Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247665 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Dar are dreptate @catalin vezi cat de zdravana e.
Eu am rupt una in forma de x acum cativa ani.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Zota_Dragos

O sa iau telescopica, pare mai zdravana.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Offline Dalvi

Cu privire la recunoastere senzori TPMS.

Nu e nevoie de programare. Se imperecheaza automat dupa ce depasesti 50 km/h, e procedura undeva pe forum.

Unde e procedura? Caut de juma' de ora. Am facut 2-3km prin oras si am --- la valori. Multumesc.
  • SX4 S-Cross

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Nu e asta topicul cu ... procedura. :)
Citeste de aici in jos.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Ieri am schimbat cauciucurile de vara cu cele de iarna (aici in Suedia all season nu sunt considerate cauciucuri de iarna chiar daca au M+S pe ele) si le-am facut vant la cele de vara, profilul mi s-a dus la 2.5 mm si am hotarat sa nu ma risc sa mai umblu si la anul cu ele. Am avut cauciucurile originale Continental de fabrica, ele au doua marcaje, bumperii de 1.6 mm de pe canal dar si unii X in patratele mai sus pe profil. Eu ajunsesem la cei de sus marcati cu un X. Sa fi luat o decizie proasta, puteam sa mai umblu cu ele? Cred ca legal puteam dar totusi aici ploua foarte des si inaltimea profilului este critica , indiferent de vara/iarna (desi iarna inaltimea profilului este si mai  importanta!).
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

Cred ca ai facut bine sa renunti la ele. Cati km ai facut cu ele?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Lerua07

@Costique acum am verificat si eu la cauciucurile de vara tot Continental. Cand ajungi la acel marcar cu X uzura este de cca 50%. Cred ca mai poti circula cu ele fara probleme .

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Da, conform legii mai pot circula.  Dar eu deja am facut vreo 40-45 mii km numai cu cele de vara si apoi pe aici ploua des, foarte des. La cate ciocniri fac astia de la condus prea aproape, prefer sa stau bine pe cauciucuri. Plus ca unul a fost gaurit in Spania asta vara si desi reparat m-am trezit o data acum vreo 2 luni ca s-a redus presiunea in pneu - a intrat TMPS-ul.
Le-am lasat la service, daca le ia altul, sa zica bogdaproste...Eu sincer ma bucur ca imi permit sa le schimb...ca am trait si cealalta fata, sa umblu numai cu anvelope sh...Am Nokian WDR4 de iarna, au si ele cam 25-30 de mii km. Interesant: cica daca nu e prea cald vara (10-20 grade) si ploua, franezi mai bine cu cele de iarna decat cu cele de vara...
Imi indica TMPS-urile intre 295-305 presiune , nu mi-au bagat prea mult aer acum la service? Asa fac, acoperire pentru coborarea temperaturii?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Lerua07

E prea mare presiunea. Corect e cca 230-235
Din ce stiu eu, sub 7-8 grade cele de iarna se comporta ma bine cam in toate situatiile

The following users thanked this post: Costique

Offline Ionutzvip

Am pus si eu eu rotile de iarna. S-au potrivit de minune. Senzorii s-au împerecheat din prima. Mulțumesc lui @jante.otel pentru senzori si jante . Recomand tuturor. Apropo am luat si al doilea set de jante și senzori  pentru socru-miu care are tot vitara.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

• Vitara

The following users thanked this post: jante.otel