Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247691 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline K0gaion

Cel mai recent test pentru anvelopele de iarna....
https://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/winter-driving-special/93097/winter-tyres-test-best-tyre-brands-reviewed
Din ce am cautat eu, anvelopele de pe primele 2 locuri (Continental WinterContact TS 860 si Hankook i*cept RS2) nu se fabrica (sau cel putin nu se vand la noi in tara) pe 215/60 R16.

Nu prea stiu ce sa imi iau....Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, Dunlop Winter Sport 5, Nokian WR D4 sau Michelin Alpin 6 (pt asta nu am gasit nici un review, probabil ca este prea nou)?
Cele mai ieftine ar fi Nokian, si cele mai scumpe Michelin 6, cu un ecart de pret de aproximativ 70 lei/bucata.
Am un set de Nokian din 2015, pe o alta masina, si sunt destul de multumit de modul in care s-au comportat (utilizate cam 85% in Bucuresti si 15% in afara), dar am auzit de la mai multe persoane ca in ultima perioada Nokian nu prea mai sunt ce au fost....

Ma puteti ajuta cu o idee/ recomandare? Sa iau tot Nokian, sau sa iau altceva? De exemplu ar merita dpdv al performantei diferenta de pret dintre Nokian si Michelin 6?
Multumesc anticipat
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip

Offline enicky

De trei ani folosesc Hankook si sunt absolut ok. Nu recomand R17 pt. iarna.
« Ultima Modificare: 10.Oct.2018, 09:51:35 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: K0gaion

Offline Zota_Dragos

BF Goodrich G Force 2 winter ai luat in considerare? Sunt cam.in top.3 anvelope de iarna pe R17. Sunt cam 490 roni bucata ptr R17

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Offline Utilizator_Anonim

Nokian facute in rusia mai bine te abtii
Michellin de iarna sunt bune
Daca e diferenta mica ia michellin
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Zota_Dragos

Nokian Rusia nu recomand, au rezjstat 2 ierni pe Civic, au inceput sa.se desprinda bucati din ele.efectiv,.la garanție au zis ca e vina mea ca nu le am.umflat cum.trebuie....deci NU categoric!

Offline rexkrokiDAU

Swift-ul meu e încălțat iarna cu Nokian făcute în Rusia.  Pentru modul de utilizare al mașinii, preponderent oraș și fără pretenții de condus "sportiv"  sunt fără reproș.

Offline Zota_Dragos

Vorbesc de 205 55 R16 WRD4, Nokian face multe anvelope de iarna... Nu pot sa cred nici acum ca o anvelopa de iarna se face praf in 2 ierni, am avut Dunlop Wintersport 3D 5 ierni si arata ca noi....No comment.
Apropos, reprezentantul Nokian in Romania pe oartea de servisare a recunoscut.ca nu am.fost singurul cu aceaasta problema...

Offline Utilizator_Anonim

Cand am echipat s-crossul nevestei, amicul cu vulcanizare mi-a zis clar
Ia nokian wdr3 ca sunt finlandeze, wdr4 nu iti garantez ca sunt ok pt ca sunt rusesti, iar controlul calitatii e ca atare, e de bafta, depinde de lot si de cat au baut aia cand le-au facut
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline K0gaion

Pt iarna, vreau sa imi iau 215/60 R16. Am luat deja jantele de la dl. Marius - @jante.otel, si senzorii. Banuiesc ca pe jantele respective merg si anvelope pe 16 (215/60) si pe 17 (215/55), dar as vrea sa imi iau pe 16 (pe forum am vazut ca majoritatea recomanda de 16 pt iarna).

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm
Conform testului de mai sus:
- BFGoodrich gForce Winter 2 sunt relativ ok (Positive: The winter kings, winning the snow tests, excellent aquaplaning results, good ride comfort. Negative: Slow steering, understeer in the dry.Overall: Good.), dar 
- Hankook Winter i cept evo2 nu m-au convins (Positive: Good dry handling, low rolling resistance. Negative: Poor handling in the snow and wet. Average comfort. Overall: Average.); Hankook i*cept RS2 sunt foarte bune, dar nu se gasesc 215/60 R16 sau 215/55 R17.....

Am renuntat la Nokian dupa ce am citit mai sus, pt ca in RO nu gasesc decat varianta fabricata in Rusia...

Raman ca variante:
- Michelin Alpin 5/6
- Dunlop Winter Sport 5
- BFGoodrich gForce Winter 2
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip

Offline Zota_Dragos

Dunlop sau BF Goodrich as alege, Michelin nu as rexomanda ptr iarna ptr ca sut scumpe. Iti spune unul care are Michelin PS4 225 45 R17 de vara pe Honda Civic de care sunt f multumit!