0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Daca tot n-am somn , yeti , as vrea sa te intreb (vazand postarea recenta din forumul "Noul Suzuki Vitara 2015") cum s-ar putea face asta ( inchiderea/deschiderea automata a portierelor si , mai ales , inchiderea automata a geamurilor la armarea/inchiderea din telecomanda) Si eu vin de pe alta masina -o "biata" fabie sedan din 2008 si , asa e parca lipsesc anumite chestii cu care ne-am invatat.Cel putin asta cu geamurile , parca ma deranjeaza cel mai tare din reflex inca nu le inchid , scot cheia...si imi aduc aminte ca am schimbat masina .
Solutia DYI: cu niste relee de constructie proprie sau adaptate din alte surse. Poate sa fie simplu sau complicat, inca n-am analizat fezabilitatea pe Vitara.Primul pas este sa identifici o sursa pentru semnalul de comanda a releului. Pentru geamuri se poate folosi impulsul de la actuatorul de incuiere a usilor. Apoi trebuie asigurata alimentarea releului cu 12V pana se inchid geamurile complet - este posibil ca dupa incuierea usilor, alimentarea generala "sa se taie". Releele pot fi construite diferit pentru geamurile care se inchid cu impuls si pentru cele care trebuie actionate permanent pana la inchidere.Pentru inchiderea automata a usilor la plecarea masinii, aici inca n-am idee de unde pot lua comanda - trebuie studiat. Mai departe este mai simplu decat la geamuri.Acum am realizat o problema ce mai trebuie rezolvata daca pui relee si pentru geamuri si pentru usi. Fara o conditionare potrivita, daca ai geamurile deschise cu masina pe loc, ele se vor inchide automat atunci cand masina va pleaca.P.S. Solutiile DYI pun in discutie garantia masinii!!
Cred ca s-a strans aici deja destul material pe tema inchiderii geamurilor si ar putea fi grupat in topicul: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5922.0, care la randul lui sa fie mutat din "probleme vitara" la "imbunatatiri vitara"