Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247733 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Augustin Beldeanu

Bun...mai am o rugaminte: Avand in vedere ca am incaltat masina cu anvelope de iarna pe 17 inchi pe jentile originale de aliaj acuma caut sa achizitionez un set de jante tot de 17 inchi . Merg pe 17 deoarece sunt foarte multumit de anvelopele de iarna care sunt speciale pentru suv, cumparate la pretul de 431 lei. Marca lor este Federal Himalaya WS2-SL 98.
Intrebarea mea este ce dimensiuni sau coduri sunt pentru jantele de 17 inchi aferente Vitarei. Momentan nu vreau sa achizitionez de tabla de 16 inchi deoarece ar trebui sa vand anvelopele si sa iau set complet de iarna ceea ce presupune alti bani alta distractie.
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline AT

Am comandat urmatoarele lanturi antiderapante (versiune pentru anvelope 215/55/R17)
http://www.autopneu.ro/accesorii/lanturi/rud-matic-hybrid-21555r17-2155517hybrid.html

Fata de lanturile antiderapante standard sunt dublu ca si pret insa au urmatoarele avantaje  - pentru cei care au nevoie de acestea:
-nu zgarie janta din aluminiu  (important in cazul meu,  intrucat punand anvelope CrossClimate am pastrat jantele de aluminiu pe 17") ;
-profil bun al lantului pentru aderenta crescuta pe gheta/zapada , conferit de bridele transversale inserate pe lant;
-montare si demontare extrem de usoara (similara celor din panza, tip soseta) dar fara dezavantajele variantelor similare din panza   - vedeti filmuletul mai jos.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline Augustin Beldeanu

Am vazut asa ceva la Carrefour (Colentina) aseara marca Michellin, dar nu m-am uitat pentru ce dimensiuni,  dar in loc de lant au ca un fel de sfoara speciala care nu iti afecteaza anvelopa si janta. Toata povestea era fara pic de metal.  Ideea este ca si pretul este cam pentru cei de afara....adica un set de fata costa 450 de lei..Oricum sunt practice sa le ai in portbagaj.

http://www.4tuning.ro/filme-masini/view/ndx51T-NYtN

« Ultima Modificare: 19.Ian.2016, 02:30:53 p.m. de Augustin Beldeanu »
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline AT

Am vazut in prezentari acest concept bazat pe sfoara cum este Easy Grip de la Michellin, dar cred ca in conditii extreme in care chiar ai nevoie sa pui lanturile pe masina, de exemplu urcarea sau coborarea unor sosele la munte acoperite cu gheata/polei posibil acestea sa nu fie asa de eficiente la fel la lantul metalic cu bride transversale, care cred ca are sanse mult mai mari sa "se agate" in gheata si sa poti efectiv urca sau cobori in siguranta.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline daleputley

Dragi colegi de Vitara,
As dori sa imi cumpar o janta de otel, sa am o rezerva in portbagaj.
Aveti idee ce dimensiune/tip de janta, cu ce fel de orificii trebuie sa caut ? Nu as merge la dealer pt ca mi se par cam scumpe accesoriile la ei, si o janta de otel nu trebuie sa fie "originala" Suzuki. 
Sau merg la un vanzator de anvelope/jenti si incerc sa potrivesc ceva pe masina ?
Merci.
(New Vitara Cool Allgrip).
  • Vitara 2015 Cool, 1.4 benzina, AllGrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Foloseste functia "search" din bara de sus.  ;)
Go Terios!!!:)

Offline enicky

Vezi si    aici.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

Vreme capricioasa. Dupa vremea frumoasa care a determinat pe multi sa treaca la cauciucuri de vara,  avem  acum ... lapovita si ninsoare neasteptata. 

Offline fireburn

Nu cred ca se va mentine zapada pe carosabil, deci legal, colegii care au trecut la cauciucuri de vara sunt in regula.

Offline enicky

Nu cred ca se va mentine zapada pe carosabil,
             Dar cateva grade peste zero+ploaie=cauciucuri de iarna. Chiar nu inteleg de ce atata graba? Zapada a fost si in aprilie cu ani in urma.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip