Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247707 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Carcotas_TM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Timis
Oare de ce mai scriu in cartea de identitate a masinii 215/55 R17 V , respectiv 215/60 R16 H... :)
Politaii se uita vreodata la asa ceva?
Incerc sa ma decid intre Nokian WR A4 215/55/R17 98 V (72 DB zogomot ) si WR D4 XL 215/55 R17 98H (doar 69 DB zgomot) si un profil ce imi place mai mult. Singura chestie ce ma retine sa merg catre WR D4 este indicele H , nu as vrea sa nu pot folosi CASCO daca e cazul...
  • Suzuki Vitara 1,6 Passion 4x2

Offline Laurentiu

Oare de ce mai scriu in cartea de identitate a masinii 215/55 R17 V , respectiv 215/60 R16 H... :)
Politia poate nu dar sigur o vor face cei de la asigurari ori cei de la garantii (cauciucuri) in caz de ceva evenimente nedorite.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline berila_mz

Revin, s-au activat senzorii mei si au fost "recunoscuti" de masina in cursul zilei de ieri dupa un drum de 70km.

Diferenta intre Nokian WR A4 si D4 e legata de suprafetele pe care urmeaza sa le folosesti, A4 preponderent pe autostrada/viteze mari, iar D4 pentru tractiune pe zone cu zapada mare. Daca stai in zone de munte sau mergi mult la schi, alege D4.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline Catalln

Incerc sa ma decid intre Nokian WR A4 215/55/R17 98 V (72 DB zogomot ) si WR D4 XL 215/55 R17 98H (doar 69 DB zgomot) si un profil ce imi place mai mult. Singura chestie ce ma retine sa merg catre WR D4 este indicele H , nu as vrea sa nu pot folosi CASCO daca e cazul...
Sincer atâta timp cât viteaza maximă a mașinii este mai mică decât indicele de viteză de pe anvelopă nu este nici o problemă.
În cazul unui incident de orice natură se poate ajunge până la expertiză tehnică pe care o vor lua în considerare toți (începând cu judecătorii și terminând cu asiguratorii).
Și atât timp cât pe R16 este acceptat H nu văd dpdv tehnc care ar fi să fie acceptat și pe R17.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline enicky

Cuplul de strângere pentru roți e specificat în manual. Uite o poză pentru Vitara:
    Pentru  a nu mai polua Jurnalul repectiv am postat aici :
  M-am uitat cu atentie la cuprinsul manualului si n-am gasit nimic legat de strangerea prezoanelor rotii.(sper ca nu mi-a scapat ceva). Asa ca, din pacate, n-o sa pot formula o solicitare exacta mecanicului cand voi trece la rotile de iarna.  Exact cum am mentionat, este o problema tehnica, specifica atelierului .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline rexkrokiDAU

Voi cauta si eu in manualul meu(in limba romana), ........ Dar recunosc, de doi ani si de cand il tot rasfoiesc(il tin la-ndemana ) n-am gasit acest capitol.

M-am uitat cu atentie la cuprinsul manualului si n-am gasit nimic legat de strangerea prezoanelor rotii.(sper ca nu mi-a scapat ceva). ................ Exact cum am mentionat, este o problema tehnica, specifica atelierului .

Poate la Vitara au omis la traducere aceasta informatie. Desi ma indoiesc, nu pot sa te contrazic pentru ca nu am un manual in limba romana.
In cazul meu, era trecuta aceasta informatie si in manualele de la SX4 si S-Cross cat si acum in manualul de la Swift vad ca e. Primul l-am avut in limba romana iar ultimele in germana.

Undeva in manual trebuie sa fie descris cum se foloseste kitul de pana. Undeva in acel capitol trebuie sa fie specificat si cuplul de strangere al rotilor.
Insa s-ar putea sa nu mai fie prezenta acesta informatie la masinile care vin fara cric si roata de rezerva.

Offline enicky

Stai c-am gasit : la pag. 8-4 "Schimbarea rotilor" 85Nm, sau 8.7kg-m. Este in zona "Set de reparatie pana de cauciuc".
    Dar cu cheia din dotare voi strange ...tot cat pot :). Este, dar ...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

Eu am strans la cuplu initial 85, apoi 90 iar ultima data cand am trecut de la iarna la vara am strans cu 110Nm iar acum la schimbul de la vara la iarna la fel s-au desfacut surprinzator de usor.
Asa ca rămân la 110Nm pentru confortul meu psihologic.
La ceilalti producatori nu am vazut sub 100-110.
Consum mixt realizat la