Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247648 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Cu plăcere! 

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

Daca un senzor se defecteaza sau nu mai comunica cu calculatorul de bord nu iti arata care dintre roti are problema?
Tocmai asta intreb si eu: cum face calculatorul diferenta intre roata stinga spate si cea din dreapta fata cind comunicarea se face pe frecventa de 433MHz? Mai exista cumva vreun ecart de frecventa dupa cei 433MHz?

P.S. Nu am carte (manual de utilizare) si nici masina cu astfel de senzori n-am.  :dknw:
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cosmin09

Nu ma pricep f bine la senzori dar lucrez in domeniul auto si ce stiu despre senzori este ca fiecare are un cod unic cu care emite pe 433 MHz. Imperecherea cu calculatorul masinii inseamna de fapt inregistrarea codurilor senzorilor si pozitia acestora pe masina, de exemplu codul 111 pe roata fata dreapta, codul 222 pe roata fata stanga samd). Si asa, masina stie cum sa-ti arate pe tabloul de bord ce roata are probleme cu presiunea. Sper sa nu gresesc...
« Ultima Modificare: 17.Oct.2015, 07:57:41 p.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: gabineg

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
Salut,
cam greu cu transmisiile de date, dar uite un exemplu simple. Toti 4 senzorii emit pe acelasi canal/frecventa, dar e important ce emit, si anume:
1. fata stanga emite: fs23, unde fs= fata stanga si 2.3 presiunea
2.fata dreapta: fd22
3. spate stanga: ss22
4. spate dreapta: sd22

Si uite asa calculatorul stie ca pe fata stanga tu ai presiunea x.
Bineinteles ca acel cod transmis e posibil mai complicat, in baza doi..draci..nu stiu eu cum codeaza fiecare producator, ideea este ca pot comunica pe un canal mai multe persoane/device-uri transmitand coduri de identificare in prealabil si apoi informatia cautata.

• Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: gabineg, georgeek

Offline Cosmin09

Pai da, fs, fd, ss, sd sunt numele date de cel care le-a imperecheat cu calculatorul masinii care le vede semnalul in aria lui de receptie.

As zice ca e asemanator cu un sistem de alarma pentru locuinta. Cel ce programeaza functionarea sistemului de alarma, trece in centrala alarmei (adica calculatorul la care sunt conectati toti senzorii) nume familiare pentru ca utilizatorul sa poata vedea pe afisajul tastaturii ce senzor s-a declansat, spre exemplu pentru un senzor de deschidere usa/geam (contact magnetic -CM) pe care alarma il vede de fapt sub un cod, sa zicem 2ac5d46, programatorul ii pune numele "CM bucatarie". Apoi, daca suna alarma din cauza declansarii acestui senzor, utilizatorul va vedea pe ecran ca s-a activat "CM bucatarie" si stie unde sa verifice daca e geamul deschis sau daca senzorul s-a activat eronat...

In cazul senzorilor de presiune cred ca e mai degraba asemanator cu ce exista la statiile meteo casnice unde poti avea mai multi senzori in diferite incaperi si le poti da numele incaperii ca sa stii ce citesti pe afisajul statiei.
« Ultima Modificare: 17.Oct.2015, 08:12:55 p.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
Am ”incaltat-o”cu Debica Frigo HP (am mai folosit Debica si am fost multumit de comportamentul anvlopelor). DOT 2015, luate de la Vadrexim.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline sirsefu

chestiunea cu imperecherea senzorilor: nu exista receptori in fiecare butuc? si fiecare sa isi primeasca semnalul de la senzorul din raza lui?
din ce stiu...nu e nevoie de programarea senzorilor la service. ii recunoaste sistemul automat

Offline danyepz

Nu am imperecheat nici un senzor, nu i-am montat in vreo ordine anume.
S-au calibrat foarte repede si din ce vedeam pe bord nu toti o data ci pe rand.
Daca exista probleme cu un senzor se vede din computerul de bord care anume este de vina.

Iar daca vrei sa mergi fara senzori singurul afisaj de pe ecran este asta

se poate accesa insa DOAR pentru cateva secunde si meniul normal dar imediat dispare si ramane avaria.

senzorii pe original arata asa si sunt 99% convins ca cei de de SX4 de pe olx sunt identici

si produsul final :

Legat de o comparatie intre Continental-urile de vara si aceste Nokian pot spune :
     Nokian-urile sunt mai zgomotoase la rulare.
     amandoua au clasa C la consum si testat de mine consumul este identic.
     Nokian-urile sunt mult mai comfortabile la trecerile cu tramvaiul masina a devenit silentioasa la fel si la gropi,simt o diferenta foarte mare.

• Swift 1.2 2019

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline Laurentiu

Daca exista probleme cu un senzor se vede din computerul de bord care anume este de vina.

Acum am inteles cum sta treaba cu senzorii. Credeam ca in bord iti da doar o informatie generala si nu una idividuala (pe fiecare roata in parte).
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

Problema este alta.... daca ai presiunea scazuta pe o roata se activeaza atentionarea in bord si nu mai poti accesa alte informatii din cb.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea