Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247717 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mpamfil

@Bar, suntem pe forum ca sa impartim pareri, probleme si sa discutam, daca te deranjeaza te rog sa nu mai urmaresti subiectul.

Legat de CrossClimate-uri , asa cum colegul @bluegucci a specificat, comportamentul lor este bun pe zapada si mult superior cauciucurilor dedicate de iarna pe carosabil umed.

Legat de problema colegului @yeti, pe gheata daca nu ai crampoane poti sa ai mama cauciucurilor de iarna, tot mai fuge.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

The following users thanked this post: marcone

Offline rexkrokiDAU

Legat de CrossClimate-uri ...................................... si mult superior cauciucurilor dedicate de iarna pe carosabil umed.

Aici eu as avea o retinere sa cred ca sunt "mult superioare", depinde cu ce cauciuc de iarna le compari si la ce temperatura exterioara.

Offline AT

La acest subiect " Totul despre rotile de iarna",   ar trebui sa includem si lanturile antiderapante, intrucat au legatura cu subiectul.
Ce parere aveti despre aceasta alternativa la lanturile clasice metalice?
http://www.easygrip.fr/fr/berline/26-easy-grip-berline.html

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline mpamfil

@rexkrokiDAU comparativ cu Michelin Alpin 5 pe carosabil umed, nu fac referire la performantele pe zapada, vorbim strict de carosabil umed, la 4-5 grade  temperatura exterioara.
Nu o spun doar eu, o spun si cei de la Michelin in comparatiile lor dintre anvelope. Alpin 5 e mai bun pe zapada, dar la noile ierni de la noi CrossClimate face fata cu brio.
Iarna asta autoritatile din Iasi chiar si-au facut treaba si nu am avut zapada sau polei sa testam in oras, am iesit la o plimbare in afara orasului ca sa apucam sa testam cauciucurile.

Offline ariciul

Mda, dar pe de alta parte ce a mai nins in Iasi! Sa zic ca a fost 1 cm? Ca nici ala nu stiu daca a fost. Ma tem ca nu iarna asta o sa testam noi mersul pe zapada!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline mpamfil

@ariciul, de asta am si zis ca in Iasi nu prea am avut ce testa :) am iesit la plimbare un pic in afara orasului, weekendul asa poate ajung sa dau si de mai multa zapada.

Offline enicky

@Bar si eu cred ca posesorii de Suzuki sa fie oameni de calitate superioara, cu educatie,  ai perfecta dreptate, ceea ce se pare ca nu e cazul tau. Oricum nu stim daca esti  femeie sau barbat, daca ai sau nu masina, profilul tau fiind  "0" (zero).
     Cand noi membrii facem greseli, mai "batem campii"(sau palavragim), avem moderatori care ne avertizeaza, sanctioneaza ca in final sa respectam cu totii Regulamentul, care spune printre altele sa avem un vocabular si atitudine civilizata.( e bine de citit !)
     Scopul  SCR este tocmai de face schimburi de idei, de a cere-primi sfaturi tehnice si, de ce nu, chiar si de condus autoturismul, mai ales in conditii de iarna. Nu e nicio rusine  sa intrebi  si sa inveti chiar si anumite chestii care unora li se par simple, usoare, puerile. Nu trebuie sa radem de cei atehnici, ci sa-i ajutam!
     Forumul e ca un program tv. : daca nu poti sa mai suporti  "rahaturile si ragaielile" postului respectiv pui mana pe telecomanda si il schimbi - deci,  treci pe alt topic  sau chiar pe alt forum unde "rahaturile si ragaielile" sunt mai digerabile decat aici.
     Si daca esti asa de calitate, nu trebuie sa te sanctioneze/avertizeze cineva, pur si simplu iti recunosti greseala.(toti suntem supusi greselii!) Daca te astepti la consecinte inseamna ca ai facut-o intentionat, ceea ce e mai grav !   S-auzim de bine!
« Ultima Modificare: 06.Ian.2016, 01:17:41 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline Laurentiu

pe gheata daca nu ai crampoane poti sa ai mama cauciucurilor de iarna, tot mai fuge.
Si "sosetele" iti mai pot fi de folos pe gheata.  ;)

Iarna asta autoritatile din Iasi chiar si-au facut treaba...
Chiar m-a surprins faptul ca pe multe artere a fost imprastiata clorura de calciu si nu sare.
« Ultima Modificare: 06.Ian.2016, 01:36:21 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mpamfil

@Laurentiu de aceeasi surprindere am avut si eu parte, avand in vedere ca a fost imprastiata inclusiv pe straduta unde locuiesc care de obicei era neglijata.

Offline AT

In Iasi au fost mai vrednici :) la noi in Bucuresti pe stradutele laterale si acum avem "santuri" de zapada,
mergem precum trenul pe sine :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -