Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247715 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Exact pe o Vitara Passion 1.6 Allgrip am pus Anzio Vision:
http://www.ejante.ro/magazin-online/jante/produs/anzio-vision-pret-promo-/405965
cu titlu informativ, PDC trebuie 114,3x5. Cu senzorii de presiuni VDO CONTINENTAL 188 buc si anvelope Nokian WDR3 215/60R16 400 lei/buc
(188+400+400)x4=3952 setul de roti pt iarna.
Au venit ca o manusa si nu a necesitat nici o alta operaţia (programare etc.) in afara de montarea normala pe masina.

Trimis de pe al meu V1_ViperS folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 03.Ian.2016, 03:12:02 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline CipV

Unde ati gasit senzorii VDO Continental la 188 ron?
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline Catalln

Autoserv Lujerului - Militar

Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline tsf

Ms mult Catalln!!!
  • suzuki vitara 1.6 passion all grip

Offline Catalln

Cu mare placere.

Consum mixt realizat la

Offline enicky

@tsf nu incerc sa-ti schimb parerea, sau sa se te determin sa nu-ti  risipesti banii, dar, nu  intamplator sunt preferate jantele de tabla in sezonul de iarna in defavoarea celor din aliaj . Motivul este unul simplu : otelul  este mul mai elastic decat orice al material  bazat pe aliaje din nemetale, adica o janta din OL "lovita" iarna(in gheata,bordura,etc) nu se va fisura ci se va deforma, defect care se remediaza usor. Pe cand o janta din aliaj, folosita la o temp. de minus(5, 10, 20grade) afectata de un soc dur, chiar daca se va deforma, vei gasi si fisura aferenta. Este adevarat ca acum si cele de aliaj se "repara" dar nu mereu si cand se poate, cu alte costuri. De retinut ca (ne)metalele isi pierd din "elasticitate" la temperaturi scazute, chiar devin casante. Acesta e motivul pt. care sunt recomandate jantele de otel pt. iarna. Bine, noi zicem ca nu ni se va intampla niciodata sa lovim o bordura, un glod de gheata, etc., altora li se intampla.
        Si cine crezi tu ca pe ploaie, vant, ger, viscol, cu caciula pe ochi, cu umbrela in cap si cu nasu-n pamant , se va uita sa vada ce fel de jante are masina ta?
        Dar, repet, nu incerc sa-ti schimb opinia, doar am dorit sa te informez din ce motive e preferat OL-ul in defavoarea aliajului. Bafta !  :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
+1 enicky, fara a incerca sa intervin in alegerele altora.
Aruncati o privire pe jurnalul meu de bord si vedeti ca tablele pot fi acoperite cu ceva frumos, cred eu :)
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline shpeedy

Am si eu o curiozitate la colegii care au trecut pe Michelin CrossClimate - cum se comporta rotile pe vremea de acum?

Thx!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online NicNic

Pana acum pot spune ca nu sunt diferente notabile intre:
SUVI cu Michelin A4
Golf cu CrossClimate

Despre CrossClimate:
La viteze mari sunt la fel de silentioase ca A4, nici probleme de aderenta nu au fost pe uscat sau umed.
CrossClimate, fata de  Goodyear UG8 sau Vredestein Ultrac Sessanta, sunt mult mai silentioae si economice, rulate doar vara, pe asfalt ud sau uscat.
Sunt ceva mai moi (confortabile) si nu iti dau aceeasi senzatie de stabilitate la mers sportiv precum Sessanta pe 17 inch.

Inca nu am avut drumuri cu zapada la CrossClimate. Poate de maine incolo ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline AT

Eu am CrossClimate, dar pe 17".
Pe timp uscat sau ploaie - foarte stabile,  inclusiv in curbe. 
Probabil talonul mai mic de pe 17" confera un  avantaj semnificativ pentru stabilitate.
Sentiment permanent de siguranta, chiar in regim de condus sportiv pe serpentine si ploaie.

Pe zapada - afara ninge si la aceasta ora,  temperatura minus 12 grade.
Maine va fi prima iesire in zapada proaspata, dar in oras, , revin cu feedback :)
« Ultima Modificare: 03.Ian.2016, 11:56:07 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -