Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247770 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Daca intr-adevar simti nevoia - prin prisma utilizarii masinii - de niste anvelope mai solide, te poti uita la o solutie de compromis: anvelope cu specificatia XL, cu pereti laterali ranforsati; sunt putin mai grele comparativ cu unele normale, dar nu la nivelul unor RFT-uri. Exista riscul sa nu se gaseasca de vara, poate doar AT-uri (all-terrain); mai multe sanse ai sa gasesti XL de iarna. Vezi si tu...   
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dan T

Daca intr-adevar simti nevoia - prin prisma utilizarii masinii - de niste anvelope mai solide.

Musai  :(
Ranforsatele necesita o presiune mai mare si ajung la aceeasi problema... socurile.

Raman pe allseason, sunt nitel mai tari. Oricum mai bune decat Ecocontact-urile de pe masina. Sunt atat de subtiri in carne incat poti infige cheia fara mare efort.

As trece in schimb pe 215/60/17
Imi trebuie dimensiunile si tipul de profil al jentii sa fac un calcul daca pot pune anvelope mai inalte.
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline ovydyurs

Pt. utilizare preponderenta pe asfalt, f. rar offroad soft, vitara 2wd, dimensiuni 215/55 r17 recomandati anvelope ranforsate XL sau "normale"? Incarcarea se va realiza in limitele acceptate de auto.

Diferente intre anvelope XL si nonXL sunt sesizabile, in timpul rularii?

• Suzuki Vitara

Offline aleksanders

putin mai rigide, dar nu deranjant
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline shpeedy

As trece in schimb pe 215/60/17
Imi trebuie dimensiunile si tipul de profil al jentii sa fac un calcul daca pot pune anvelope mai inalte.

Potrivit calculatorului, 215/60R17 ar fi cu 3.2% mai mare comparativ cu 215/55R17. Teoretic, ar trebui sa mearga, dar exista totusi riscul sa atinga interiorul pasajelor rotilor la rotit maxim.

Pt. utilizare preponderenta pe asfalt, f. rar offroad soft, vitara 2wd, dimensiuni 215/55 r17 recomandati anvelope ranforsate XL sau "normale"? Incarcarea se va realiza in limitele acceptate de auto.

Timp de 6 ani am facut - e drept cu SX4 4x4 - iesiri mai mici/mai mari in afara asfaltului cu anvelope non-XL si nu am avut vreo pana. De vreo cateva luni am trecut pe AT-uri, dar tot non-XL si - la stilul meu de condus - sunt multumit de ele atat pe asfalt, cat mai ales in afara lui.

Nu sunt sigur daca anvelopele de iarna ce le-am avut au fost XL sau nu - pe dimensiunea avuta vad ca au existat si cu XL si fara. Daca au fost XL, eu nu am sesizat vreo diferenta atat de frapanta incat sa merite mentionata... 
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dan T

Sincer, nu vad rostul anvelopelor ranforsate pentru asfalt.

Offline Dan T

Potrivit calculatorului, 215/60R17 ar fi cu 3.2% mai mare comparativ cu 215/55R17. Teoretic, ar trebui sa mearga, dar exista totusi riscul sa atinga interiorul pasajelor rotilor la rotit maxim.

Ma jumule asiguratorul in caz ca am nevoie...  :-?

Si sunt sigur ca o sa am nevoie  =))
« Ultima Modificare: 06.Oct.2016, 11:43:07 a.m. de Dan T »

Offline BXXENL

XL sunt de folos atunci cand petreci mult timp pe 3 roti.

Impactul masei rotationale asupra acceleratiei este semnificativ mai mare decat diferenta de masa totala. Mai ales daca masa suplimentara este departe de centrul rotatiei.

Daca pui prezane cu 500g mai grele efectul va fi mai mic decat daca pui anvelope cu 500 de grame mai grele, dar tot va fi mai mare decat daca pui prezoanele in portbagaj.

• SX4 1.5
Alex

Offline Dan T

Am dat-o de gard de tot  :-))
Dupa ce am sapat netul am ramas la anvelope allseason pe jentile de 17 si bag o rezerva de tabla in portbagaj impreuna cu un stoc substantial de petece, snururi etc.

In urma discutiilor cu mai multe firme raman la o varianta ieftina de anvelope desi eram dispus sa dau si dublu.
https://www.anvelope.ro/anvelope-all-seasons-maxxis-all-season-ap2-21555-r17-98-v-xl.htm
Aceasta este anvelopa laudata de 3 firme diferite.

Offline Laurentiu

XL sunt de folos ...
Te rog sa ma lamuresti ce inseamna grupul de litere "XL".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!