Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247811 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Arata f. bine, sa le stapanesti sanatos ! Dar data viitoare sa le spui la mecanici ca punctul rosu de pe anvelopa trebuie sa vina in dreptul valvei. Asta e rostul lui din cate am citit eu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

Punctul rosu de pe anvelope arata locul unde anvelopa are greutatea cea mai mare fata de centrul de rotatie. Daca are si un punct alb sau galben este marcat si locul unde greutatea este cea mai mica fata de centrul de rotatie !  :happy:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: PAR

Offline Laurentiu

...gaura de 66, e mai greu cu potrivitul prezoanelor, in rest nu conteaza gaura din mijloc. Am citit pareri ca vibreaza sau alte probleme, dar nu e adevarat. Am testat la 180 km/h si nu tremura deloc. Centrarea se face pe prezoanele conice, nu trebuie alte prezoane, gaura e pentru usurinta la montare.
:good:   :clap:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

:-/

de aia te am si intrebat ca stiam ca sunt pt guster de 66.1

Src...pentru linistea ta si a noastra rogu te pune macar inele. nu sunt o avere si se gasesc prin targuri/www (sunt diferite ca cele pt aliaj care is conice).

este ridicat riscul de a se forfeca prezoanele.

macar atat.

nu faceti legatura cu jantele de dacie aia veche

Laurentiu..esti ironic?
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline aleksanders

inelele alea sunt fix pix... sunt doar pentru asezare - eu la aliaj pentru mazda am si cred ca le pot rupe cu mana libera... pentru linistea lui si a noastra ii trebuie doar putina atentie si sa respecte modul de strangere.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline wolfin

pai a zis cineva ca fac alceva.

exact asta fac centreaza roata..nu ca sa te ajute sa o pui pe fuzeta sa pui prezoane piulite sau alte sarme

in fine....oricum pe janta de tabla nu se pun nici inele dar sincer sunt neplacut surprins.... :notlst:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

Eu cand am cumparat jantele, fiecare avea inelul ei in cutie. Si asta era rolul lui sa centreze janta. Dar ma gandesc ca nu stiu se durata de viata vor avea, mai ales pe rotile din fata care se mai incalzesc de la franare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

Cele mai bune is cele de alu. Cele de plastic semai schimba..cand devin casante.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Laurentiu

Laurentiu..esti ironic?
Absolut deloc. De cind tot spun ca la jantele de tabla (otel) NU SE FOLOSESC INELE DE CENTRARE. Centrarea jantei pe butuc se face prin piulite conice ori cu prezoane cu cap conic. Din cauza asta gaurile de prindere date in janta sunt CONICE.

Inelele de centrare se folosesc doar la jantele de aliaj.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

esti sigur ca la janta de guster gaura de prindere in prezonul conic e la fel ca la suzi?

eu stiu ca la gama dacia-renault se folosesc 2 tipuri de prezoane ...unu pt jante de aliaj si altu pt tabla (conic dar si aici parca is 2 tipuri).

poate gresesc...dar riscul de a nu fi centrata roata e mare..si nu simti vibratiile..azi putin maine iara si prezonu se slabeste/foarfecaq la un moment dat.

in fine,,daca la altele merita/merg combinatii..la roata parca nu e cazu.

dar repet....daca ar fi toate masinile din trafic puricate ....juma cred ca nu ar avea drept de circulatie.... :P
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970