Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247746 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jante.otel

Da, chestia cu "viu" e corecta. Am fost mai "viu" pe alt topic si m-au taxat ca-s prea... viu. In fond am adresa de mail in contact, asa ca cine ar vrea poate sa-mi trimita un mesaj.
Telefon: 0732540400
Ofertele sun in bazar (acolo unde le-ar fi locul). Pt mesaje private (care nu-i plictisesc pe altii) e sectiune dedicata pe site.

Pe de alta parte vedeti ce va puneti pe masina! Faptul ca-ti iei masina faina te obliga ulterior (consider eu) s-o intreti cum trebuie, nu cu improvizatii gen roti Duster si adaptoare la gaura centrala.
Hai sa fim seriosi si sa nu ne batem joc.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline shpeedy

Aia cu "viu" nu era cu referire la tine...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ASZ

Am citit tot topicul si cumva ca si o concluzie personala, probabil ca voi opta pt. una din cele 2 variante:

1. Anvelope de iarna 205/60/16 ( Nokian WRD3 sau HANKOOK ) + jenti de tabla (am vazut pe forum ceva la 195 lei/buc) + senzori presiune ( VDO ). Cost estimativ in acest caz: 3.000 lei/set

2. Anvelope 215/55/17 ( NOKIAN WRD4 ) pe care sa le montez pe jentile originale (varianta mai ieftine, cu plusul echilibrarii la fiecare sezon ... e drept, cu un cost supliemntar de ~100 lei/sezon) Cost estimativ: 2156 lei/set

Offline shpeedy

@ASZ: verifica ca 205/60R16 sa fie trecute in cartea tehnica a Vitarei. New Vitara vine cu 215/60R16, mai late fata de SX4...

Vis-a-vis de diferenta de pret dintre cele doua variante, la final (peste 4 ani) tot pe acolo ajungi cu costurile... Ca plus in favoarea primei varianta (cea cu roti dedicate anvelopelor de iarna), ai comoditatea/timpul mai mic pierdut cu schimbarea seturilor si siguranta ca nu vor fi afectati senzorii de presiune (risc prezent la fiecare schimb de anvelope in cazul celei de-a doua variante).
« Ultima Modificare: 01.Iul.2016, 08:20:16 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

@ASZ: verifica ca 205/60R16 sa fie trecute in cartea tehnica a Vitarei. ....

Ai dreptate, multumesc de atentionare (am trait cu impresia ca dimensiunea e identica cu cea de la anvelopele de iarna pt SX4  :) )

In cazul asta am gasit 3 variante interesante: Nokia WR D3 Hankook Winter Icept sau cu un efort Bridgestone Blizzak

Alte sugestii ? (ma pregatesc  doar ... voi cumpara doar cand am masina (adica peste ~ 2 saptamani)

Offline sirsefu

La un preț mai mic si sunt ok sunt si toyo. Si sunt made in japan

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

Offline enicky

@ASZ: verifica ca 205/60R16 sa fie trecute in cartea tehnica a Vitarei.
             Eu ti-am mai spus sa ai rabdare sa iei masina, vei avea si cartea masinii si ai timp pana in noiembrie sa te hotaresti ce-ti vei lua. Legal 205 nu poti pune pe vitara, si nici nu-ti recomand. Singurul lucru care il poti face acum in vara e sa-ti cumperi un set de jante de tabla. Oricum, pe timpul verii oferta de cauciucuri de iarna e redusa.
       Pe Vitara se pot pune(conf. manualului) doar doua dimensiuni de anvelope/jante : 215 60 R16/16x6 1/2j si 215 55 R17/ 17x6 1/2j. Evident ca se pot pune si alte dimensiuni dar cu riscurile aferente !
        Solutia tehnica ideala este set de vara si set de iarna(set=anvelopa+janta). In functie de preferinte/buget se mai poate opta si pt. alte solutii : un set de jante+2 seturi anvelope(vara+iarna), sau : jante+anvelope all season si jante+anv. off road, sau un set cu anv. all season.
        Studierea cu atentie a manualului este o varianta mult mai buna decat a lua decizii dupa parerile colegilor care in  multe cazuri pot fi subiective(chiar si a mea!).
« Ultima Modificare: 02.Iul.2016, 01:36:15 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ASZ, jupanul1

Offline ASZ

Revine tematica ... pentru ca se apropie sezonul, ar trebui sa pregatesc masina corespunzator cu:
- Jenti (de pe forumul nostru)
- senzori presiune VDO (de la e-piesa
- anvelope iarna (aici nu sunt decis intre Hankook , Kleber si Nokian . Oarecum balanta inclina catre Nokian ...(dupa ce eram aproape decis la Kleber ..)

Aveti alte idei/propuneri ?

P.S. In alegerea modelului de anvelope am tinut cont SI de marcarea anvelopelor ca si clasa (franare pe carosabil umed, consum combustibil, zgomot produs).
« Ultima Modificare: 10.Aug.2016, 11:32:28 a.m. de ASZ »

Offline aleksanders

an de an cei de la suzuki au pachete de iarna - este o varianta de luat in calcul - eu unul am optat pentru un astfel de pachet......
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ASZ

Am citit insa pretul gasit (pt. setul de roti) pe forum + cel de la dealer (240 EUR/roata) este cu mult mai mare decat luate separat (vorbim de ~3200 lei roti "bricolate" cu Nokian sa zicem vs ~3900  lei roti cu anvelope Yokohama)