Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247631 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Tocmai din faptul ca afecteaza suspensia duce la aparitia trepidatiilor la franare (nu la rulare).

Depinde de diferenta in ET... Plus ca vorbim de ceva ce s-ar intampla in timp.

@shpeedy am dat pe jante de aliaj noi cat cer cei de la suzuki pe tabla...sunt curios tu ce ai alege?

Dar nu despre asta era vorba, ci despre afirmatia ta cu privire la performanta in vanzari...  ;) Bineinteles ca as alege jante de aliaj AM, dar cu gandul utilizarii lor, nu la ce as obtine pe ele in cazul unei vanzari dupa ceva vreme.

de exemplu ar trebui sa fie ok (am facut filtrare pe marca/model autoturism)

Poti merge cu incredere pe jantele de la Alcar (Dezent/AEZ/Dotz/Enzo).

@Rexkroki: da, am vazut. Dar - pe de o parte - am vazut si filmuletul cum urca Skoda cu CrossClimate pe zapada si - pe de alta parte - respectivele temperaturi (si peste) le ai cam din Martie pana in Octombrie. Daca in restul timpului se descurca onorabil, as putea trai cu CrossClimate-urile cativa ani (sa vedem si cum trec peste iarna asta colegii de forum care au facut deja mutarea). La tine cred ca e situatia putin diferita, Elvetia parca e la altitudine mai mare decat Romania.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline danyepz

@shpeedy 100 % motivul cumparari a fost estetic,chestia cu vanzarea era un extra argument dat lui @lerua07 care nu era de acord cu jante de aliaj iarna si ca setul de jante de tabla de la suzuki este de ales.. Vs cost aprox. la fel dar cu aliaj.
  • Swift 1.2 2019

Offline Silfax

Cum RO este mai la sud decat UK, par a fi alegerea potrivita si pentru RO.

Gresit. Cel mai sudic oras din Anglia are iarna cea mai joasa temperatura undeva pe la 4 grd. Deci precipitatiile raman in proportie de 99% - ploaie. Nu are rost sa ne amintim iarna ce temperaturi si precipitatii avem noi. Parerea mea despre anvelopele bune la toate e ca sunt in cel mai bun caz mediocre ca si comportament, in orice anotimp.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline rexkrokiDAU

Nu se poate compara UK sau CH cu RO, influentele climatice sunt diferite. Chiar dacă poate temperaturile medii anuale sunt asemănătoare, cele medii măsurate în lunile de iarnă sau vară sunt diferite.

Offline Silfax

Pentru cele de 16 am vazut ET38.  Numarul asta e important pt ca o janta nepotrivita s-ar putea sa duca la trepidatii in volan sau sa loveasca roata in caroserie

Pot spune din experienta ca nu apare nici un fel de trepidatie in volan. O usoara tendinta sub/supra viratoare eventual. Iar solicitarile pe punti cresc in mod cert. Ale mele ieseau in afara cu 1,8cm fata de original, iar senzatia de stabilitate era priceless.

L.E.

Aici jantele despre care vorbesc.
« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 05:25:22 p.m. de Silfax »

Offline vladiopa

Pai e foarte posibil ca la o anumita plaja de ET sa nu se intample nimic dar undeva in afara acestui interval sa apara probleme la franare. Ceva mai multe detalii se gasesc AICI

Offline Lerua07

Un articol interesant. Din el rezulta ca anvelopele Yokohama de iarna fac parte din.... clasa buna !
http://www.promotor.ro/utile/ai-cauciucuri-de-iarna-premium-mid-range-economic-sau-budget-afla-aici-14843674
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rexkrokiDAU

Nu văd acolo mărci consacrate ca Victoria sau Danubiana :D

Offline vladiopa

Nu le vezi pt ca au existat niste hoti care au "praduit" fabricile alea si le-au pus pe butuci

Offline Silfax

Au venit senzorii