Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247786 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • sect. 1
Cand pui o intrebare de genul...cand altul era sensul...in felul in care ai creat contextul...eu asa il citesc. In afara de link-urile cu valdexim, pt care ti-am multumit...posturile tale nu au avut plus valoare/info ajutator, daca te limitai doar la link-uri..aveai recunostiinta mea de forumist cu state vechi.  Fara jigniri si fara flame.
@gabineg: in toamna am comandat pt shefa cate ceva...jenti..cauciucuri de iarna, au livrat altceva, tam tam ...inca o saptamana pana au refacut comanda...din astea.Nu cu toti lucreaza bine.
« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 08:15:14 p.m. de 2DOR »
  • urmeaza Vitara Passion 1,6 MT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Posibil... Eu m-am dus la ei si le-am montat pe jante. Oricum, preturile lor erau printre cele mai bune.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

Intrebarea ta initiala:
stie cineva care este distanta intre prezoane la jante?

Cand pui o intrebare de genul...cand altul era sensul...

Nu vad care era "altul sensul". Am crezut ca ai nedumeriri in ceea ce priveste distanta dintre prezoane (gauri) si din cauza asta te-am intrebat daca vrei tu sa faci masuratoarea. Si eu m-am lovit de nestiinta celor ce vindeau jante SH si nu cunosteau acest aspect asa ca am vrut sa-ti dau o mina de ajutor.

Sub nici o forma nu am dorit sa te iau la mishto iar la faza cu  "Vadrexim" nu aveam cunostinta de problemele tale avute cu ei; nu-s mama Omida.
« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 09:07:56 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Interesanta discutie, eu cand nu stiu ceva intreb si nu ma deranjeaza daca unii ar considera ca as fi prost. Ghandi: "Laudele unora ca si injuriile altora nici nu ma ridica , nici nu ma coboara. Eu raman tot acelasi om!". Ceea ce pare evident unora altora le e de nepatruns. Eu unul am realizat asta pe la 16 ani cand n-am inteles poanta unei glume la care toti ceilalti au ras. Si nu-s chiar un nedus la scoala...
De exemplu acest post are ca scop o lamurire: desenele arata ca masuratorile TREBUIE sa se faca pe fata de contact a jantei cu butucul rotii, nu? Nu de alta , dar si prezoanele pot fi de 17 sau de 19 (capul de cheie) si gaura de afara ar fi mai mare sau mai mica afectand masuratoarea de la buza conform desenului pentru 5 prezoane. Asa ca imi pare logic sa masori la interiorul jentii INTOTDEAUNA. Eu mi-am luat o singura data jante separate si nu imi mai amintesc cum erau dar nu au o eticheta pe ele? Caci daca am inteles bine vorbim de jante noi, nu de SH-uri... Oricum ma pregatesc sa imi iau jante si cauciucuri de iarna si m-am decis pentru un set de aliaj Misti de 17 de la Suzuki cod 990E0-61M78-002. Sa fie o problema specificatiile mai speciale (dimenisune mai putin uzuala) pentru cauciucuri o problema cu cele de iarna? Mai are cineva cauciucurile de iarna pe 17"? Mie jantele astea mi-au placut, nu ca nu as suferi 16 sau 15".
« Ultima Modificare: 09.Oct.2016, 12:29:08 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
...maine ma duc cu un marker si cu ruleta sa vad intre ce repere se inregistreaza 114 mm (pe 0,3 ii neglijez...

Aparent, 114 mm sunt intre piulita nr 1 si piulita nr. 3, asa cum apare in desenul postat de @Laurentiu.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

nu au o eticheta pe ele? ... vorbim de jante noi, nu de SH-uri...
Fie vorba de jante noi sau SH, ru unul nu am vazut nici o "eticheta" ori inscriptie pe ele care sa ateste distanta dintre prezoane (5x114,3).

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

Cred ca maine dau comanda de maxxis ap 2.

Mi e sila de carat rotile de iarna/vara.

Sper sa fac alegerea buna tinand cont ca mwrg 90% i oras.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Pentru ca o sa merg mult la iarna si trebuie s-o fac fie de e furtuna am zis sa nu-mi iau all-season si sa fac efortul vara-iarna. Acum alea din fabrica sunt ContiEcoContact 5. Am vazut ca e o anvelopa ceva mai sus de medie, C-C cu 71 db. Mie mi s-a parut ca am mult zgomot la rulare si cineva pe undeva scria ca sunt zgomotoase. Cauciucurile. Nu ca masina ar fi bine antifonata , este un minus dar asta e, economia de piata, dac ti-ai luat , schimba... Daca comanzi iarna masina iti vine cu cauciucuri de iarna? Si daca da, de care (banuiesc ca avem forumisiti in aceasta situtie)? Poate ca s-a mai scris aici dar ...sunt 100 de pagini...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Cred ca maine dau comanda de maxxis ap 2.
Sper sa fac alegerea buna tinand cont ca mwrg 90% i oras.

N-am auzit de marca "maxxis" pana acum. Am crezut ca este ceva de categoria a 2-a si ma pregateam sa-ti spun ca, daca tot faci compromisul cauciucurilor de ceata, macar sa iei ceva mai din top.
Doar ca m-am uitat aici: http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/92873/all-season-tyre-test-2015-results-by-category si am avut o surpriza placuta. D-aia iti spun acum go for Maxxis fara retineri!

P.S. Eu tot cauciucuri de ceata port pe masina mea :)
« Ultima Modificare: 10.Oct.2016, 01:12:00 a.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline aleksanders

maxxis echipeaza suzuki cu anvelopa de rezerva pe dimensiune mica - si eu am zis ca sunt varzari, dar dupa ce am cautat mai atent am vazut ca sunt o marca ce tinde spre premium...

@costique - in romania suzuki nu vine echipata cu cauciucuri de iarna chiar daca iti este livrata pe 30cm de zapada - poate doar sa iti faca o reducere dealerul pentru echiparea de iarna - dusterul e singura masina care vine cu all-season
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea