Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247658 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
In atatia de ani de cand tot citesc despre masini, am aflat ca rotile reprezinta cel mai important element ce confera siguranta si control autovehiculului - degeaba ai super-motor daca puterea acestuia nu poate fi pusa cum trebuie pe asfalt, degeaba ai sistem performant de franare daca rotile sunt praf si nu permit oprirea masinii in conditii de siguranta. Drept urmare, eu n-as umbla cu improvizatii pe la roti...

Sent from my X8 using Tapatalk

"Improvizatia" consta in prelucrarea unui inel din material dur pe care il pui in gaura centrala ca sa o aduci la dimensiunea care iti trebuie. Nu sunt primul si nici ultimul care face asta, unele jante vin asa din fabrica cu acel inel ca sa se potriveasca cu anumite modele de masini.

Doua exemple:
http://www.okazii.ro/jante/jante-aliaj/vand-inele-de-centrare-ghidare-jante-aliaj-audi-vw-seat-skoda-rial-aez-dotz-etc-a172869865
http://www.pieseauto.ro/inel-centrare/inele-centrare-jante-1963236192.html
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline Laurentiu

"Improvizatia" consta in prelucrarea unui inel din material dur pe care il pui in gaura centrala ca sa o aduci la dimensiunea care iti trebuie.
Reluam o discutie discutata si rasdiscutata? Inelele de centrare se folosesc NUMAI la jantele de aliaj.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline smadalin

• Sr. Member
Imi cer scuze, sunt de putin timp pe forum, nu aveam de unde sa stiu ca s-a discutat, re-discutat, super discutat si mega discutat. Nu mai spun nimic :)

Offline smadalin

• Sr. Member
Hai totusi sa mai spun ceva :)
Cineva zicea ca jantele trebuie sa aiba CH 60.1
Se potrivesc si cele de 60 sau trebuie chiar sa fie cu zecimala? Multumesc!

Offline Laurentiu

Se potrivesc si cele de 60 sau trebuie chiar sa fie cu zecimala?
Fara zecimala aia te cam chinui atit la montare cit si la demontarea rotii de pe butuc.  ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline georgeek

Intre anvelopele de iarna premiate în diferite teste am gasit Nokian WR 3 și Nokian WR SUV3 ca fiind cele mai accesibile la noi (RO)
Nu am găsit nimic pe forum despre anvelope suv/4x4.
Exista diferențe notabile între anvelopele autoturism și cele suv? Mai ales la cele de iarna?
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline AT

Am reusit in acest weekend sa testez  anvelopele Michelin CrossClimate 215/55/17
achizitionate pe baza criteriului personal "cea mai performanta anvelopa allseason a momentului"
cu accent pe silentiozitate + comportament cat mai apropiat de anvelopele de top de vara.

Pe drum de munte neasfaltat, denivelat, zone pe alocuri cu pietris si rampa accentuata.
Viteza redusa adaptata la tipul de traseu: 10-30 km/h
Conditii test: dimineata ora 7, chiciura, temperatura 1 grad. 
Concluzii:  aderenta foarte buna + elasticitate excelenta la treceri peste denivelari 
(sunt mai putin dure decat anvelopele de vara Continental cu care a venit din fabrica).
Presiune anvelope: confort (2.4 bari)  atat pe fata cat si pe spate.

Pe asfalt uscat dar temperatura 4-6 grade, aderenta excelenta pe serpentine,
in conditiile unui condus sportiv, cu setarea Sport activata.  Functie de incarcare
cred ca o presiune un pic mai mare pe spate (2.6) ar fi mai potrivita pentru asfalt.

Cel mai important pentru urmatoarea perioada a anului va fi comportamentul CrossClimate
pe ploaie torentiala si bineanteles pe zapada.  Revin cu feedback cand va apare prima ocazie.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: shpeedy, delta_hd

Offline smadalin

• Sr. Member
Intre anvelopele de iarna premiate în diferite teste am gasit Nokian WR 3 și Nokian WR SUV3 ca fiind cele mai accesibile la noi (RO)
Nu am găsit nimic pe forum despre anvelope suv/4x4.
Exista diferențe notabile între anvelopele autoturism și cele suv? Mai ales la cele de iarna?

Eu nu prea am gasit anvelope de SUV din clasa de top care sa aiba dimensiunile pentru Vitara. De exemplu, Nokian WR SUV3 are balon de 65 pe R16 iar pe R17 cu balon de 55 gasesti dar sunt mai late de 215.

Din cate stiu eu, cele de SUV se preteaza daca mergi in special pe drumuri cu valente de off-road(noroi, zapada mare, etc). Pe sosea, sunt mai galagioase, consum mai mare si poate o idee mai slabe la franare pe ud/uscat.

Offline wolfin

buna ziua,

am o nelamurire...

am gasit pe un site de piese auto acest tip de senzor presiune incepand de la 148 lei.

ce nu am intele esu este "Numai împreuna cu: 95990001"

din ce am gasit pe net ar fi  https://www.autoteile-meile.de/Autoteile/HERTH-BUSS-ELPARTS/Programmier-Diagnosegeraet-Reifendruckkontrollsystem 

oare ar merge si pe Virara programat?
PS ce am mai observat ca au inceput sa aduca piese si pentru vitara 2015(ex filtru habitaclu....pacute frana ...consumabile)

Senzor sistem de control al presiunii pneuri SUZUKI VITARA (LY) 1.6, OE RENAULT 407009322R

Producator: OE RENAULT
Cod producator: 407009322R

Numai împreuna cu: 95990001
Gama frecvente [MHz]: 433
Presiune pâna la: 9
Pana la moment strangere [Nm]: 4
Articol extins/Info extins 2: cu senzor de presiune, cu senzor temperatura aer integrat, cu inel etansare, cu piulita de strangere, cu surub, cu supape
Articol extins/Info extins: cu baterie
Numarul suruburilor: 1
Masa [g]: 46
Cod articol al dispozitivului special recomandat: 95990001, 90950001
« Ultima Modificare: 28.Oct.2015, 11:50:24 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline TVS

Eu m-am programat pt vineri la pachetul de 3900 lei la AutoNet . Dădusem avans din August . Sunt curios de DOT . O sa întreb înainte de a plăti  ;)
Mult, putin , Dumnezeu știe . Ideea este ca imi iau de-o grija . Probabil daca Răscolești netul , găsești si mai ieftin . Loteria pleacă de la senzorii de presiune . am facut un test adică am scăzut presiunea pe roata fata stânga si pot sa va spun ca m-a zăpăcit de cap bordul adică avertizare continua cu presiunea scăzută si flash NON stop in bord cu aceasta avertizare .
« Ultima Modificare: 28.Oct.2015, 08:23:55 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015