Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247632 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline malanciuc

Va salut,

Nu am rabdare sa caut pe istoric asa ca intreb aici:
Pe Vitara 2020 am jante+gume de 17. S-ar vedea asa rau daca cele de iarna le pun pe 16"? Mi se pare ca ramane cam mult spatiu intre carenaj si anvelopa.

Ocilez intrea a-mi cumpara jante+gume de 16" pentru iarna si intre a-mi lua doar gume pe 17".

Multumesc!
  • Vitara 2020 1.4 Hybrid

Offline toma

Diametrul este aproximativ acelasi: la jantele pe 17'' ai anvelope 215/55 iar la cele pe 16'' ai anvelope  215/60.

PS: daca nu ai rabdare poate ca un forum nu este cel mai potrivit loc pentru tine  :dknw:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: malanciuc

Offline Dogy

Va salut,

Nu am rabdare sa caut pe istoric asa ca intreb aici:
Pe Vitara 2020 am jante+gume de 17. S-ar vedea asa rau daca cele de iarna le pun pe 16"? Mi se pare ca ramane cam mult spatiu intre carenaj si anvelopa.

Ocilez intrea a-mi cumpara jante+gume de 16" pentru iarna si intre a-mi lua doar gume pe 17".

Multumesc!

Sincer, eu nu am inteles de ce ar fi mai bune rotile de 16 pentru iarna si de ce ar trebui sa-mi cumpar un alt set de jante+gume de 16.
Asa ca mi-am luat doar gume de iarna de 17 - unele foarte bune.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline ntire2000

Eu mi-am luat gume de iarna pe jantele originale.
Si ca sa ma pot da vara cu viteza mi-am îmbunatatit stabilitatea cu un set de jante tot de 17 mai late si ET scazut.
La anul, daca ne mai lasa astia sa ne plimbam, o sa iau si gume mai late.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Sincer, eu nu am inteles de ce ar fi mai bune rotile de 16 pentru iarna si de ce ar trebui sa-mi cumpar un alt set de jante+gume de 16.
Asa ca mi-am luat doar gume de iarna de 17 - unele foarte bune.

Cred ca depinde de fiecare ce si cum, pun si eu cateva opinii subiective:

- Daca schimbi anvelopele la un service de roti cum ar fi auto-soft, care au preturi destul de mari, vei constanta la un calcul pe 4-5 ani ca era mai ieftin sa iei niste jante de tabla.
- Daca ai unde sa le depozitezi acasa le pot schimba si singur si economisesti si mai mult (manopera schimb + "hotel" roti). Te duci la echilibrat din cand in cand.
- Nu stiu cum se comporta valvele de la senzorii TMPS la "frecus" de doua ori pe an. Aici ai variante unui simulator de TMPS pentru al doilea set de roti daca bugetul nu permite achitionarea unui alt set de senzori.
- Cand diametrul jantei de mai mic, "balonul" anvelopei e mai mare lucru care poate fi util iarna prin prisma confortului. Deasemeni ai un pret mai redus desi nu cred ca diferenta e semnimificativa intre R16 si R17
- Jante de tabla, chiar daca mai putin estetice, sunt mai utile iarna cand ai sanse sa dai in "bolovani" de gheata sau sa le racai in sleauri de gheata.

La mine "calculul" a iesit ca prefer un al doilea set de roti cu jante de tabla de 16'' si inca un set de senzori. "Calculul" este subiectiv si concluzia poate fi diferita de la persoana la persoana.
Nu in ultimul rand, bugetul este un aspect foarte important si deciziile sunt luate tinand cont si de asta.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: kellogs

Offline malanciuc

Eu am avut un Ford Focus pana acum 2 luni, cu roti separate de iarna si vara, ambele pe 16".

Cu siguranta stiti ce razboi este la poarta vulcanizarilor cand se anunta o ninsoare sau in primele zile dupa ce cade prima ninsoare.
Evitarea acestui razboi este principalul scop pentru care prefer jante tabla + cauciucuri de iarna, pe care sa le pot schimba eu acasa.
Bineninteles, avantaje se aduna si la partea financiara sau in ceea ce tine de confortul generat de talonul de 60 mm.

Intrebarea mea initiala era legata de aspectul masinii dupa echiparea cu roti de 16, sa nu para ridicola. M-am lamurit intre timp ca se compenseaza diametrul total.

Have fun!
  • Vitara 2020 1.4 Hybrid

The following users thanked this post: toma

Offline Dogy

Nu compenseaza in totalitate - ramane cam o jumatate de inch in minus la rotile de 16. Dar nu e deranjant vizual.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline gelum

Eu am optat pentru gume de 17, care vin pe aceleași jante de 3 ani și nu am avut probleme cu senzorii pana acum. Merg la aceeași vulcanizare mereu iar oamenii sunt serioși. La momentul când a fost necesară înlocuirea celor de vara cu  cele de iarna, am mers tot pe 17 de la BFGoodrich, cumva mediu spre bun și sincer sunt foarte mulțumit. Am înlocuit săptămâna trecută și nu a fost aglomerat deloc... iar eu am ajuns in Rodna in excursie, unde chiar a nins, dar sus la altitudine mare . Călătorii plăcute sa aveți cu suzele și nu va stresați prea tare, care, cum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Suzuki Vitara Passion 1,6 Allgrip

Offline toma

Intre timp am cumparat si eu anvelope noi de iarna, Yokohamele m-au servit deja cinci ierni.

Am ales BF Goodrich G-Force Winter 2, care au costat 1664 lei cu tot cu transport. Parcurgand cateva teste comparative si comparand preturile anvelopelor care ocupa primele pozitii consider ca au un raport calitate pret foarte bun. Ramane de vazut daca "teoria" se adevereste in practica.

In seara asta am fost si am schimbat rotile prin urmare poa' sa ninga  :D

Offline ntire2000

De fiecare data dupa ce am pus gumele de iarna a fost ca un facut, am mers cu ele si pe temperaturi de august.
Deci ma astept la o încalzire a vremii.  :)

PS: ma uit ca prostul la Kleber Krisalp HP3 ale mele

https://www.emag.ro/anvelopa-kleber-krisalp-hp3-205-55r16-91h-iarna-h5324967/pd/D1414NBBM/

si la BF-GOODRICH G-FORCE WINTER 2

https://www.anvelopejantealiaj.ro/anvelope-4x4-iarna-bf-goodrich-g-force-winter2-suv-xl-ms-3pmsf-215-65r16-102h

si nu vad absolut nici o diferenta.... :-/
« Ultima Modificare: 20.Oct.2020, 11:20:15 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού