Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247646 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Btw, recomandati Yokohama ca anvelope de iarna? Ca asta vand ei la set. :)
   Eu iti recomand sa eviti acest gen de intrebari, pentru ca raspunsurile vor fi subiective, stiute fiind diferentele de opinii dintre utilizatori !
   De obicei anvelopele au pe site-urile de specialitate niste caracteristici(aderenta, consum conbustibil, etc.) dupa care te poti orienta in vederea achizitiei.
Sa ne gandim doar la stilul diferit de condus al fiecaruia si ne putem da seama ca ptr. unul sunt bune, ptr. altul nu !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Exista diverse publicatii auto care au clasamente. Clasamentele difera de la o revista la alta in privinta "celei mai bune" si chiar daca ordinea in top difera clasarea in 3 categorii: foarte bune (si scumpe), medii (ca performante si pret) si slabute (dar cu pret bun) este de obicei aceeasi in toate aceste clasamente. Prin urmare le poti consulta pentru a intelege in care din aceste 3 categorii se claseaza o anumita anvelopa. Mai departe, daca o tintesti pe "cea mai buna" intervine evident subiectivismul (dezinteresat sau pe bani) al fiecarei publicatii.

Legat punctual de intrebarea ta: am achizitionat in 2015 pachetul cu roti de iarna de la Suzuki cu anvelope Yokohama. Nu stiu cum s-au schimbat in 5 ani modelele lor de iarna ca nu am fost pasionat de subiect. Insa pe cele de atunci pot spune ca le incadrez undeva intre categoriile mediu si top. Nu am o parere rea despre ele, in primii doi ani s-au comportat bine in conditii de iarna cu zapada sau ghiata multa. In ultimele ierni nu prea am mai facut drumuri grele cu ele iar in oras a nins foarte putin.
Vine acum momentul sa le schimb si nu cred ca voi mai lua tot Yokohama, as vrea sa ma indrept catre ceva din gama de top (Michelin, Goodyear, Dunlop, Vredestein).
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline jante.otel

Eu am pe a mea masina anvelopele de iarna Nokian - le-am pus de noi in iarna lui 2019 - 2020.
Ce-i drept n-a prea fost ea zapada in iarna asta, dar cand am prins un pic momentul m-am infipt cu ele in omat si taaaare mi-a placut.
Recunosc insa ca impresia a fost pur subiectiva pt ca n-au fost conditii optime de evaluat corect.

Iarna sta insa mi-a soptit o pasarica (era pelican) c-o sa fie zapada de o juma' de metru timp de trei luni in an, asa incat o sa ma satur de evaluat anvelopele de iarna
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: NicNic

Online ntire2000

Vine acum momentul sa le schimb si nu cred ca voi mai lua tot Yokohama, as vrea sa ma indrept catre ceva din gama de top (Michelin, Goodyear, Dunlop, Vredestein).
Sau daca esti patriot poti sa iei KLEBER KRISALP HP3 (au B la aderenta si C la consum pentru 215x55x17).
Nu-mi pare rau ca le-am luat, am aflat ulterior ca sunt fabricate la noi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Fujitsu

Sau daca esti patriot poti sa iei KLEBER KRISALP HP3 (au B la aderenta si C la consum pentru 215x55x17).
Nici mie nu-mi pare rau, dar mi s-a spus ca sunt mai multe fabrici prin Europa de est (ex Serbia) si nu-mi pot garanta ca alea pe care le-am luat eu provin din Romania   :) :-?
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
...as vrea sa ma indrept catre ceva din gama de top (Michelin, Goodyear, Dunlop, Vredestein).

Mai sunt Continental si Pirelli care se fabrica in tara.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

[...]

Iarna sta insa mi-a soptit o pasarica (era pelican) c-o sa fie zapada de o juma' de metru timp de trei luni in an, asa incat o sa ma satur de evaluat anvelopele de iarna

Sa nu fi fost vreun cuc stingher...  :)

Tare mi-as dori sa ma insel eu si sa ne troieneasca bine, macar vreo 2 luni!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline remarque

Pe ambele mașini din dotare am pentru iarnă Kleber, pe Kona am tot KLEBER KRISALP HP3. Nu sunt de top, sunt din gama medie, dar mi s-au părut un optim d.p.d.v. raport calitate/preț.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Online ntire2000

Eu am fost fan Nokian.
Am avut si de vara si de iarna, cele de iarna mi s-au parut fabuloase pe Ignis.
Când altii abia se puteau tine pe picioare eu mergeam cu 80km/h si n-am avut nici un stres.
Dupa ce au deschis fabrica din Rusia am renuntat la ele, aia jumatate dintre ei merg bauti la munca.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

Eu am ales Pirelli Cinturato pentru Swift. Sper sa fiu mai multumit de ele decat cele de dinainte, Hankook IceBear. Desi aveau 5mm carne, cauciucul era imbatranit si derapam la plecarea de pe loc daca era zapada pe sosea.