Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247626 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Eu am ales sa echipes masina cu Nokian-uri WR D4 pe jenti de metal cu set de senzori noi si am iesit la 3200 lei ... la fel as face si acuma (jenti si senzori compatibili gasesti la @jante.otel )

The following users thanked this post: jante.otel, RaduTGV

Offline ntire2000

.... si Nokian este cu mult peste Yokohama în orice test de aderenta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: RaduTGV

Offline RaduTGV

Si asta era unul din dubiile mele, in sensul in care mu am nici un feedback despre Yokohama. La masina veche am folosit Goodyear de vara, iar pentru iarna Goodyear si apoi Debica, de care am fost foarte multumit.
  • Vitara 1.4 Boosterjet Mild hybrid 4WD Passion

Offline Vecchio

Asta zici tu! Ăsta-i de altă părere!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline ASZ

Asa sunt de diferite de la o dimensiune la alta .. de la un model la altul .. incat unul care e in top ca si marca, poate fi din cauza modelului sau / si dimensiunii, in cu totul alta pozitie a topului.
Cert este ca la dimensiunea pt Vitara (215/60/16) acest model de Nokian-uri de iarna sunt foarte bine vazute .. si peste acele yokohama ...

Offline ntire2000

Vorbeam strict de gumele de iarna.
La astea eu zic ca nu sunt multe peste Nokian, iar daca sunt si pretul este pe masura performantelor.
Iar Yokohama chiar daca sunt proiectate pentru sezonul de iarna sunt convins ca sunt testate pe clima nipona care difera foarte mult de ceea ce avem noi în Europa.
Singurul minus la Nokian poate fi originea - sunt loturi fabricate prin Rusia.
Iar la ce standarde de calitate au aia cred ca m-as gândi de doua înainte sa le cumpar.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

Salutare!
Dupa lungi asteptari (sau asa mi s-a parut mie X-() mi-a sosit Vitara. O sa o ridic undeva saptamana viitoare. Vreau sa va cer sfatul in legatura cu rotile de iarna. Recomandati setul vandut de Radacini (anvelope Yokohama + jante tabla 16inch + senzori presiune)? Pretul este de 3500 RON. Pentru variantele aftermarket ma gandesc la eventuale erori la imperecherea senzorilor de presiune cu masina.
Sunt binevenite si orice alte sfaturi despre ce ar mai fi indicat sa achizitionez in plus la masina.

Daca nu le-ai primit moka de la dealer, de ce te gandesti sa cumperi jante de 16 plus senzori plus anvelopede iarna si sa nu iei doar anvelope de iarna de 17?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline teutzue

Pentru senzori poti sa gasesti ieftin (150 lei) pe aliexpress:
https://www.aliexpress.com/item/4000224564054.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1c834c4dqkaxf1

Altfel poti citi topicurile de senzori care sunt identici la Vitara, S-cross etc:

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6117.msg320882#msg320882
sau
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5423.msg317587#msg317587

Pe topicul de senzori poti vedea preturi de la 120 lei pana la 220 cu codurile aferente: VDO, Continetal sau altele care trebuie programate.

Alte variante pentru senzori si jante: colegul @ jante.otel.
Jantele de duster auzisem ca-s compatibile de asemenea.

In rest, la anvelope orice cu indicii A sau B pentru aderenta si franare trebuie sa fie ok. Eu am avut barum de iarna si n-am avut probleme. Ceva echilibrat, nici scump, nici prea ieftin.

Spor si poate ne impartasesti ce solutie gasesti :D.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline RaduTGV

Multumesc pentru sfaturi!  :good:
O sa analizez mai bine problema si o sa va spun ce am ales. Ma gandesc sa deschid si un jurmal de bord si probabil o sa scriu acolo. O sa vad cu ce buget raman supa achitarea masinii, taxe, asigurari, etc.
Diferenta de pret nu este cea mai mare problema, adica cele oferite de dealer sunt 3500 ron, iar la o simulare online am configurat un set cu 3870 , dar cu anvelope Goodyear, in care am mai multa incredere.

La senzorii TPMS din China problema este lipsa garantiei in cazul in care vin defecti sau nu pot fi imperechiati cu masina.
  • Vitara 1.4 Boosterjet Mild hybrid 4WD Passion

Offline ntire2000

La senzorii TPMS din China problema este lipsa garantiei in cazul in care vin defecti sau nu pot fi imperechiati cu masina.
Am luat eu si cel putin vizual arata mai bine decât cei originali cu care vine echipata masina.
O sa caut postarea ca sa vezi ce model am luat eu.

Am gasit. https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5996.msg294345#msg294345

In prima poza sunt alaturati senzorul original - stânga si cel aftermarket - dreapta.

Produsul aftermarket este acesta.
Pretul vad ca este incredibil, 34 USD 4 bucati.
« Ultima Modificare: 17.Iun.2021, 09:55:27 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού