Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247720 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

As vrea sa-mi comand niste lanturi si am o lista scurta:
1. Thule CS-10 / 100 - 17" http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-cs-10-100-17-lanturi-auto.html
2. Thule Easy-Fit CU-9 / 100 - 17"  http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-easy-fit-cu-9-100-17-lanturi-auto.html
3. Thule K - Summit / 34 - 17"  http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-k-summit-34-17-lanturi-zapada-antiderapante.html

1. avantaj: montare / demontare rapida +  autotensionare + Intărituri pentru spargerea gheţii + pret mai scazut ;
2. avantaj: montare rapida +  autotensionare
3. avantaj: confort sofat + design inovator;

Are cineva experienta cu unul din aceste modele? Alte recomandari?

Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline shpeedy

- Intrat pe bulevard - nu era dat cu nici un pic de sare/nisip si se formase gheata/polei sub zapada subtire. La vreo 40km/h directia a devenit necontrolabila, masina fugea de fata. Asa ceva n-am patit niciodata, si pot sa spun ca eu am apucat si vremurile cand iarna conduceam Dacia cu cauciucuri de vara uzate. Si la masina anterioara am avut allseason (nu MCC) si, daca au fost vreodata probleme, s-a intamplat sa-mi fuga spatele in curbe abordate necorespunzator; niciodata pe drum drept. Dar poate n-am prins niciodata astfel de alunecus si de aceea nu stiu sa spun cat din problema de azi este de la gume si cat de la polei. Gheata era pe distanta lunga, nu punctual. Asa ca am experimentat de vreo trei ori situatia. M-am uitat la alte masini daca au probleme - nu mi-am putut da seama. Insa toate mergeau foarte prudent/incet, la aceiasi viteza cu mine. Cred ca daca cineva s-ar fi simtit mai tare in cauciucuri ar fi luat-o putin inainte.

@yeti: n-as pune-o pe seama anvelopelor...
Cand e vorba de gheata/polei, nu prea te ajuta nici anvelopele dedicate de iarna.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Radone

As vrea sa-mi comand niste lanturi si am o lista scurta:
1. Thule CS-10 / 100 - 17" http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-cs-10-100-17-lanturi-auto.html
2. Thule Easy-Fit CU-9 / 100 - 17"  http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-easy-fit-cu-9-100-17-lanturi-auto.html
3. Thule K - Summit / 34 - 17"  http://www.portbagajeauto.ro/lanturi-antiderapante/thule-k-summit-34-17-lanturi-zapada-antiderapante.html

1. avantaj: montare / demontare rapida +  autotensionare + Intărituri pentru spargerea gheţii + pret mai scazut ;
2. avantaj: montare rapida +  autotensionare
3. avantaj: confort sofat + design inovator;

Are cineva experienta cu unul din aceste modele? Alte recomandari?
Toate cele 3 variante enumerate de tine sunt super, dar sincer mi se par cam scumpe, nu prea as da banii astia pe lanturi, mai ales ca poti sa nu le folosesti niciodata, mai mult sunt utile sa le ai la un eventual control pe un drum unde esti obligat sa ai lanturi la tine. In plus daca iei 4 bucati, 2 perechi, ca sa ai pe toate rotile cu tractiune chiar se strange o suma mare.
Eu am optat pt ceva mai ieftin, dpmdv nici astea f ieftine, dar sunt la un pret acceptabil si din cate stiu si Rud e o firma buna in domeniu. Le-am comandat pe 31 :) inca nu au ajuns, 4 buc, 2 perechi.
 http://www.verdon.ro/lanturiantiderapante/lanturi-antiderapante-rud-compact-grip-20580-r14.html

Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

• Vitara 1.6 Passion ALLGRIP Alb + ceas central carbon; cotiera; scut metalic motor si diferential

Online cristidav

mama mia, ce preturi ! Mi-am luat niste lanturi normale din Lidl cu 60 lei si si-au facut treaba binisor... in aia una data folosite in patru ani :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ecodrive

Din pacate nu gasesti nici un lant sub 700 de lei care sa protejeze total jantele de aliaj. Pe de alta parte, sa-ti iei lant doar ca sa-l arati politistului la control iar nu mi se pare o idee buna. Mai bine nu-ti iei lanturi si nu te aventurezi pe drumuri inzapezite.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Radone

