Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247705 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
Nota finala pt Dunlop este 9,1.
Unii proiecteaza si realizeaza anvekope, noi romanii nu suntem in stare sa facem adunarea si inmultirea  unor numere pana la 10.

Nu inteleg ce treaba au anvelopele alea cu Vitara?
Cred ca ar trebui sa ne uitam mai atent la teste si la etichetarea UE. Un pneu de 225/50 R17 poate iesi in teste diferit si poate avea performante diferite fata de unul 215/55 R17 sau 215/60 R16 chiar daca e vorba de acelasi model.

Posibil pe la 145/35 R12 sa gasesc Hankook ca avand cea mai buna anvelopa, asta nu inseamna ca imi iau Hankook pe Vitara.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline Bar

Inca un "isteț" pe forum!
Ce legătura are citatul cu balivernele tale?
Era prezentarea unui test recent. Probabil esti si tu din ala cu "ceata".
Orice producător de anvelope are o gama larga de modele cu benzi de rulare, profil, caracteristici tehnice si de compoziții specifice.
In cadrul unui model, caracteristicile se păstrează 99% la toate dimensiunile.
Toate modelele din test au si dimensiunile Vitarei, dar o sa dureze pana înțelegi tu amănuntele astea. Iti doresc succes, sunt dispus sa astept ceva timp.

• X

Offline smadalin

• Sr. Member
Ar fi inutil sa:
- spun ca doar pentru ca ai numele Bar nu inseamna ca esti expert in anvelope.
- iti dau exemplu anvelopa WR D4 de la Nokian la care caracteristicile nu se pastreaza 99%
- intru intr-o disputa cu tine si sa ajungem in zona pacalicilor :)

Asa ca imi cer scuze ca:
- am pus la indoiala experienta ta, probabil dormi cu anvelopele in pat
- sunt istet
- spun doar baliverne
- sunt din ala cu ceata.
- inteleg greu ce vrei sa spui si mai ales nu sunt atent la detalii
- nu am succes ca tine, te rog sa nu mai astepti, nu voi avea niciodata succesul tau la anvelope.

The following users thanked this post: Marci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
@Bar: s-ar putea sa beneficiezi de un timp de așteptare dacă ti-l dorești cu adevarat. Îți poți argumenta opinia folosind un limbaj care sa nu-i afecteze pe partenerii de dialog.
@smadalin: cam lung dreptul la replica. Bine ca ai intuit topicul unde pot ajunge aceste postari.
Va rog pe amândoi sa reveniți la calm.

Trimis folosind Tapatalk
« Ultima Modificare: 01.Dec.2015, 10:35:31 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Marci

Online aleksanders

Hai cu zapada ca sa testez pe propria masina  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline smadalin

• Sr. Member
@smadalin: cam lung dreptul la replica. Bine ca ai intuit topicul unde pot ajunge aceste postari.
Va rog pe amândoi sa reveniți la calm.

Trimis folosind Tapatalk
In ultima vreme ajung destul de des acolo asa ca m-am obisnuit si sunt calm, daca ar fi sa ma enervez de fiecare data cand nu pot purta o discutie civilizata cu cineva pe forum m-as duce la balamuc.

Ontopic: raman la ideea ca o marca de anvelope poate avea variatii mai mari de 1% in functie de dimensiuni, atat in teste cat si in etichetarea UE. Daca nu ar fi asa, de ce se testeaza diferite marimi? De ce sa nu se faca un singur test, sa zicem la 205/55 R17 unde Dunlop ar iesi castigator(doar un exemplu) si asta s-ar extinde la toate dimensiunile?

Offline fireburn

De ce , nu-ti place ca se fabrica si-n Romania ? Doar l avem si pe Vitara, nu?
Fereasca sfantul.
Nu am nimic cu faptul ca-s fabricate in Romania.
Am pe SX4 cauciucuri de iarna Pirelli, fabricate la Slatina.
Din ce am citit eu, Continental nu performeaza, chiar asa cu braveaza ei. Ma rog, e o parere pe care mi-am facut-o eu.
Am avut de la Continental doar all season, pe alta masina. Daca viteza era corelata la legislatie, erau relativ ok :)

Online aleksanders

Testele difera si in functie de dimensiune pentru ca de cele mai multe ori o anvelopa cu cat creste in dimensiune tinde spre premium si de aici o mai mare importanta, si probabil este repartizata fabricarea ei intr-o fabrica mai cu prestigiu. Ca si exemplu, continentalul facut in Germania este superior celui din Romania, dar poate cel din Romania este peste cel facut prin America de Sud.... michelin, dunlop.... toti urmeaza aceleasi principii.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Bar

Multumesc @gabineg de avertizare, o sa țin cont.
@smadalin, nu-i nevoie sa te duci la balamuc in cazul in care intri intr-un dialog in care nu esti in tema si discuți pe langa, un consult de specialitate ar putea da roade.
Testele se efectuează pe modele de mașini reprezentative la nivelul fiecărei clase:
Polo, Golf, Tiguan, Passat, serie 3, C-class, E -class, S-class, etc., bineînțeles cu dimensiunile anvelopelor lor. Deci se testează anvelope/clase auto.
Nu o sa găsești niciodata un test serios de iarna cu 10-20 mărci anvelope efectuat pe Vitara.
Cine citește printre rânduri înțelege la ce nivel de performanța este fiecare tip de anvelopa(banda de rulare) sau marca si procedează in consecință.

@smadalin, nu iti accept niciuna din scuzele tale, nu depind de mine si nu pot remedia eu acele aspecte.
Si apropo, Bar poate vine de la British American Racing, sau poate sunt mare si tare la Continental sau Pirelli Romania, sau poate este doar un acronim. Te las sa te gândești!
  • X

Offline CipV

Revenind un pic la topic, de unde se mai pot cumpara jante de otel de 16" pt Vitara? la un moment dat gasisem un link de la unn producator din Romania, cu un pret de 190 RON bucata, dar nu-l mai vad.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey