Autor Subiect: Mici probleme (si solutii) new Vitara  (Citit de 233293 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Mici probleme (si solutii) new Vitara
« Răspuns #230 : 31.Ian.2017, 01:03:48 p.m. »
Sau mers chiar de-acum la service pt ca mai mult ca sigur Vitara lui @enicky nu si-a atins intervalul de inlocuire a lichidului de racire, conform tabelului de revizii. Si daca necesita inlocuire mai devreme de intervalul specificat de producator, atunci poate fi o problema de garantie.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2017, 01:26:30 p.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #231 : 31.Ian.2017, 01:24:42 p.m. »
  Evident ca pot sa pun 200gr. de apa distilata si gata. Dar as fi vrut sa nu-l mai diluez. Si cum service-urile de suzuki sunt la dist. mari n-am niciun chef sa pierd timpul si sa mai dau si nu stiu cat pe 200gr. de antigel(diluat)+manopera(1h probabil). A scazut in timp, ca am mai verificat, nu e cazul de scurgeri si nici n-avea cum sa-si piarda calitatea din 2015 si pana acum, zic eu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #232 : 31.Ian.2017, 02:07:00 p.m. »
Nici eu nu cred ca e vorba de scurgeri sau alte nenorociri. Cred ca in buna parte e legat de temperaturile scazute si  in rest e doar utilizare normala (adica fara sa fie nimic defect tot se pierde o cantitate mica pe parcursul unui an - intre revizii).

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #233 : 31.Ian.2017, 02:40:13 p.m. »
             Cam 5-10mm sub linie (minim).
Oricit ar fi iarna de grea, lichidul de racire nu are voie sa scada asa de mult.
Ori s-au completat golurile de aer din instalatie ori exista pierdere pe traseu. Verifica prin tamponare cu hirtie igienica sau servetel imbinarile furtunelor cu conductele metalice inainte si dupa coliere.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline TVS

« Răspuns #234 : 31.Ian.2017, 09:37:51 p.m. »
Masina este in garantie. Si la mine scăzuse nivelul sub minim asa ca m-am prezentat la service . Era anul trecut , prin Noiembrie . Am prezentat situația unui consilier care mai- trimis la un mecanic care a desfăcut un bidon de antigel OEM si care a facut completarea pana la maxim . Cost doar 5 lei dați mecanicului. Dupa , am întrebat de curiozitate cat costa 1 litru. Era 55 de lei bidonul de1l sau chiar 1,5 litri, nu mai rețin exact (AutoNet giulesti).
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline dan_wolf

« Răspuns #235 : 22.Feb.2017, 01:01:02 p.m. »
Eu am cumparat un bidon de 5 litri cu antigel gata preparat, doar asa, sa fie  :D
990F0-59J44-EC1, pret 27.29 €
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline kellogs

« Răspuns #236 : 22.Feb.2017, 01:44:25 p.m. »
Cineva zicea de antigel bazat pe etilenglicol. Nu stiu despre astea, dar -
Am gasit la litru undeva pe Drum intre tarlale antigel bazat pe propilenglicol. 7 lei, incolor - si este din cele non-toxice utilizabil si in industria alimentara. Mi'a trebuit la altceva decat masina. Daca cineva e doritor imi ziceti si caut mai multe detalii.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline Cosmin09

« Răspuns #237 : 22.Feb.2017, 01:52:28 p.m. »
Eu scrisesem de etilenglicol fara silicati. Asa este recomandat pt cei care au lichid de racire albastru din fabrica.

@dan_wolf, lichidul cumparat de tine este "ethylene glycol non-silicate"?

Se face pe undeva pe eticheta mentiunea asta?

Este albastru? :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline dan_wolf

« Răspuns #238 : 22.Feb.2017, 02:10:28 p.m. »
Cosmin09 Nu am deschis bidonul, cand ajung acasa verific si te anunt.

Offline dan_wolf

« Răspuns #239 : 22.Feb.2017, 07:54:00 p.m. »
@dan_wolf, lichidul cumparat de tine este "ethylene glycol non-silicate"?
Se face pe undeva pe eticheta mentiunea asta?
Este albastru? :)

M-am uitat, nu este mentionat pe eticheta.
Culoarea o poti vedea in poza de mai jos.

The following users thanked this post: Cosmin09