Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233354 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #380 : 26.Feb.2018, 02:04:36 p.m. »
Eu am găsit un review la HeadShot. Dar tariful e prohibitiv pentru doar două-trei săptămâni pe an.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

« Răspuns #381 : 26.Feb.2018, 02:29:35 p.m. »
Eu am utilizat in perioadele cu temperaturi sub zero lichid de parbriz cu indicatie -40 si nu am avut probleme functionale ( sa inghete) iar jetul stropitorilor desi un pic mai redus este OK. Chiar am testat in dimineata aceasta functionarea la -16  :)

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline jupanul1

« Răspuns #382 : 26.Feb.2018, 02:45:38 p.m. »
Problema nu e că îngheață ci că devine prea ... vâscos la pulverizare și nu mai fac treabă stropitorile alea, adică nu pulverizează uniform, cam ca vara. Ca lichid eu folosesc exclusiv modelul de la OMV, cel de iarnă.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline toma

« Răspuns #383 : 26.Feb.2018, 02:47:11 p.m. »
@AT e o chestie de "comoditate". Daca este incalzit lichidul se dezgheata imediat parbrizul, nu mai trebuie sa astepti sa se incalzeasca cat de cat motorul ca sa "dezmorteasca" parbrizul (la diesel ai de asteptat mult si bine) si eviti folosirea racletei cu riscul asociat de zgariere a parbrizului. E genul de dotare din gama scaune incalzite - poti trai si fara dar iti face viata mai frumoasa.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ManuP

« Răspuns #384 : 26.Feb.2018, 02:55:25 p.m. »
Eu folosesc de multi ani lichidul cel ieftin de la Auchan - bidon de 5L, rezista la -20°C si costa in jur de 5 lei
Dimineata CB-ul arata -10°C iar stropitoarele au functionat perfect

Am avut duze incalzite la Ford si nu am reusit niciodata sa le apreciez utilitatea, oricum iarna este obligatoriu sa ai lichid de spalare anti-inghet.
 Insa restul componentelor din pachetul de iarna Ford (scaune incalzite, parbriz incalzit, volan incalzit, duze incalzite) jos palaria...   :pardon:
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline AT

« Răspuns #385 : 26.Feb.2018, 03:44:49 p.m. »
@toma, ar fi fost bine ca macar optional sa fi existat la Suzuki "Winter Pack" (duze +parbriz incalzit).
Comercial vorbind, ar fi avut un atu in plus sa vinda mai multe masini si in tarile cu mai multa zapada
(Austria, etc).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline toma

« Răspuns #386 : 26.Feb.2018, 04:32:48 p.m. »
@toma, ar fi fost bine ca macar optional sa fi existat la Suzuki "Winter Pack" (duze +parbriz incalzit).

Da, ar fi fost...

Am avut duze incalzite la Ford si nu am reusit niciodata sa le apreciez utilitatea, oricum iarna este obligatoriu sa ai lichid de spalare anti-inghet.
 Insa restul componentelor din pachetul de iarna Ford (scaune incalzite, parbriz incalzit, volan incalzit, duze incalzite) jos palaria...   :pardon:

Poate ca tocmai parbrizul incalzit te-a "impiedicat" sa apreciezi valoarea duzelor incalzite  :D

Evident ca iarna trebuie lichid care sa reziste la inghet dar nu despre asta era discutia.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #387 : 26.Feb.2018, 05:41:57 p.m. »
iarna e misto sa ai rezistenta in parbriz....dar vara ... cand bate soarele e chiar enervant.

varu subaru parca are stergatoare incalzite :)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ManuP

« Răspuns #388 : 26.Feb.2018, 05:45:55 p.m. »
Pai duzele incalzite functionau cat timp functiona incalzirea in parbriz, erau pe acelasi circuit, adica maxim 4-5 minute.

Daca lichidul de curatare ingheata sau (desi e garantat la -20°C) devine prea vascos de la -5 -10°C, atunci solutia este un alt tip de lichid de curatare, nicidecum duze incalzite

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #389 : 26.Feb.2018, 05:57:05 p.m. »
Juma de litru de mona..problem solved
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970