Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247731 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

In cazul meu (anul asta, ca de la anul imi iau noi, pe marimea mea), am talon mai mic la gume si vreau sa scap repede de ele :)
In cazul altora, probabil menajarea celor de iarna si consumul (teoretic) mai mic.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline aleksanders

Nu prea merita sa menajezi cauciucurile de iarna, trebuie gasita o perioada optima de tinut astfel incat, atunci cand inbatranesc sa nu le arunci si sa fie ca noi. Eu la mazda am ultra grip de 7 ani si cred ca maxim 10k si sincer nu prea imi vine sa le dau jos si sa le arunc  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

Eu la mazda am ultra grip de 7 ani si cred ca maxim 10k si sincer nu prea imi vine sa le dau jos si sa le arunc  :(
Cit timp nu apar semne de imbatrinire sau mici crapaturi pe flancuri si cit ai "carne" regulamentara pe suprafata de rulare, iarna poti merge linistit cu ele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

Si eu as fi zis acelasi lucru, specificand in plus ca totusi n-as merge cu 200/h cu ele, asa de siguranta. Dunlopurile mele au 9 ani acum, la toamna le schimb, dar, de siguranta, n-am trecut peste 100 (si 120 in depasiri) niciodata iarna asta. De siguranta :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Lerua07

Deoarece de regula iarna facem mai putini km, pentru a putea utiliza cauciucurile de iarna un timp indelungat conteaza foarte mult conditiile de pastrare pe timpul verii si , ideal ar fi sa aiba jante separate. Eu la "fosta" am utilizat cauciucurile de iarna 10 ani si inca nu dadeau semne de imbatranire, dar vara le-am tinut intr-un loc racoros si intunecat. Pe fata am avut cauciucuri cu tinte luate de noi din Italia (erau cauciucuri resapate !!!) care s-au comportat excelent.... dupa 10 ani si cca 40 mii km inca mai "muscau" eficient din gheata sau zapada batatorita.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline aleksanders

indiferent de conditiile de depozitare - si in cazul meu au jante separate si stau mereu la o temperatura constanta a casei - cauciucul imbatraneste si isi pierde din proprietati si desi arata bine nu mai are aceeasi aderenta - nu degeaba schimba neamtul anvelopele la 6-7 ani si romanul urla de fericire cand prinde unele bune  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline djmoadib

Salut. Eu mai am de asteptat pana sa vina masina (prin iulie la sfarsit) insa am citit zeci de pagini din forum pana acum. Banuiesc ca in iulie o sa vina cu cauciucuri de vara asa ca deja am inceput sa caut o varianta si pentru iarna. Cred ca imi sunt de ajuns si ies si mai ieftin daca trec pe jante tabla + cauciucuri pe 16. La cauciucuri am gasit o oferta buna la Michelin Alpin 5, ceva pareri? Legat de senzori de presiune, daca am ales modelul masinii, am gasit pe un site la 137 lei, de Renault : Senzor sistem de control al presiunii pneuri SUZUKI VITARA (LY) 1.6, OE RENAULT 407009322R
Producator: OE RENAULT, Cod producator: 407009322R
Detalii tehnice:
Numai împreuna cu: 95990001
Gama frecvente [MHz]: 433
Presiune pâna la: 9
Cuplu de strangere pana la [Nm]: 4
Articol completare/Info suplimentar 2: cu senzor de presiune, cu senzor temperatura aer integrat, cu inel etansare, cu piulita de strangere, cu surub, cu supape
Articol extins/Informatii de extindere: cu baterie
Numarul suruburilor: 1; Masa [g]: 46
Cod articol al dispozitivului special recomandat: 95990001, 90950001

Sunt ok, a probat cineva? Legat de jante, cele de la Toyota se apropie cele de la Suzuki. ET difera 45-47 (fata de 50). Ar fi ok?
  • Opel Astra / Vitara 1.6 benzina Passion Allgrip

Offline enicky

M A 5 in opinia mea e cel mai bun ; am avut MA4 si au fost super ! Jante vinde cineva pe forum, ieftine, de tabla. Jante de otel sunt cele mai bune iarna. Intre 50 si 47 nu e mare diferenta deci sunt ok. Iar senzori vezi in topicul specializat ce am luat eu , e si poza pusa de un coleg, mai am si eu cutiile, daca nu gasesti iti fac eu poza. Am vrut si eu din cei mai ieftini Renault dar mi s-a spus ca nu merg. Pt. rezerva poti sa iei o janta de tabla+cauciuc all seson, sau, mai ieftin, pui una de iarna respective de vara in portbagaj, dar cu riscurile de rigoare. Bafta si s-o stapanesti sanatos.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline djmoadib

Merci de raspuns. Am vazut topicul de jante de tabla, noi, pentru Vitara pe la 200 lei/buc. Intrebam de Toyota pentru ca e plin netu' de anunturi cu jante pentru japoneze, cateodata cu o diferenta semnificativa: 500 lei set 4 buc, ca noi.
  • Opel Astra / Vitara 1.6 benzina Passion Allgrip

Offline wolfin

salut.

la jante mai trebuie sa iei in calcul si gaura de centrare adica 60.1

success
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970