Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233383 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #410 : 04.Apr.2018, 06:07:44 p.m. »
   Din tavan picura o combinatie de condens, adica apa+zeama de la beton/vopsea lavabila/tencuiala decorativa structurata si chiar rugina. Zeama respectiva are in compozitie si adezivul folosit la materialele de constructii, adeziv destul de puternic pe care spuma de la spalatorie nu e capabila s-o indeparteze.
    Eu mai repede ti-as recomda un detergent(auto de preferat) lichid(poate fi si sano de vase), sau solutia de indepartat insecte de pe caroserie/parbriz. Un detergent lichid daca folosesti pune cateva picaturi pe pata si lasa la inmuiat cateva minute, apoi freci local c-o carpa moale si clatit.  Idem si la sol. de insecte. Pata este probabil alb-crem.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ariciul

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #411 : 04.Apr.2018, 06:21:21 p.m. »
Eu as incerca prima data cu o laveta inmuiata in otet si apoi sters cu blândețe zona, după care clatit cu jet de apă
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline aavii

« Răspuns #412 : 04.Apr.2018, 08:51:27 p.m. »
wd40?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: kellogs

Offline wolfin

« Răspuns #413 : 04.Apr.2018, 10:14:49 p.m. »
Ariciule....te duci frumos la norauto sau un magazin de piese auto..si iti cumperi spray de curatat gudron.

https://www.norauto.ro/curatare-exterioara/1533-spray-dizolvat-gudron-mafra-250ml.html

https://m.emag.ro/solutie-curatat-gudron-wurth-300-ml-0089026/pd/DDY17YBBM/

De genu

Ca o recomandare...nu regula vopseaua B-)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline cydul79

« Răspuns #414 : 05.Apr.2018, 01:17:11 a.m. »
”pe original” e vreo 50 de lei fără TVA, sau ceva pe-acolo.

pe original am dat eu 200 ron cu tva, bucata, la reprezentanta iar pe pieseautoradacini e 700 ron setul de 4.
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #415 : 10.Apr.2018, 11:45:13 a.m. »
Sau incerci cu putin IPA, eu asa am scos smoala pe care am luat-o pe caroserie de la niste drumari. Aveam niste linii fine de smoala, atat pe plastic cat si pe tabla. au iesi cu IPA pe o laveta de microfibra, insa marte atentie sa nu freci cu zel si nu pe portiunu mari, cat mai concentrat pe locul unde e buba.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #416 : 10.Apr.2018, 12:39:56 p.m. »
Omu’ si-a patat pantalonii cu cafea si voi ii spuneti cum se scot petele de la sosul de saorma. :)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #417 : 10.Apr.2018, 12:42:37 p.m. »
Sigur era ... cafea?  :D

@ariciul -e, nu ne mai fierbe in suc propriu, dezvaluie ce metoda ai ales si care-i rezultatul?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #418 : 10.Apr.2018, 01:33:17 p.m. »
Eu am niste depuneri de la niste conducte de incalzire care trec pe tavanul parcarii. S-a scurs un lichid care mi-a lasat o depunere pe vopsea..... Pasta de dinti de mai sus merge la asa ceva?
      Da, asa este, a baut cafea preparata pe conductele de incalzire din parcare, dupa care s-a spalat pe dinti si din aceasta cauza "S-a scurs un lichid" pe pantaloni, "care (mi-)a lasat o depunere pe vopsea", asta ca sa clarificam definitiv ! :-)) :-))
      Cred ca @ariciul a si uitat de pata si noi ne facem griji !!! :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kellogs

« Răspuns #419 : 11.Apr.2018, 08:55:18 p.m. »
A aparut un caz de motor 1.6 aspirat cazut:

Citat din: Richárd Szendrényi link=https://www.facebook.com/groups/160217331224950

Richárd Szendrényi is feeling blue.
9 hrs
Motornak annyi😡(1.6 szívó)

Engine Gone 😡 (1.6 Suction)

Semmi elektronikai hiba. Motor dadogás, fémes sistergő hang, akadozó kuplung. Hidegen mindig volt egy kis fémes kopogó hangja, de nem volt vészes. Egyszer csak menetközben jöttek a tünetek. Röviden ennyi, de majd lefotózom a munkalapot, ha esetleg motorcsere, arról is beszámolok!

No Electronics. Engine stutter, metallic fizzle sound, erratic clutch. There was always a little metal tapping sound, but it wasn't bad. One day, the symptoms came along. In Short, I'm going to take a picture of the sheet, in case it's a motorcycle exchange, I'll tell you about it.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/