Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247663 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

Logica unei jante noi de tabla este sa nu te chinui in fiecare an cu vulcanizarea.
In cazul asta vorbim de doua randuri de roti vulcanizate in fiecare an, daca scoti senzorii de pe cele de vara. Nu ieseai mai ieftin doar cu cauciucuri de iarna?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline tiberiu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Cum se demonteaza senzorii de presiune? Trebuie scos cauciucul de pe janta? E vreo parte fina ce risca sa se strice la montare / demontare?

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
trebuie scoasa anvelopa de pe janta. Senzorii sunt corp comun cu valva - se demonteaza cu putina atentie, dar nu sunt chiar "coaja de ou" sa se strice din orice.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
a trebuit sa ii pun inele de centrare intrucat gaura era de 66.1  in loc de 60.1

Asta imi aduce aminte de un coleg care spunea ca nu se pun inele de centrare pe jante de tabla. Go figure.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline shpeedy

@smadalin: hai sa-ti spun cam cum vad eu situatia...

Din ce am vazut din link-urile date de tine, respectivele inele de centrare sunt fabricate doar de diversi, neavand nici o certificare pe respectivele produse, daca respecta vreo norma/reglementare. Nu am vazut sa fie fabricate de vreo firma cu experienta in domeniu, care sa obtina si o certificare pentru respectivele produse.

Ca sa fiu mai bine inteles iti dau un exemplu de alta piesa ce poate fi fabricata artizanal (si care tine tot de roti) - distantierele de roti; aceste distantiere pot avea dublu rol - de reglare a distantei ET dintre janta si fuzeta si/sau de schimbare a PCD-ului rotilor (dupa cum vezi, un rol similar inelelor de centrare in discutie). Ei bine, aceste distantiere pot fi fabricate si artizanal, dar eu personal nu m-as risca sa achizitionez ceva facut artizanal in conditiile in care exista firme ce produc aceste distantiere cu certificare TUV (H&R, Eibach, Sparco). In oferta lor eu nu am vazut nimic de inele de centrare.

Decizia este finalmente a ta.
« Ultima Modificare: 03.Nov.2015, 09:08:28 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
La momentul in care am adus varianta inelelor in discutie nu era vorba despre calitatea ci despre folosire.

Intrebare: poti folosi inele pe jantele de tabla?
Raspuns: Se pare ca da.

Intrebare: Ce trebuie sa urmaresc ca sa fie de calitate?
Raspuns: Certificare TUV, etc.

• Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline docmarius

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Timisoara
Am facut si eu pasul la Michelin Crossclimate. Momentan par ok (aderenta, nivel de zgomot...). Vedem ce aduce iarna ;-)
Montate pe jentile originale, fara probleme cu senzorii, insa cu un pic de chin cu echilibrarea, una din jenti avand o mica bataie corectabila cu plumbii de rigoare...
La un pic sub 1950 RON mi s-a parut varianta optima...
Iar la primavara vand cauciucuri conti :-D

« Ultima Modificare: 05.Nov.2015, 10:26:57 a.m. de docmarius »
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Atlantis Turquoise / Superior White

Offline AT

Si eu am ales aceeasi varianta.  Intradevar ramane sa vedem si comportamentul CrossClimate pe zapada :)
Jentile originale le aveti pe 16"?   
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

Scuze ca intreb, dar de ce nu incerci de pe acum sa scapi de ele ?! :-/

Inteleg ca sunt mai greu vandabile niste cauciucuri de vara in aceasta perioada, dar la primavara o sa aiba un an vechime (indiferent cat de rulate/nerulate sunt), pe cand acum au cateva luni. Nu se stie de unde sare iepurele...   ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
La un pic sub 1950 RON mi s-a parut varianta optima...
Interesant pret! De unde le-ai luat? Eu am dat cu aproape 100 lei/bucat mai mult la 16 inch, iar la 17 inch sunt si mai scumpe. Mi-e teama ca ai gresit o cifra in pret, dar daca ma insel ma bucur pentru tine.

Citat
Scuze ca intreb, dar de ce nu incerci de pe acum sa scapi de ele ?! :-/
Inteleg ca sunt mai greu vandabile niste cauciucuri de vara in aceasta perioada, dar la primavara o sa aiba un an vechime (indiferent cat de rulate/nerulate sunt), pe cand acum au cateva luni. Nu se stie de unde sare iepurele...   ;)
Eu, pe ale mele conti, le-am pus pe OLX din August, dar solicitarea este ca si inexistenta. S-au interest cativa doar de forma, iar unul singur a incercat negocieri de pret pe care nu le-am putut accepta.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka