Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247629 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vladiopa

@danut1900 - evita resapatele. Unele abia se pot echilibra, umplii roata de plumb+ alte motive pt care e bine sa le eviti
« Ultima Modificare: 14.Oct.2015, 07:31:06 p.m. de vladiopa »

The following users thanked this post: danut1900

Offline aleksanders

Are cineva vreo idee de codul senzorilor de la Vitara?
Sa fie aceeasi cu cei de la S-cross?
Maine vreau sa imi achizitionez un set de anvelope de iarna cu jante si as vrea sa stiu ce senzori se potrivesc.
Am cautat pe toate site-urile suzuki din europa la accesorii si nu am gasit nicaieri senzorii de presiune pentru vitara(doar la s-cross am gasit)

sunt senzorii pusi si pe s cross
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danyepz

@sifax
De la alcar am primit si eu oferta azi(intre 180 si 220 bucata)....s-au configurat senzorii la tine?
Am sunat la suzuki ploiesti si acolo senzorii sunt 305 ron la comanda si livrabili in 5 zile lucratoare.

Legat de vadrexim.ro  azi am luat de la ei niste nokian wr d3 215 /60/16 99h la 435 ron ultimile bucati din stoc,initial facusem comanda pe noile nokian wr d4 dar din pacate nu aveau pe stoc si nici la livrare in curand,am obesrvat ca desii aveau pe site vreo 20 de modele in fapt nu puteau livra decat 4-5,am vrut sa iau si niste jante de la ei si acelasi raspuns doar 1 model pe stoc saptamana asta.

@alexanders...am sunat la suzuki ploiesti si cica au alt cod de produs cei de vitara (eu insa inclin sa iti dau dreptate ca sunt aceeasi)
Codul dat este acesta 43139 61m00 000 iar pt scross este 43130 61m00 000...la o cautare rapida pe "goagal" ar cam fi aceeasi
Am cautat si eu pe olx si se gasesc de la 300 ron setul sh pana la 600 ron,de sx 4 care sunt la fel cu cei de pe s-cross teoretic,practic ....

Astazi a venit si mos craciun si am cules urmatoarele :
un set de anvelope Nokian WR D3 215-60-16 99 H      1740 ron
un set de jante aliaj  16 inchi 5x114.3 ET 38                 1320 ron
iar maine mos niculae a promis ca vine si el cu set de senzori (800-900 ron)

Daca reusesc sa iau si senzorii la 800 ron ma duce la pret (3860 ron) exact cat setul cu yokohama doar ca am niste anvelope superioare (in teste) si jante de aliaj si nu de tabla.
Cam asa arata "cadoul"

L.E.  dotul cam vechiut la vadrexim 1814 dar ma grabeam si in alta parte nu am gasit nimic pe stoc.

• Swift 1.2 2019

Offline aleksanders

Si eu ma gandesc sa pun tot nokian de la vianor ....dar le pun pe jantele masinii ce le vreau sa ramana de iarna si la primavara sa iau un set de jante cu mai multe spite  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Lerua07

Voi de ce credeti ca producatorii (unii chiar din gama de masini premium) prefera sa ofere setul de iarna cu jante din tabla ? Sigur nu din motive de pret. >:)  Ci ptr ca cele din aliaj nu rezista bine la sare si ceilalti agenti chimici la care sunt expuse iarna. Dealerii vand un set de la Suzuki ptr Vitara cu 3500 lei + un set prezoane antifurt. Cu un set de capace de 70-80 lei , numai de aproape iti dai seama ca jantele nu sunt din aliaj. Eu cred ca este o oferta f buna si ca nu se prea merita sa fie facute din bucati, caz in care ies chiar si la pretul de 3900-4000 lei. Cat despre anvelopele Yokohama cititi pe forum-urile si revistele de specialitate din SUA si o sa va convingeti ca sunt peste medie.
Dar.... fiecare cu preferintele lui !!!!!!!!
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

