Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247787 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

Imi scapa ceva?
NU; intrebarea era pt @2DOR. Masuratoare pt janta cu 5 prezoane se face intr-un anumit fel.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline jante.otel

Am impresia ca in perceptia multora "distanta intre prezoane" inseamna  coarda (distanta liniara) intre centrul a doua gauri alaturate de prezon - total fals.
Pentru aceia care cred asta intervin cu precizarea ca acel "5x114,3" inseamna:
- "5" = numarul de gauri de prindere
- "114,3"  = diametrul cercului pe care sunt inscrise centrele gaurilor de prezon

Si daca suntem la capitolul explicatii, dimensiunea unei jante "61/2x16" inseamna:
"61/2" = latimea jantei masurata in toli (sau inch)
"16" = diametrul jantei masurat in aceeasi unitate de masura
Tipul bordurii poate fi de tip "J" sau "B". In functie de asta, la modul general, latimea se codifica "61/2J x 16" sau "6,5B x 16".

Celebrul "ET" (offset, sau excentricitate - cum am gasit in multe mesaje) care la Vitara are valoarea 50 reprezinta distanta dintre suprafata de asezare a discului (locul unde intra in contact cu butucul) si un plan median al jantei, perpendicular pe axul ei. Cu alte cuvinte ET-ul defineste cat de in interiorul jantei este asezat discul acesteia.

Cred ca explicatiile astea sunt mai pentru... "pasionati".
Cu scuze daca v-am plictisit
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline Laurentiu

"114,3"  = diametrul cercului pe care sunt inscrise centrele gaurilor de prezon

Cum ne alegem jantele auto  http://auto-iasi.blogspot.ro/2015/06/cum-ne-alegem-jantele-auto.html
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Desenul pentru janta cu 5 gauri nu "rezoneaza" cu textul din link:
Citat
Măsurarea diametrului de dispunere a prezoanelor la jantele care au 4, 6 sau 8 prezoane se face de la axa de simetrie a unui prezon pană la cea a prezonului diametral opus, la cea de 5 se face o măsurare aproximativă de la axa unui prezon pană la un punct aflat diametral opus pe un cerc imaginar creat de cele 5 prezoane.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Laurentiu

Desenul pentru janta cu 5 gauri nu "rezoneaza" cu textul din link:
Definitia distantei dintre gauri, e posibil sa nu "rezoneze" cu desenul.

Pt a clarifica situatia si sa nu mai existe dubii intre desen si definitie: "Pentru jantele in 5 gauri, masuratoarea se face astfel: se pleaca de la marginea indepartata a unei gauri si se masoara pana in centrul celei de-a treia gauri, cea din imediata apropiere nefiind luata in considerare." http://www.vadrexim.ro/Despre-JANTE-de-la-A-la-Z-Informatii-utile-ce-te-vor-ajuta-sa-cumperi-jantele-potrivite-pentru-masina-ta.html

Sper ca acum e clar pt toata lumea.
  • Suzuki SX4

Offline Laurentiu

« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 11:21:56 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Offline 2DOR

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • sect. 1
Laurentiu..sper ca ai avut o zi grea...si erai pus pe mishto-uri. Multam speedy...cred ca sarisem pagina...ora inaintata :).
Multumesc de lamuriri...nu oricine agreaza valdexim...poate altii au si alte combinatii, multam oricum de link-uri.
  • urmeaza Vitara Passion 1,6 MT

Offline Laurentiu

Laurentiu..sper ca ai avut o zi grea...si erai pus pe mishto-uri.
   :-/  :-O Asa se intimpla cind vrei sa ajuti un om. E ca si proverbul ala cu "facerea de bine".

Cu scuzele de rigoare, imi retrag "mishto-carismele".
« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 07:55:14 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Vrei sa masori tu singur distanta?

Cred ca asta l-a deranjat pe colegul @2DOR. In rest, @Laurentiu are perfecta dreptate. Dar pe mine nu m-au convins explicatiile contradictorii din link-urile prezentate si maine ma duc cu un marker si cu ruleta sa vad intre ce repere se inregistreaza 114 mm (pe 0,3 ii neglijez  ;))
@2DOR, cu ce te-au suparat cei de la Vadrexim ? Eu mi-am luat anvelope de vara de la ei si am fost foarte bine servit... 
« Ultima Modificare: 08.Oct.2016, 08:10:34 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice