Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247784 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Printre amatorii de off-road Maxxis cu al lor model de anvelopa M/T (=mud-terrain) Trepador este un nume destul de intalnit/apreciat...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline wolfin

oricum sunt intr-o dilema..mare

de ceata :) sau de iarna. ce voi lua nu va fi mai jos de B la umed.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline pelerinul

Ok, revin cu un update de pe la pagina 89.

Senzorii i-am comandat de la epiese.
Jantele de la colegul nostrul jante.otel (multumesc mult, jos palaria! Avea drum in Bucuresti si mi le-a adus)
Cauciucuri urmeaza, ma mai documentez. Cred ca Dunlop WinterSport 5 o sa fie, desi si cele de la Goodyear suna bine. Sa vad ce preturi gasesc.

http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/93111/winter-tyre-reviews-20152016-results-by-category
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 benzina 4wd, alb

The following users thanked this post: jante.otel

Offline Bar

Dunlop WinterSport 5 se comporta impecabil. De-abia aștept sa le folosesc încă o iarna.
Probabil, si Goodyear se comporta la fel de bine. Sunt din același concern.
Cu mărcile premium, dedicate sezonului, nu ai cum sa greșești.
Acum un an la Vadrexim am găsit cel mai bun preț, 400 parca, dar pt S-cross 205/60r16. Acum de ex. sunt la 370 lei.
« Ultima Modificare: 10.Oct.2016, 08:15:44 p.m. de Bar »
  • X

Offline telegrafistu

Eu am incaltat masina anul trecut in octombrie cu NEXEN NPriz 4S, (All Weather) si nu le-am mai dat jos de pe ea. Iarna trecuta nu am avut nici un fel de probleme pe zapada, gheata, etc. Uzura pe timpul verii este insesizabila desi am 25000k facuti din iulie anul trecut pana acum. Pentru zona in care ma misc eu (Bucuresti, Constanta, Braila, Galati) sunt excelente. Primul lucru pe care l-am constatat la ele dupa montare a fost scaderea consumului.
  • SUZUKI VITARA 2015

Offline dan_wolf

Salut,
la recomandarile primite de la colegii de forum am cumparat:
- 5 jante otel de la userul jante.otel, pe aceasta cale ii multumesc si il recomand ca vanzator de nota 10.
- 5 senzori presiune VDO S180052024Z - 176 lei.

La anvelope oscilez intre Nokian WR D4 si Dunlop Winter Sport 5.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2016, 08:51:26 p.m. de hugbear »
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline Catalln

@dan_wolf inteleg 5 jante (1 pt rezerva) dar de ce 5 senzori?
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline dan_wolf

Da, una vreau sa o fac roata de rezerva si ma gandesc sa-i montez si senzor de presiune. Nu este ok?
Nu sunt ironic, intreb pentru ca la cealalta masina am RFT fara senzori, interpretarea de low pressure sau flat tire se face cu ajutorul inelului de ABS.

Offline jupanul1

... am RFT fara senzori, interpretarea de low pressure sau flat tire se face cu ajutorul inelului de ABS.

Dacă nu mă înșeală memoria, ”normele” EU în domeniu prevăd în mod expres obligativitatea determinării active/directe a presiunii în pneuri și exclude metoda pasivă/indirectă (cu ABS-ul). Din motive de acuratețe, cred.
« Ultima Modificare: 11.Oct.2016, 09:25:24 p.m. de jupanul1 »
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline dan_wolf

Probabil ai dreptate  :) cealalta masina este un E90 deci putin mai veche. La momentul cand a fost fabricata doar modelele pentru America (poate si altele)  trebuiau echipate cu senzori in roti.