Salut @mpamfil - m-am uitat pe ce mi-ai dat, iar clasificarea celor dela ADAC este cel putin ciudata, ca sa nu zic dubioasa ! vezi si clasamentul anului 2014. Adica Michelin e langa Sava , si alte ciudatenii. Intr-adevar Yokohama e pe 2, dar clasamentul asta parca ar fii facut in Romania. Sau poate ca erau alta dimensiune, nu stiu.... Dar o anvelopa de 70 de lire sau 400 lei nu poate fii premium ! Si nu cred ca va confunda cineva Yokohama cu China ! E corect ce spui tu,conform acelor site-uri dar da-mi voie sa am si eu rezervele mele. Aceste anvelope ar fii dupa gustul nostru : bun si ieftin ! Oare? Uite un site cu clasificare de anvelope (gasit la repezeala) :   http://promo-anvelope.ro/Tyres/?width=215&height=60&rim=16&brand=Yokohama .Bafta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline georgeek

Iată concluzia celor de la tyrereviews.co.uk  puțin diferita de cea din testul Autobild.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Is-there-a-true-all-season-tyre-We-find-out.htm

Nu cred în conspirații, mai ales ca nici nemții nici englezii nu-i iubesc prea mult pe francezi.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

The following users thanked this post: shpeedy

Offline rexkrokiDAU

Dacă am priceput eu bine, pe perioada când s-au făcut testele din articolul de mai sus, temperatura era intre 15 și 18 grade. Trageți voi concluziile. :)

Offline mpamfil

@enicky Daca gama Michelin Alpin pentru aceleasi dimensiuni costa tot in jur de 68 - 70 de lire, asta inseamna ca nici Michelin nu e marca premium?
Iar pe http://www.cauciucuridirect.ro/ Yokohama e tot in categoria premium, am mai multa incredere in ei decat intr-un site de care au auzit 3 oameni.
« Ultima Modificare: 15.Oct.2015, 08:35:04 a.m. de mpamfil »
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline danyepz

Voi de ce credeti ca producatorii (unii chiar din gama de masini premium) prefera sa ofere setul de iarna cu jante din tabla ? Sigur nu din motive de pret. >:)  Ci ptr ca cele din aliaj nu rezista bine la sare si ceilalti agenti chimici la care sunt expuse iarna. Dealerii vand un set de la Suzuki ptr Vitara cu 3500 lei + un set prezoane antifurt. Cu un set de capace de 70-80 lei , numai de aproape iti dai seama ca jantele nu sunt din aliaj. Eu cred ca este o oferta f buna si ca nu se prea merita sa fie facute din bucati, caz in care ies chiar si la pretul de 3900-4000 lei. Cat despre anvelopele Yokohama cititi pe forum-urile si revistele de specialitate din SUA si o sa va convingeti ca sunt peste medie.
Dar.... fiecare cu preferintele lui !!!!!!!!

In primul rand nu tin masina 10 ani sau o las mostenire asa ca jantele sunt niste consumabile (doar cu mult noroc se vor potrivii pe urmatoarea masina altfel le vand si iti garantez ca o sa sa le vand mai scump decat unele de tabla )
Legat de iarna iti dau dreptate ca sunt mai afectate dar ai uitat sa mentionezi si ca alea de tabla dupa 2-3 ierni la noi sunt deja pline de rugina si care cu tot cu acel capac o sa se vada.
Vorbeai de anvelope facute din "bucati" pai astia de la suzuki cum crezi ca le fac ?
tot din bucati si din ratiuni economice acel set este disponibil doar prin zona asta a Europei.
Sa stii ca suzuki vinde cea mai ieftina janta de aliaj pe 16 cu 700 ron si daca ar face un set de iarna cu jante de aliaj nu ar avea cui sa il vanda...vorbeai de cei premium pai acolo o janta de tabla este 150 de euro la aliaj pe original vorbim de peste 4-500 bucata si chiar si cand dai atatia bani pe o masina sa stii ca e greu sa dai 3 mii pe un set (euro)
Legat de anvelope sincer nu prea m-au interesat testele din SUA ci cele din Europa mai ales ca prin partea asta de continent "iarna nu-i ca vara" si am preferat niste anvelope care pe unde au fost testate (si au multe teste)au luat de multe ori podiumul...vezi aici :

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D3.htm
  • Swift 1.2 2019