Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247693 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

[...] e vorba de comoditate, m-am saturat de carat, depozitat  si alte aspecte pe care le necesita schimbarea de 2 ori pe an a anvelopelor.

Foarte buna observatia!

Si eu m-am saturat de timpul petrecut la vulcanizare, in fiecare toamna sau primavara..
Ca sa reduc acest timp, am luat anvelope de iarna cu tot cu jante. Tot complicat imi pare.
Cu toate astea, ma gandesc ca mai e putin si voi "consuma " anvelopele actuale" si as trece la un singur set, de CrossClimate, probabil...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: mpamfil

Offline enicky

Da tizule ai dreptate: "dece microbuz si nu turism" sau in feb.merg la 20 de grade merg cu "iarna" sau in aprilie ninge si merg cu "vara". D-abia acum se pare ca am inceput sa ne gandim cand ne luam masina la alte criterii decat cel conform caruia trebuie  "sa fie mai frumoasa ca a vecinului". Colegii (o parte) au fost corecti si si-au expus planul. Ma rog, n-am crezut faza ca  diferenta 500lei/anvelopa nu conta, dar....
  Eu personal trebuia sa ma incadrez la max. 450/anvelopa. Si asta am facut; n-am luat nici cele mai bune, nici cele mai proaste ! Aaa si mi-am amintit acum, ca tocmai m-am uitat la postarile despre roata de rezerva : la roata de rezerva mi-am luat ....all season. O fii bine, o fii rau asa am gandit-o eu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline danyepz

Nimeni nu a comentat o optiune sau alta pentru achizitia unor cauciucuri de iarna. Clar in functie de buget, cu exceptia faptului cand ai luat inca un set de jante de aliaj si cauciucuri slabe calitativ.

Scuze...nu am inteles prea bine vorbeai cu mine?

@mpamfil

Nota pentru comportament in zapada in testul auto bild este 4

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-Auto-Bild-Top-15-Winter-Tyre-Test.htm

tot intr-un test autobild,asta ca sa nu existe discutii la pozitia 15 ai niste anvelope:
Apollo Alnac Winter uita-te la note si  pe uscat nu sunt mai bune decat cross climate insa pe zapda nici nu se apropie.
Sa stii ca sunt zeci de teste si in multe dintre ele s-a ajuns la aceeasi concluzie un all season fie el si crossclimate, iarna in cel mai bun caz va fi egal cu o anvelopa dedicata low cost dar in majoritatea cazurilor low cost-ul se va comporta mai bine
vezi anvelope de iarna cooper sau nankan sv2.

Daca vorbim de vitara 4*2 putem sa vorbim de punerea unor anvelope all season .
dar la un 4*4 de ce ai da 1700 euro sa ai allgrip si iarna cand este viscol sa stai pe loc din cauza unor anvelope?
« Ultima Modificare: 21.Nov.2015, 02:24:49 a.m. de danyepz »
  • Swift 1.2 2019

Offline mpamfil

@danyepz sincer nu am mare incredere in publicatiile astea care nu sunt tot timpul foarte obiective, de asta eu am luat ca etalon testarea facuta de cei de la TUV-SUD.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline newah

daca exista vreun doritor de jante de metal ptr noua Vitara am 4 bucati noi, neatinse, abia cumparate dar ramase fara masina. scad pretul lor de la 785 la 700 doar sa ajunga pe o masina

Offline newah

jantele au ajuns la un posesor de Vitara, sa se bucure de ele. multumesc forumului

Offline Catalln

Dupa ce m-am documentat atat cat poate un om,  adica atat citind teste, opinii, pareri, etc cat si propria experienta (anvelope de vara, all season cat si diverse anvelope de iarna pe timp de iarna) am optat pt urmatoarea combinatie:
- Anvelopa Nokian Wr D3 215/60r16 - 406 lei x 4;
- janta aliaj Anzio Vision 6,5 5x114,3 ET 45 - 400 lei x 4;
- Senzori VDO Continental - 188 lei x 4;
Total 3976 lei.
Si am ajuns la aproximativ acelasi pret cu setul de la reprezentante, dar cu o combinatie "mai de soi", si totul s-a potrivit ca o manusa.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline sirsefu

de curiozitate doar, de ce wrd3 si nu wrd4, care sunt generatia mai noua.

Offline Catalln

In prima faza am ales Wr D4 si gasisem la un pret bun 439 dar neseriozitatea furnizorului, care m-a dus cu presul aproape 3 saptamani, si dupa ce am aflat pe surse ca nu mai sunt la nivel de tara, iar iarna era deja peste noi am schimbat macazul si am luat Wr D3, acestea fiind oarecum optiunea de rezerva.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline danyepz

Pe langa motivele prezentate mai sus de colegul nostru @catalin... Cu lipsa din stoc la nokian Wr D 4,mai trebuie mentionat ca acestea nici nu au vreun test la activ si nu prea imi doresc sa fiu cobai.
Wr D 3 au zeci de teste la activ si mereu au luat primele locuri
  • Swift 1.2 2019