Din pacate nu gasesti nici un lant sub 700 de lei care sa protejeze total jantele de aliaj. Pe de alta parte, sa-ti iei lant doar ca sa-l arati politistului la control iar nu mi se pare o idee buna. Mai bine nu-ti iei lanturi si nu te aventurezi pe drumuri inzapezite.
Nu e vorba de aventurat. De exemplu cu Kia Ceed am reusit sa urc la Ranca pe zapada, fara sa pun lanturile, dar am fost controlat daca am. Cu Vitara sincer chiar nu m-as aventura undeva unde nu as putea merge fara lanturi pt ca cel mai probabil as suspenda masina. Fiind 4x4 si cu cauciucuri noi de iarna nu cred sa nu razbata pe un drum relativ normal, iar pe coclauri nu e politie asa ca e treaba fiecaruia cat de mult vrea sa se afunde cu sau fara lanturi.

Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

• Vitara 1.6 Passion ALLGRIP Alb + ceas central carbon; cotiera; scut metalic motor si diferential

Offline enicky

Cum sa calci frana la 60km/h pe gheata ??!!! Sinucidere curata ! Picioarele sus,  volanul drept (sau cum te-a prins) si zici "Doamne-ajuta!"

Gheata e ...gheata , dar macar cauciucurile de iarna sunt putin mai moi si poate mai "agata" un glod, o denivelare.
     In rest, draga  Yeti , drumul spre servici e o placere : sosea libera, vacante, zapada numai buna sa iei un viraj mai in viteza pe snow-mud, sa clipeasca bordul galben(esp), sa mai accelerezi sa mai fuga de fund, mai ridici piciorul, isi revine, iar putina acceleratie, iar fuge de spate, tragi de volan si-o indrepti, intra iar esp-ul si ramane dreapta ! De la semafor n-ar cine sa ti-o ia inanite, decat unu mai mare, ceilalti se roaga de ele sa se urneasca !
        Crede-ma ca merita fiecare leut acest Suzuki si tractiunea lui !!  :clap:      (P.S. randul 1 nu e pt.tine)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
... iar fuge de spate, tragi de volan si-o indrepti, ...
Da, dar mie mi-a stat ceasul azi (ieri) cand masina a inceput sa fuga de fata pe drum drept. Eu asa ceva n-am mai patit si nici la altii n-a auzit.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

Hai sa-ti zic, mi-am amintit, in seara asta pe Matei Voievod cu M.Bravu mi-a fugit si mie de fata, dsr nu mult, vreo 20cm(cred) si s-a oprit(din derapaj) , apoi am mers mai departe. Si mi-a mai fugit putin dimineata la Popa petre cu Mosilor, la plecarea dela semafor, c-am plecat mai in viteza, dar mai putin parca decat seara. Cand mai face asa, ridica piciorul de pe acceleratie, dar nu calca frana, si tine-o din volan. Maine daca iti mai "fuge" n-o sa te mai sperii, ca ai deja experienta :D .
« Ultima Modificare: 06.Ian.2016, 01:01:23 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Bar

Se poate, totusi, ca toate rahaturile conducatorilor si ragaielile autovehiculelor sa nu la mai expuneti asa des. Eventual pentru doritori dati-va numerele de telefon si discutati intre voi pana nu mai puteti.
Pentru unii e evident ca nu stiu sa foloseasca masinile, sistemele sau partile componente si dupa aia se vaita de marca aleasa. Va inchipuiti cat de penibil e intr-o parcare unul care nu stie sa inchida un haion si il tranteste de cateva ori.  Sau unul care are anvelope de ceata sa danseze pe drum, spre distractia celorlalti participanti la trafic care nu inteleg de ce patineaza un Suzuki, teoretic 4x4.
 Posesorii de Suzuki ar trebui sa fie persoane de o alta calitate, soferistic vorbind, dar pare ca la noi, soferistic vorbind, o luam in jos.
Unde sunt razesii de acum doua  luni cu faimoasele lor CrossClimate?
Apropo, oare S-cross-urile sunt mai bune decat Vitara, ca vad ca sunt mult mai putin nemultumiti de masinile lor. Sau conducatorii lor  sunt altfel, ca in afara de un scartait de usa nu prea au nemultumiri.
Astept avertizarea/ suspendarea, dar realitatea cam asta este.
  • X

The following users thanked this post: lucianer