Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247799 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bar

Cand s-au intamplat toate astea?
  • X

Offline PAR

Cu aproximatie, in urma cu o luna.
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline enicky

....Iar de lecturat ce sa zic? :-? Ma refeream la ceva mai recent....
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. >:D<
             @Cor 1050 lasa-i pe alde mtero si altii, cauta la https://www.best-tires.ro/ si la http://www.vadrexim.ro/. Si eu si alti colegi am luat de la ei, si se pare ca au preturile cele mai bune. De la best-tires eu am luat in 3 rate cauciucurile. Iar de citit, ca sa vezi ce marci te coafeaza, pareri, impresii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bar

Cu aproximatie, in urma cu o luna.

Era fair, din partea ta, sa anunți problema de atunci.

Eu o sa verific dacă exista pe ele vreo serie, ceva, si in acest caz o sa cer informații suplimentare de la producător.
Se alatura cineva demersului?
Poate vine cu ceva lămuriri si colegul vânzător.
  • X

Offline PAR

Era fair, din partea ta, sa anunți problema de atunci.

Asa-i, dar vazand cate lume il lauda, am zis nu are rost sa-mi pierd timpul cu asta, cine vrea sa cumpere, oricum cumpara, nu-l influenteaza parerea mea, mai ales ca sunt mai ieftine ca si in alta parte, ceea ce conteaza pentru multi.

Eu nu am avut timp sa caut si in alta parte, de aceea am comandat direct de la el, vazand cate lume este multumita, dar daca as fi citit despre un caz ca si al meu, sigur nu as mai fi comandat, asa ca, da, trebuia sa-mi exprim parerea mai devreme.

Pana la urma am gasit noi cu factura si garantie 3 ani cu doar~ 30 lei in plus/bucata din acelasi loc de unde am cumparat si anvelopele, ironic este ca, la comanda pentru anvelope m-au intrebat, aveti nevoie si de jante? NU  :)
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline dan_wolf

...Cand le incearca imi arata ca au putin joc pe butuc...
...cu defect de fabricatie (strambe).

Salut, poti sa-mi dai detalii despre aceste doua fraze? Te intreb  pentru ca am cumparat si eu jante din acelasi loc si vreau sa stiu la ce sa fiu atent cand merg la vulcanizare sa montez anvelopele.
Poti sa-mi raspunzi aici sau pe PM, cum vrei :)
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline valmar67

Este interesant subiectul cu jentile de otel de la colegul jante.otel. Poate sa mai confirme cineva care a avut aceeasi problema ?
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline valmar67

Aici ai dreptate, am cumparat si eu de la colegul jante.otel si mi-am facut de lucru, au ajuns jantele si direct in masina la vulcanizare. Acolo ma intreaba, le-ati incercat pe butuc? Eu, nu-i nevoie, sunt cele originale si oricum de aceea sunt la vulcanizare, nu mai pierd si eu timp cu asta.

Cand le incearca imi arata ca au putin joc pe butuc, imi spun ca ei le monteaza doar pe riscul meu, zic bine. Am vrut sa renunt de atunci la jantele de aliaj si de aceea nu am mai cumparat senzori de presiune. Scot senzorii si inainte de montaj incearca jantele, cand colo ma cheama sa vad si eu, o janta cu defect (stramba), zic o punem pe spate, cand ce sa vezi din 4 jante, 3 erau cu defect de fabricatie (strambe). Asta e, puneti inapoi jantele originale de aliaj, cu costurile de rigoare, montat senzori, jantare...

Odata cu jantele de la colegul am primit o hartie xerox cu garantie, dar nu era numele meu.

Si timpul pierdut continua, suna pentru retur, asteapta toata ziua curierul, cauta jante noi, care vin pe comanda 7-10 zile, dar in ziua 7 au ajuns si le-am montat.

Colegul Marius mi-a restituit suma integrala, cu tot cu taxa suplimentara pentru km in plus si retur pe cheltuiala lui.

Scrie-mi si mie pe PM cum ai vazut ca erau strambe, se vedeau decat la montaj sau cand le echilibra ?
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline jante.otel

Site-ul asta-i fain ca-mi da drept la replica...

La finalul liniei de fabricatie jante e o masina automata care verifica la fiecare piesa anumite caracteristici dimensionale, inclusiv bataile radiale&axiale. Acele batai au o valoare maxima admisa (0,8 mm / 1,0 mm) care pe masina este corectata prin masele de echilibrare. Nu exista roata (nici macar de aliaj) cu batai ZERO, ci cu batai intr-un camp de toleranta admis de producator.
Inclusiv gaura centrala are un camp de toleranta dimensional de cateva zecimi.
Jantele returnate de la PAR au fost in acel intervalul, dar intrucat a dorit sa le returneze, le-am luat fara comentarii. Imi cer inca o data scuze de intarziere, dar D-lui locuieste la 30 km de sediul curierului si astia nu-s cei mai fericiti si rapizi cand trebuie sa faca km suplimentari pt o livrare/preluare.
Cat despre rotile centrate cu inele, cu adaptari, etc...
Oameni buni, roata e element de siguranta!
Nimeni nu vorbeste pe site despre sarcina pe roata care e la fel de importanta ca alte caracteristici dimensionale, numai ca nu se vede. Nimeni nu vorbeste de profilul discului si zona de interferenta dintre disc si etrier in timpul exploatarii si dupa o perioada de timp de exploatare - nici asta nu se vede.
Si de detaliile astea trebuie tinut cont cand va luati roti; am mai zis-o acem ceva vreme: mai bine luati jante SH decat roata de... Duster (a fost pur si simplu un exemplu) pe care s-o puneti pe Vitara.
Jantele mele sunt ieftine pt ca eu le cumpar ieftin.
Am fost si sunt cat se poate de fair play cu toti ce-au cumparat de la mine; faptul ca am accceptat in general plata prin transfer bancar, nu ramburs, a fost exact pt a-i lasa cumparatorului posibilitatea sa se convinga ce cumpara inainte de a da banii.
Bafta multa!
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: zongor

Offline enicky

Multumim colegului pt. precizari ! Cred ca se face putin din tantar armasar si sa ma explic.
 In opinia mea aici pot fi 2 situatii :  fie, chiar cele 3 jante aveau chiar un defect de fabricatie, situatie in care eu (nefiind de profesie) as fi incercat si la o alta vulcanizare/service(alt meserias), fie cei de la vulcanizarea/service-ul respectiv l-au indus in eroare pe propietar, pacalindu-l, in speranta ca acesta va cumpara alte jante de la ei. Am mai intalnit situatii similare.
   Jantele cumparate de mine aveau in cutie(sigilata) inele, care s-au montat pe masina. Dupa modul de prindere, janta se fixeaza in prezoane/suruburi nu in gaura centrala. (iar la faza cu Hexifarma eu nu pun botul :pardon:, scuzati expresia)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip