Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247758 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Scuze ca intreb, dar care este relevanta obtinerii acestor informatii (ca mie-mi scapa)?!  :-/

- Ai posibilitatea schimbarii anvelopelor odata cu preluarea masinii de la dealer?
- Cu ce ajuta tara de fabricatie?

Repet: intreb de curiozitate...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline emil_greus

Relevanta intrebarii - As prefera o anvelopa fabricata in Germania, Slovacia sau Romania, uneia fabricata in India, Turcia, China, Indonezia, etc.... :)

Binenteles ca, oricum ar fi, nu o sa schimb anvelopele la achizitionarea masinii - sunt anvelope noi totusi.

Offline shpeedy

Binenteles ca, oricum ar fi, nu o sa schimb anvelopele la achizitionarea masinii - sunt anvelope noi totusi.

Pai atunci?!

Offline emil_greus

Asa sunt eu - mai curios din fire   =))

Pana imi vine masina mai rasfoiesc si eu forumul sa mai aflu una alta.

E vreo problema?  :-?

Offline shpeedy

E vreo problema?  :-?

Nope. Cum spuneam - din curiozitate...

Offline aleodor45

Salutare tuturor.
Sunt nou pe forum deci rogu-vă scuzați-mă dacă greșesc cu postarea. Am o mică mare problemă. Mâine trebuie să mă decid dacă voi achiziționa pt. noul meu Suzuki SX4 , 1.4 Boosterjet /ALLGRIP,  echipare Passion, kitul de roți de iarnă ce cuprinde jante de tablă 215/60/16, care apare în oferta dealerului de la care cumpăr mașina. Deși mașina vine cu următoarele dimensiuni ale roților 215/55/17, dealerul respectiv mi-a spus că sunt ok și sunt special configurate pentru acest model de Suzuki. Diferenta între 16 și 17,  este acoperită de înlocuirea dimensiunii 55 cu 60. Un amic al meu susține că ar trebui ca totuși jantele să fie tot de 17 , eventual putând umbla la dimensiunile anvelopei. Ce părere aveți să caut separat jante de tablă de 17 și cauciucuri aferente sau să merge pe mâna dealer-ului?
  • Suzuki Sx4 S-Cross 1.4 Boosterjet, Allgrip, 6MT Passion

Offline enicky

Exista niste comparatoare/calculator care verifica compatibilitatea anvelopelor. Se pare ca la tine nu e nicio problema. Eu am gasit unul aici. Verifica cum am bagat eu valorile, adica, care este de baza si care vrei s-o folosesti. Sau aici.
« Ultima Modificare: 07.Feb.2017, 12:59:46 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Aleodor, eu am cumparat kitul de roti de iarna oferit de Suzuki cu jante de tabla respectiv anvelope 215/60/16  si nu am avut nici un fel de probleme legate de dimensiuni.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline mariusl82

Sunt 2 dimensiuni validatr una pe 17 si una pe 16,asa ca poti merge fara probleme
Si eu am 17 vara si 16 iarna....
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline aleodor45

Multumesc. M-am lamurit.
  • Suzuki Sx4 S-Cross 1.4 Boosterjet, Allgrip, 6MT Passion