Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 252738 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

Buna tuturor! a incercat cineva sa monteze cauciucuri 215/60/R17 pe jantele originale (Vitara facelift, 2019 1.4)?
Vreau sa pastrez jantele/senzorii si sa montez cauciucurii all season dar cu balon mai mare, pentru mai mult confort (cauciucurile originale 215/55/R17). Multumesc

Pana la urma si-a pus cineva 215/60/R17? Oare atinge pe undeva?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline malanciuc

Va salut,

Am echipat Vitara cu anvelope noi de iarna, 215x55x17. Sunt din categoria mijlocie de calitate/pret.
Este normal sa se simta usoare vibratii si un sunet huruit in timpul mersului, chiar si la viteze mici (5-10 kmh)? O fi doar la inceput, pana se uzeaza putin? Mentionez ca au fost echilibrate si montate corect.

Thanks!
  • Vitara 2020 1.4 Hybrid

Offline fireburn

Este normal sa se simta usoare vibratii si un sunet huruit in timpul mersului, chiar si la viteze mici (5-10 kmh)? O fi doar la inceput, pana se uzeaza putin? Mentionez ca au fost echilibrate si montate corect.

Salve, da, se aud la rulare, comparativ cu cele de vara, care-s mai silentioase.

The following users thanked this post: malanciuc

Offline gigel

Salut!
   Ale mele, BF Goodrich G Force Winter 2, mi se par mai silenţioase şi preiau şocurile mai bine decât cele de vară.
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic

Offline Flamaropol

Nu am avut prea multe masini la viata mea, dar la ultimele trei am observat ca sunt mai zgomotoase cauciucurile de iarna decat cele de vara.
Daca e invers, cred ca ar trebui sa iti pui niste intrebari.
Ori cele de vara nu sunt in regula, ori cele de iarna........parerea mea.
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline Bobi

La mine cele de vara (Continental Eco) sunt foarte zgomotoase, depasesc ca nivel sunet pe celelalte surse de zgomot, iar cele de iarna (Kleber Krisalp Hp3) nici nu le aud, iar dupa 100 km/h aud doar aerul pe langa oglinzi si putin din sunetul motorului.
Acest lucru ma face sa caut anvelope de vara cu nivel ff scazut de zgomot, am gasit ceva la 67dB..

Offline Fujitsu

Tot Kleber Krisalp 3 am și sunt mulțumit de ele, nu am sesizat zgomot la rulare.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Flamaropol

Salutare,

Astazi mi-am cumparat o cheie dinamometrica (1/2", 28 - 210 NM).
Intentionez sa o folosesc la stransul prezoanelor de la roti, la cuplul care e specificat in carte.
Intrebarea mea este urmatoarea: tubulara pe care o am nu intra in cheia dinamometrica (e prea larga tubulara).
Dar daca folosesc un mic brat preluncitor (de vreo 8 cm) si pun intr-un capat al bratului tubulara si celalalt capat al bratului intra in capul de la cheia dinamometrica (sper ca m-am facut inteles), totul se imbina perfect.
Intrebarea mea este daca strang prezoanele cu tubulara imbinata in cheia dinamometrica asa cum v-am povestit mai sus, e ok sau se strange la alt cuplu decat o reglez eu?
Sau este necesar sa cumpar o tubulara speciala care sa intre direct in cheia dinamometrica?
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Offline Valentin.Bartolomeu

Nu afecteaza cu nimic cuplul de strangere. Iti recomand sa le strangi la 105-106N/m. Am intrebat in service Suzuki si mi-au spus ca ei la valoarea asta strang. Vezi ca exista tubulara speciala 1/2 cu protectie pentru jante de aliaj vopsite. Astfel scapi de prelungitor/adaptor.
https://www.emag.ro/tubulara-de-impact-plastificata-pentru-jantele-de-aliaj-aluminiu-17-mm-1004/pd/D8WL2JBBM/
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

The following users thanked this post: Flamaropol

Offline perfidus

Cuplul indicat de cheie este multiplicat cu raportul de extensie al bratului de aplicare al fortei pentru a se aplica valoarea corecta de strangere.
Vedeti ca exemplu desenul de mai jos.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")