Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247713 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Nu e vorba doar de zăpadă, mult mai des te întâlnești cu un carosabil ud sau înghețat. În acest caz contează distanța de frânare și la ce viteză intervine acvaplanarea.

Offline wolfin

stiu ca off topic dar rexkrokiDAU zice bine.

e nevoie o singura data diferenta intre o anvelopa mai buna fata de una jalnica. si atunci face toti banii. e la fel ca si casco ..ca si RBS ul...care m a sccos din fericire (si din prostie pt mine) din 2 cac&turi anu asta.
eu am vrut At ...dar pana la urma am zis hai 4x4 ca are si rbs si accc....jumatatea nu vrea sa conduca....hai asa

la toatesezoanela desi e discutie lunga ...only premium..si nici alea
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ...

Eu unul as avea deplina incredere in allseason Michelin la 500 lei, clasa A la franare pe umed si C la consum, 69 decibeli. Nu ma pricep, probabil ca as citi review-uri inainte, dar din specificatii nu pot fi atat de slabe fata de cele dedicate fiecarui sezon...Dar sunt offtopic.

Offline wolfin

pe 17 is 700 lei chiar mai mult
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ...

Probabil, eu la dimensiunile Start-ului meu am dat o scurta cautare. Asa cum n-as fi dat in veci 13.000 de Euro pe versiunea masinii actuale, asa n-as da nici 4-5 mii de lei pe jante aliaj, anvelope de la dealer, alte dimensiuni etc. Nu ca nu dispun de banii aia, dar nu mi se pare rationala cheltuiala. @Sconx daca nu ma insel are dreptate, prea se arunca inutil cu bani in Romania, din considerente mai mult estetice. Pe haine, accesorii, telefoane, masini. Acum o sa-mi iau shoot-uri de la moderatori, dar ei si ce, asta e... :fluier:

Offline DarkDuck

Eu am luat jenti si cauciucuri de iarna de la Autosoft militari. Am luat pirelli winter sottozero 3 si jenti dezent . cu tot cu niste senzori aftermarket (programabili) am dat 4300 lei. Ce am castigat?
1. siguranta . B la franare pe suprafete umede - as putea sa spun ca e reala litera fata de alte cauciucuri care costa 200-250 lei si tot B au la franare. Cauciucurile sunt din iunie 2017 si sunt fabricate in Italia.
2. durata de viata cauciucuri.
3. economie pe termen lung. schimburile mi le fac singur pentru am tot ce imi trebuie: cheie si cric :)
4. arata bine masina cu jenti de aliaj, comparativ cu cele care au capace sau chiar tabla.

Cauciucurile sunt cele mai importante iarna. Fac diferenta intre o frana brusca si accident sau mai rau.
Siguranta este cea catre trebuie sa primeze si nu economia care o facem noi acum dar in fapt pe termen lung ne costa mai mult. Schimbul de anvelope costa 2x100 lei/an minim zic eu cu tot cu azot la o vulcanizare serioasa.
  • Suzuki Vitara 2WD Passion 1.6 benzina 2017

Offline Kats_1981

Salutare,

Tot offtopic, eu am folosit pe alta masina All Season Michelin Cross-Climate si acum cateva zile am montat si pe Suzuki acelasi model pe dimensiunile standard Passion 215/55/R17. Au o aderenta foarte buna, control foarte bun si sunt silentioase. Producatorul le clasifica: B-Aderenta; C-Consum.

Problema e ca nu stiu ce sa fac cu Continentalul de vara cu care a venit masina..

Bafta!

• Suzuki New Vitara Passion 1.6 Petrol 2WD AT

Offline mariusl82

Pai le poti vinde si mai recuperezi o parte din investitie,nu are rost sa le depozitezi
Sau daca vreodata o sa mergi prin tari exotice verifica daca cele allseason sunt acceptate sa nu ai surprize
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline edikup

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Salutare,

Tot offtopic, eu am folosit pe alta masina All Season Michelin Cross-Climate si acum cateva zile am montat si pe Suzuki acelasi model pe dimensiunile standard Passion 215/55/R17. Au o aderenta foarte buna, control foarte bun si sunt silentioase. Producatorul le clasifica: B-Aderenta; C-Consum.

Problema e ca nu stiu ce sa fac cu Continentalul de vara cu care a venit masina..

Bafta!

CUm se descurca pe gheata / polei sau zapada mare? Comparativ cu una dedicata de iarna, medie, gen Yokohama?
  • -

Offline Bobcat134

Asaaaa, acum sa incep sa scriu despre setup-ul ales de mine.

In primul rand as dori sa incep prin a preciza ca ma duc la reprezentanta AutoCobalcescu de pe strada Cornul Luncii (Bucuresti). Acolo oferta primita a fost cu incredibila suma de 4400 lei.

Am cerut informatii privind cauciucurile oferite de ei si despre jante cat si despre senzori. Raspunsul a fost promt si rapid, cauciucuri Yokohama,despre jante nu se stiau prea multe informatii  iar pentru senzori au zis ca nu ii pot desface ca sunt originali Suzuki. Am primit poza, cauciucurile erau de latime 205 R55 16'' 92H. Ma uit in cartea masinii vad ca sunt omologate doar 2 tipuri. 215 R55 17'' 95H si 215 R60 16'' 95H. Consider ca daca producatorul a specificat acele dimensiuni atunci trebuiesc respectate. Hai ca inaltimea cauciucului de la 55 la 60 nu e asa o problema insa indicicele de greutate cred ca trebuie respectat. Cauciucurile erau clasa C SI C cu 71 de DB. Am citit ce s-a scris pe acest forum si am decis ca nu am sa imbogatesc reprezentanta asa ca am ales sa cumpar de pe anvelodrom cauciucuri DUNLOP 215 R60 16'' 95H la 470 lei cauciucul. Se putea si mai ieftin insa eu le-am preferat pe acestea. Jantele le-am comandat de la colegul @jante.otel .Acesta a raspuns in cel mai scurt timp au fost livrate la timp in cutie totu bun si frumos si sunt foarte solide. Pana la urma sunt niste jante de tabla. Acestea au costat 800 lei. Acum urmeaza sa ma decid ce senzor sa cumpar si daca mai cumpar in orice caz am iesit mult mai ieftin si zic eu cu piese omologate.

As dori sa va intreb totusi daca tot am deschis topic-ul ce parere aveti despre urmatorii senzori daca se potrivesc si merita sa ii cumpar:
https://www.autopieseonline24.ro/vdo/7623065

Va multumesc si sper ca am reusit sa adaug si eu la cele spuse de colegii mei ca reprezentanta e furt pe fata la anumite capitole.
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

The following users thanked this post: jante.otel