Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233353 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #400 : 03.Apr.2018, 12:57:22 p.m. »
Un polish de plastic ma gandesc. Si fara solventi... :baston: pe psastic mat.

Dar mai intai incearca cu colgate....pe un colt ..unde nu se vede (cu multa apa si o carpa de bumbac)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #401 : 03.Apr.2018, 01:13:57 p.m. »
Depinde cat este de zgarietura, daca dai cu unghia se simte ca intra putin unghia, atunci e mai complicat, adica ...aia e.
Incearca o microfibra si polish de plastic (asa cum a zis colegul Wolfin), dar polish-ul il alegi in functie de cat de adanca e zgarietura, posibil sa ai nevoie de mai multi pasi cu granulatii diferite. Oricum daca simti la unghie destul de bine, atunci polish-ul nu te va ajuta prea mult si iar ...cam aia e.
O zgarietul d'asta, mai mult o stersatura, o matuire, a plasticului am avut si eu de la o alta masina. In afara de a sterge bine zona, nu m-am bagat la nimic, la plastic e dificil si oricum ar fi, tot o sa se vada.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline wolfin

« Răspuns #402 : 03.Apr.2018, 01:20:15 p.m. »
problema nu e zgarietura cat decolorarea de la acetona.

de aia am zis o polisare...acum depinde si textua plasticului..rugos...mat ....lucos... bataie de cap....

dar...e la mana oricui pasta de dinti :P....cu apa si carpa bumbac ..cerculete cerculete fara sa apesi tare
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline jupanul1

« Răspuns #403 : 03.Apr.2018, 01:26:33 p.m. »
Dacă este vorba de protecția de plastic din zona roții (eu parcă nu-mi aduc aminte să fie alt plastic atașat de aripă, evident, în afară de bară), costul lui ”pe original” e vreo 50 de lei fără TVA, sau ceva pe-acolo. Sper să nu mă înșel, dar parcă așa am văzut în devizul meu când l-am schimbat (e drept, era pe spate). Dacă costă așa puțin, mai bine îl repari prin înlocuire, dacă nu... aia e... îl va mai repara timpul.

Și al meu e zgâriat, atât cel pe față stânga cât și cel de pe spate stânga... am dat cu spray Ignore și am mers fericit mai departe.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #404 : 03.Apr.2018, 01:34:04 p.m. »
Exista mai demult un fel de tub ca cel cu cremă de ghete pentru plasticele negre. Mă gândesc că mai există și acum, caută la raioanele auto de la magazinele mari.

Offline fireburn

« Răspuns #405 : 03.Apr.2018, 02:35:46 p.m. »
Plasticele alea nu se pot repara, decat prin inlocuire, cum zice Jupinul.
Daca nu e foarte vizibil, mai bine-l lasi asa.

Offline kellogs

« Răspuns #406 : 03.Apr.2018, 03:09:07 p.m. »
Exista mai demult un fel de tub ca cel cu cremă de ghete pentru plasticele negre. Mă gândesc că mai există și acum, caută la raioanele auto de la magazinele mari.

Se gaseste la dedeman. PE culori.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Danciu Paul

« Răspuns #407 : 04.Apr.2018, 07:02:25 a.m. »
 Va multumesc pentru raspusuri,se simte putin la unghie acele zgarieturi lasate,nu este chiar asa vizibil si astazi vad ca pata alba lasata de la acetona a mai disparut o sa incerc cu aceea crema si varianta cu pasta de dinti,poate reusesc ceva.
  • Suzuki Vitara 1.6 passion 4*4

Offline enicky

« Răspuns #408 : 04.Apr.2018, 12:43:05 p.m. »
  Pasta de dinti este buna ptr. zgaraieturi pe sticla(sau un mat.lucios), petru plasticul ala nu stiu daca are efect. Pt. "acoperit" merge si un spray de bord mat, sau chiar coca-cola.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #409 : 04.Apr.2018, 05:04:34 p.m. »
Eu am niste depuneri de la niste conducte de incalzire care trec pe tavanul parcarii. S-a scurs un lichid care mi-a lasat o depunere pe vopsea. Se simte la pipait ca-i depunere si nu altceva. Chestia e ca am dat masina la spalatorie si nu s-a dus, ei ziceau de polish si ca data viitoare cand vin pe la ei...
Daca as rezolva-o singur cu ce substanta nu prea coroziva ar trebui sa incerc? Pasta de dinti de mai sus merge la asa ceva? Sau sa nu incerc?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip