta are cineva vreun sfat despre cum se poate rezolva "in regim propriu"?

Am reusit sa ucid piticul.

Desi pentru multi s-ar putea sa fie bataia de cap mai mare decat recompensa descriu mai jos toata procedura:

Inainte:

Dupa:

Mai jos am descris demontarea carcasei volanului si demontarea ansamblului manetei de semnalizare. Stiu ca poate nu e asa de detaliat, dar daca vrea vreodata cineva sa se apuce il ajut in privat.

Problema este de la parghia folosita pentru revenirea manetei de semnalizare in pozitia neutra dupa efectuarea unui viraj. Coloana de directie are un disc pe ea cu spatii goale pe margine in care parghia respectiva e prinsa si impinge maneta de semnalizare inapoi cand virezi in directia opusa celei in care semnalizezi. Cand volanul se misca in directia in care e pus semnalul, parghia respectiva "sare" peste acele spatii din disc si se loveste de marginile santuletului in care sta punctul ei de balans (santuletul e cel incercuit cu rosu in ultima poza). Solutia in final a fost ungerea santuletului cu o vaselina ceramica si montarea unor tamponase de burete la capetele lui. A redus complet tacanitul, dar a redus mult si zgomotul pe care il facea maneta de semnalizare la revenire.
« Ultima Modificare: 15.Iun.2018, 04:37:40 p.m. de marius_gxg »
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 VVT

The following users thanked this post: steph, toma, wolfin, ngeo, Meltdown, Dogy, Octavianus

Offline traian.rosoiu

« Răspuns #457 : 15.Iun.2018, 05:08:03 p.m. »
Foarte tare, bravo.
Multumesc.
  • Suzuki S-Cross Premium 1.6 benzina Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #458 : 15.Iun.2018, 07:55:11 p.m. »
  @marius_gxg am urmarit postarile tale, (presupun ca ai primit o idee/ajutor de la un cunoscator), te felicit pentru realizare, dar dupa ce ai ai vazut acel mecanism, ma gandeam, in opinia ta, ar putea sa apara aceasta problema si la noi cei care n-o avem ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ngeo

« Răspuns #459 : 15.Iun.2018, 08:19:44 p.m. »
Fara sa fac "șantier", pot baga teava de la spray-ul cu vaselina siliconica?
  • Masina