Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247610 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Nu știu cum e la Vitara,  dar la SX4 sunt trecute doua dimensiuni de roti în cartea masinii: 205x60x16 și 195x65x15. De regula, primele au jante de aliaj și anvelope de vara, iar celelalte jante de tabla și anvelope de iarna. Nu m-ar mira ca rotile de iarna vândute de dealeri pentru New Vitara sa fie R16.

Revin recitind postarea lui @aleksaders din 5 august: așa este!

Trimis cu Tapatalk
« Ultima Modificare: 23.Aug.2015, 06:52:50 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
Asta cu "nu sunt scrise in certificatul de inmatriculare" nu te poate scapa 100%.
Daca n-ai niste roti de dimensiuni batatoare la ochi, nu se leaga nimeni de ele la un control de rutina. Daca, insa, cineva vrea cu toata puterea sa te arda, te cauta la RAR dupa numarul de omologare al modelului care este scris in certificat.

Mai este un aspect mai putin cunoscut. Asiguratorii pot sa-ti refuze anumite daune daca ei considera ca ai adus modificari neomologate masinii si prin asta ai provocat "constient" paguba. Si daca ajungi cumva in instanta in urma unui eveniment. Daca se cere expertiza tehnica, nevinovat fiind poti "sa ti-o iei" din cauza ca ai adus masinii modificari neomologate.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline vladiopa

@yeti

Foarte bune precizarile. Multa lume nu cunoaste aceste lucruri.

@gabineg

La Vitara ai 215/55/R17 si 215/60/R16

Offline vladiopa

Cele mai ieftine pleaca de la 450 ron, naspa dimensiune :(

Incearca aici: https://www.anvelope.ro/filtru?latime=215&inaltime=55&diametru=17&sezon_radio=iarna&producator=Cooper&indice_viteza=0&indice_sarcina=0&eficienta=0&aderenta=0&zgomot=0&amount=3000&instoc=instoc&caut_type=anvelope

Sunt fabricate in UK si am auzit lucruri bune despre ele. Am intrebat la anvelope.ro si sunt DOT2014 (mai exact 1814). Cam vechi, au mai bine de un an de la fabricatie, dar la banii astia sunt foarte ok. Clasa de franare pe umed e mai buna decat la multe alte marci mai prestigioase. Nu stiu cum se comporta in timp dar in SUA ele echipeaza masinile Chrysler.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Deci n-ai cum sa-ti iei roti mai înguste,  ci 215 musai...

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Hyp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Iasi
sau
http://www.cauciucuridirect.ro/product/Goodride/55/17/R-279186

eu mi-am luat anul trecut goodride la civic, s-au comportat fff bine si ca franare si ca prindere . nu am ce sa le reprosez. iar pretul ff ok
daca voi reusi sa imi iau vitara pana in iarna pe un kit pe 16 de goodride o sa il trec
  • Honda Civic

Offline bogdanus

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si de aceea rog moderatorul sa mute subiectul dupa cum considera.Rasfoind manualul de utilizare am gasit o informatie mai putin placuta si de aceea vreau sa aflu parerea voastra,iar pentru cei ce nu au avut rabdare sa citeasca manualul sa fie atenti.Am fost  curios sa vad cum functioneaza chitul de depanare.Toate bune si frumoase pina citest observatia facuta de ei:dupa ce se refoloseste anvelopa reparata,geanta se curata de spuma ,iar "ventilul anvelopei si senzorul sistemului de monitorizare a presiunii din anvelopa trebuie inlocuite"
 X-(.Ce parere aveti?Dupa orice pana cumparam cate un senzor?

Offline newah

da, dar cele de 16" au balonul mai mare, de 60, recomandat pe noroi si zapada

Offline Silfax

@bogdanus
Se referă la situația în care rulezi cu anvelopa complet dezumflată. Atunci da, există riscul de a avaria senzorul de presiune.
« Ultima Modificare: 25.Aug.2015, 08:21:44 p.m. de Silfax »
  • S-Cross Elegance benzina 4x2