Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247638 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline luciiacob

Buna seara. Masina o am echipata cu pachetul iarna de la reprezentanta Yokohama 205/60/16 (71 db). Sunt destul de zgomotoase   intre 50-100/h se aude un fel de fluierat. E prima masina care sunt anveloepele asa de galagioase. Cei care au acest pachet.tot la fel se aude?

Da. Aceleasi roti de otel cu Yokohama 205/60/R16 am pus sotiei pe Vitara 2019 (3900 lei la Suzuki Doly in Iasi) si confirm ca sunt galagioase de la 50-60 km/h incolo comparativ cu cele de vara cu care a venit din fabrica. Dar cred ca in general cauciucurile de iarna oricum sunt mai galagioase pe asfalt uscat decat cele de vara datorita texturii/compozitiei cauciucului mai moale (mai mult contact cu astaltul)...
  • Vitara 1.4 Spirit AllGrip 2019

Offline Catalln

Pe Vitara dimensiunea pt 16 e 215/60R16.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline florin301975

Conteaza ff mult acei 71 db. Daca erau undeva la 68db nu mai erau asa zgomotoase.

Offline Cristi B

Salut. Sunt nou pe aici, ma cheamă Cristi și dețin o Viatara 2019. Întrebarea mea este legata de dimensiunile jantelor, mai exact dacă este cineva care a montat jante cu alt J și ET decât cele din cartea mașinii? Ideea e ca am 2 seturi de roti pe 17 și doar un set de jante. Nu găsesc nicăieri jante de 17 cu 6.5x17 5x114.3 Et50 și butuc 60.1 mm. Ori e butucul mai mare, ori ET ul e mai mic ori J ul e mai mare, gen 7 sau 7.5.
Ar fi ok dacă as monta jante cu 7j? Cum ar afecta comportamentul mașinii? Acum îmi pare rău că am luat anvelope de iarna pe 17. Inițial ma gândeam sa stau cu ele permanent  dar parca nu as renunță la cele de vara. Se comporta excelent astea de vara, evident, vara.
Mulțumesc
  • Viatara 2019

Offline aavii

Salut. Din cate stiu pentru butuc exista (si vine odata cu jantele) un inel de plastic reductor. Rolul gaurii butucului e oricum doar de ajutor la montaj. Deci poti sa iei mai mare dar nu mai mic :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Cristi B

Ok, merci. Oare dacă as opta și pt jante mai late de 7 și nu de 6.5 ar fi ok? Citeam pe undeva ca ai câștiga un plus la stabilitate...
  • Viatara 2019

Offline perfidus

Buna seara. Masina o am echipata cu pachetul iarna de la reprezentanta Yokohama 205/60/16 (71 db). Sunt destul de zgomotoase   intre 50-100/h se aude un fel de fluierat. E prima masina care sunt anveloepele asa de galagioase. Cei care au acest pachet.tot la fel se aude?
Nu sunt chiar foarte zgomotoase yokohamele pe drum drept dar se aud ceva-ceva mai tare pe viraje.
Poate totusi e cam devreme sa ma pronunt dupa doar 300Km parcursi pe asfalt in weekend, eram atent la multe alte chestii pe care le stie masina.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline badmania98

Primul meu post. Bine v-am găsit.
Am înțeles că de nouă Vitara vine cu jenți și cauciucuri de vară pe 17 . Cele de iarnă care se dau bonus vin pe 16. Apar trecute în carte și dimensiunile pe 16 și cele pe 17 atunci când cumperi mașina?

Azi am plătit avansul pentru o Vitara Hybrid Luxus Allgrip..
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline ntire2000

Da, cele de 16 sunt trecute la mentiuni.
Anvelope optionale 215/60R16 95H / 7.00J x16

Welcome to the club!
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: badmania98

Offline perfidus

Salut, foarte tare dacă ai primit și roti de iarna bonus. Promoția expirase la 31 martie dar probabil mai rămăsese ceva stoc de lichidat.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")