Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Parere personala :  CrossClimate se vor comporta mai bine iarna (decat vara) si mai ales pe zapada , mai putin se vor mula pe sleauri de gheata fata de cele dedicate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Multumesc mult pentru feedback!

Recunosc ca ma intereseaza mai mult comportamentul lor pe zapada. Asa ca inca sunt in asteptare de opinii...  :pardon:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline AT

Va pot da un prim feedback pe zapada despre CrossClimate pe 17", dupa ce azi dimineata am plecat catre birou:
-pe stradutele dintre blocuri unde zapada nu a fost tasata de alte autovehicule si nici stropit carosabilul cu solutie antiinghet (deci zapada alba, circa 20 cm),
 plecarea de pe loc in modul SNOW este OK, fara derapaje;
-pe stradutele laterale cu zapada tasata de alte autovehicole, daca franezi brusc (pentru a vedea comportament extrem) rotile aluneca circa 0,5 m pana la oprire   
 definitiva (posibil sub zapada sa fie o pojgita alunecoasa de gheata datorita temperaturii scazute minus 13 grade de ieri respectiv asta noapte);
-pe strazile principale (cu circulatie mare, zapada semitopita, carosabil probabil stropit cu solutie antiinghet) aderenta maxima, nu derapeaza la franare ferma.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: shpeedy

Offline AT

La voi cum se comporta anvelopele in situatiile sus enumerate?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline fireburn

Cam asa se comporta si cele de iarna (Pirelli Snow Control).
Eu zic ca e un comportament ok. Pe gheata sau zapada cu gheata sub, doar cele cu crampoane nu aluneca (sau aluneca doar putin) la franare ferma.

Offline bluegucci

Cross-climate pe 17"

1. Testate pe mazga foarte alunecoasa si franarea a fost foarte ferma (acum 2-3 saptamani). Pe temperatura cu plus ca atunci, cauciucurle de iarna pe passatul meu dinainte mi-au facut probleme in conditii asemanatoare.
2. Frana destul de brusca pe ceva polei acoperit cu in strat subtire de zapada fulguita (azi dimineata) si masina s-a oprit in siguranta. Nu am terminat franarea ca nevasta deja ma comenta ca ce o dau cu nasul de bord.

Overall eu sunt f multumit. Cu cauciucurile de iarna nu ma simteam in siguranta deloc pe carosabil umed, la cateva grade cu plus si dat cu solutie de anti-polei. Cu astea nu mi-e frica. Plus ca daca e viscolul si ninsoarea de pe lume, nu cred ca merge nimeni ca dementul cu 100kmh doar de dragul cauciucurilor performante.... sau paote merge.. nu stiu.

The following users thanked this post: shpeedy, mpamfil

Online aleksanders

comportament yokohama
prima impresie de 4x4 dupa ninsoarea din bucuresti( masina echipa cu pachetul oferit de suzuki, respectiv yokohama) :
- aderenta foarte buna pe zapada proaspata (maxim 10cm);
- instabila in curbe pe zapada-flescaiala nivel mediu (10-15 cm) - am resimtit o deplasare in lateral destul de nelinistitoare;
- franare exceptionala in linie dreapta pe orice fel de suprafata;
- demaraj exceptional pe asfalt acoperit doar cu zapada;
- demaraj acceptabil pe drum acoperit cu zapada-flescaiala;
 Un alt aspect - fiind si prima masina in regim de 4x4 am incercat sa o cunosc mai bine in decursul zilei de astazi si am dus masina pana spre limitele ei - o masina foarte stabila daca una din roti are aderenta maxima (nu poti realiza niciun fel de derapaj controlat) - la viraje stanga/dreapta cu plecare de pe loc cam fuge spatele dupa care in accelerare isi revine relativ repede (inclin sa cred ca greutatea foarte mica pe puntea spate este cauza prinzipala).
 Testul nu s-a incheiat si am sa revin si cu alte pareri
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
...Am observat in jurnalul de bord. Nu este nevoie sa postezi pe mai multe topicuri acelasi lucru.
Go Terios!!!:)

The following users thanked this post: gabineg

Online aleksanders

nu toata lumea urmareste jurnalul meu asa ca am considerat normal sa postez si acolo unde se cere aceasta informatie, daca se considera o informatie inutila lafel cum scrieti ca nu  e ok sa postez de mai multe ori aceeasi informatie, cred ca lafel de bine o puteti sterge (fara suparare).
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: Laruncutean

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
In general intri pe forum si vezi noutatilefiindca asa este structura de pe prima pagina. Sa faci copy/paste in pagini nu e chiar ok.
Multumesc.
Go Terios!!!:)