Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247630 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Iată concluzia celor de la tyrereviews.co.uk  puțin diferita de cea din testul Autobild.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Is-there-a-true-all-season-tyre-We-find-out.htm

Nu cred în conspirații, mai ales ca nici nemții nici englezii nu-i iubesc prea mult pe francezi.

Interesant articolul...

Doua aspecte am retinut:

The real highlight of the CrossClimate is as Michelin have marketed it, it feels like a summer tyre during the summer months, and doesn't sacrifice dry braking when compared to a summer tyre. For this reason, it would be our choice if you had to run one tyre year round in the south of the UK.

Cum RO este mai la sud decat UK, par a fi alegerea potrivita si pentru RO.

For ultimate performance, or on larger, more powerful cars, a dedicated summer and winter tyre combination is still the most effective choice.

Conduci in forta/la limita, atunci nu te aventura catre anvelope all-season.

In primul rand nu tin masina 10 ani sau o las mostenire asa ca jantele sunt niste consumabile (doar cu mult noroc se vor potrivii pe urmatoarea masina altfel le vand si iti garantez ca o sa sa le vand mai scump decat unele de tabla )

Eu n-as fi asa sigur...

Depinde de momentul in care le vinzi. Daca le vinzi peste 1 an, s-ar putea sa resusesti. Daca le vinzi mai incolo, s-ar putea ca situatia sa se schimbe: o janta de aliaj care a trecut prin cateva ierni prezinta o uzura a carei remediere (de catre tine sau de catre cumparator) costa ceva, pe cand o janta de tabla - chiar ruginita - o rezolvi (tu sau cumparatorul) relativ repede cu o perie de sarma, un grund si o 1-2 spray-uri cu vopsea. Asta ca sa nu intram in detalii de genul indreptare/roluire janta, operatiuni mai costisitoare la una de aliaj. Plus ca investitia initiala in jante de aliaj poate fi mai mare decat in cele de tabla...

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline vladiopa

Ajutati-ma si pe mine cu o informatie va rog. Am nevoie de codul complet al jantelor de 17". Din ce vad ca s-a discutat pana acum au fost aduse mentionate doar cele de 16". Banuiesc ca PCD-ul si ET-ulntrebuie sa fie la fel ca la cele de 16". E corect?
Merci!

Offline shpeedy

PCD-ul da (e distanta dintre prezoane). ET-ul poate fi diferit, depinzand si de latimea jantei (x5/5.5/6/6.5/7...), o alta caracteristica a unei jante.
« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 09:45:16 a.m. de shpeedy »

Offline vladiopa

Pentru cele de 16 am vazut ET38.  Numarul asta e important pt ca o janta nepotrivita s-ar putea sa duca la trepidatii in volan sau sa loveasca roata in caroserie

Offline shpeedy

Nu prea am auzit ca ET-ul sa dea trepidatii in volan... Fctie. de valoarea ET, roata poate sa fie mai aproape sau mai departe de caroserie - pe langa impactul vizual, efecte pot aparea asupra componentelor puntilor.

Offline vladiopa

Tocmai din faptul ca afecteaza suspensia duce la aparitia trepidatiilor la franare (nu la rulare).

Offline danyepz

ET - ul reprezinta distanta fata de etrierul de frana acolo este singurul loc in care janta poate lovii iar 38 din ce mi au spus cei ce vand jante este minimum acum daca pentru 16 este altceva chiar nu stiu...raspunsul cel mai bun il vei gasii la ceii ce band atentie ca aveti nevoie si de inele de centare pentru butucul de 60.1 al vitarei.
@shpeedy am dat pe jante de aliaj noi cat cer cei de la suzuki pe tabla...sunt curios tu ce ai alege?

Trpidatiile nu vin de la suspensie...se stramba jantele sau sw o ovalizeaza discul....in nici un caz de la suspensie
« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 09:51:20 a.m. de danyepz »
  • Swift 1.2 2019

Offline vladiopa

de exemplu ar trebui sa fie ok (am facut filtrare pe marca/model autoturism)

Offline danyepz

• Swift 1.2 2019

Offline rexkrokiDAU

@shpeedy, tu ai văzut la ce temperaturi au fost făcute testele alea? Ia citește mai atent și vezi dacă nu îți dă cu virgula. :)